Trippeln 1/2 – Mustig måndagstrippel!

Dagens Trippel

Årets kortaste månad inleds med en vacker fotbollsresa i södra Europa. På den portugisiska fronten nalkas ett dunderderby i Lissabon där Sporting ska ta emot Benfica. Dagens bästa trippel blir komplett genom en avstickare till Spanien och närmare bestämt Valencia.

Spelstopp: 19:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Porto – Rio Ave: Rio Ave +0,5 @ 3,07

Den förnäma trippen längs Iberiska halvön tar sin början på mäktiga Estádio do Dragao. Här huserar den portugisiska ligatvåan som har fyra poäng upp till Sporting Lissabon när 15 omgångar avverkats. Porto kommer dessvärre till måndagsmötet med stukat manskap då både skador och coronaviruset sätter käppar i det blåvita hjulet.

Rio Ave som ligger och skvalpar i mellanmjölkens land har desto bättre truppsituation vilket behövs om Mário Silvas rävar ska kunna fälla draken på Dragao. Till gästernas fördel skall sägas att de brukar trivas gott mot de största elefanterna, på senaste utflykten lyckades Rio nypa en pinne av självaste serieledarna.

Förra vårens möte i draknästet mellan Porto och Rio Ave slutade med delad ära, 1-1. Virtuoserna från Vila do Conde har plockat poäng mot Porto i två av de senaste tre inbördes och ska ha synnerligen goda möjligheter att bygga vidare på den trenden nu när hemmalaget har hela tio spelare på listan över saknade/osäkra kort.

Spel: Rio Ave +0,5 @ 3,07
Tävling: Primeira Liga
Plats: Estádio do Dragao
Tid: 20.00
TV: –

Real Betis – Osasuna: Real Betis -0,5 @ 1,87

Aftonens spanska strid utspelar sig på Estadio Benito Villamarín där båda lagen har stora bekymmer, framför allt gästerna. Osasuna är nästan lika decimerade som Porto, hela nio lirare bland pojkarna från Pamplona löper risk att missa resan till Sevilla. Gästerna kommer närmast från ett uttåg ur Copa del Rey där Almeria blev för svåra.

Real Betis har fått mer vila under veckan efter sitt suveräna avancemang i Copa del Rey. De grönvita värdarna lyckades brotta omkull Real Sociedad i en holmgång av sällan skådat slag. Två utvisningar och en superstark förlängning av tvåmålsskytten Iglesias låg till grund för 3-1 på tavlan till slut.

Real Betis hakar på i toppen av La Liga efter att ha gått obesegrade genom 2021 års sju tävlingsmatcher. Bottenlaget Osasuna har endast vunnit en bortamatch denna säsong och när truppsituationen är horribel finns inte mycket att be för mot mardrömsmotståndet. Senaste sex inbördes bär facit 5-1-0.

Spel: Real Betis -0,5 @ 1,87
Tävling: La Liga
Plats: Estadio Benito Villamarín
Tid: 21.00
TV: CMore, CMore Fotboll

Sporting Lissabon – Benfica: Sporting Lissabon Under 1,5 mål @ 1,44

Sist men sannerligen inte minst är det Portugals huvudstad som stänger butiken med ett maxat derby. Som vanligt återfinns båda dessa dignitärer i toppen av Primeira Liga, när säsongen strax nått halvvägs är det Sporting som sprungit bäst och antagit serieledningen med sex poängs marginal till gästerna.

Benfica har flera goda insatser i ryggen och kommer dessutom med ett rejält mentalt överläge i kraft av historiens vingslag. Av de senaste sex inbördes derbydusterna har Örnarna käkat upp Lejonen vid fem tillfällen. 2-1 vann Benfica med senast det begav sig, var Estádio da Luz spelplats och schweizaren Seferovic var matchens man.

Något målfyrverkeri bör det knappast bli i lejonkulan denna afton, med tanke på hur solida defensiver som strålar samman. Fler än ett mål har bara Benfica släppt in en gång på resande fot i ligaspelet, det var när Boavista hade en lyckodag och kontrade bort Örnarna. En sådan matchbild blir det inte på EJA. Sporting Lissabon har gjort fler mål än ett vid ett enda tillfälle sedan 2009 vad gäller hemmamatcher mot Benfica.

Spel: Sporting Lissabon Under 1,5 mål @ 1,44
Tävling: Primeira Liga
Plats: Estádio José Alvalade
Tid: 22.30
TV: –

Trippeln

Porto – Rio Ave: Rio Ave +0,5 @ 3,07
Real Betis – Osasuna: Real Betis -0,5 @ 1,87
Sporting Lissabon – Benfica: Sporting Lissabon Under 1,5 mål @ 1,44

Totalt odds: 8,27

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100