Trippeln 1/7 – Torsdagstrippeln!

Dagens Trippel

Vi ska fira ärtsoppans dag med skandinavisk fotboll, både svensk och norsk. Både dam- och herr. I vårt västra grannland återfinns dubbla bataljer i finrummet vid namn Eliteserien. På blågul mark ska tabellgrannar mötas på nedre halvan av Damallsvenskan.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Mjöndalen – Odds BK: Bortaseger @ 2,72

Vi inleder torsdagens fotbollsfärd en mil väster om Drammen där en värdförening i poängnöd har sin hemvist. Mjöndalen startade serien med en prima trepoängare borta mot Sandefjord men därefter har det inte blivit några fler gröna resultat. Vegard Hansens virtuoser har dubbla oavgjorda historier i ryggen inför aftonens arrangemang.

Odds BK visar desto godare gry än hemmalaget för närvarande. Sällskapet från Skien reser till Consto Arena med dubbla triumfer i ryggen efter att resan till Bergen slutade 3-1 mot Brann efter ett Bakenga-hattrick före OBK tog emot Tromsö och Mushaga Bakenga bombade in dubbla baljor i 3-0-kampen. Frågan är om det inte snart är dags för Ståle Solbakken att lyfta luren till Bakenga som följt upp fjolårets 15 fullträffar med att snitta en fullträff per fight 2021.

Målmaskinen Bakenga har goda minnen från höstmötet med Mjöndalen då 28-åringen satte två kassar i 6-1-slakten hemmavid. Odds BK vann dessutom med 2-0 här på Consto Arena förra säsongen. Det är över ett halvår sedan senast Mjöndalen vann en hemmamatch och oddset på bortasegern tilltalar kraftigt.

Spel: Bortaseger @ 2,72
Tävling: Eliteserien
Plats: Consto Arena
Tid: 18.00
TV: Discovery+

Piteå(D) – AIK(D): Hemmaseger @ 1,61

Fler odds på Piteå – AIK

Vi glider hem till Svedala för finrumsfotboll på damsidan uppe på rikets nordligaste elitarena. Piteå IF vann överraskande och imponerande Damallsvenskan 2018 men huserar nuförtiden i de nedre regionerna av tabellen. När tio omgångar passerat är de rödvitrandiga norrländskorna näst sist i serien med endast Växjö under sig.

Under torsdagen ska Joakim Vikströms gäng få besök från huvudstaden där den andra tabellgrannen har sin hemvist. AIK är en nykomling som inledde på typiskt nykomlingsmanér med poängplock i tre av de första fyra fighterna, varav två var derbyduster. Därefter har Gnaget kommit ner på jorden, främst genom sin läckande defensiv som snittar tre insläppta strutar per strid.

Piteå IF hade en knackig inledning under våren men sommartid har norrländskorna repat sig betydligt. Att hålla Blackstenius och company mållösa på regerande mästarnas egen matta var en fjäder i hatten för de rödvitrandiga. När AIK därefter besökte Häcken så torskade stockholmarna med 10-0(!). När Djurgården besökte Norrbotten häromsistens så vann PIF med 1-0. Värdarna har dessutom vunnit fyra raka inbördes mot AIK.

Fler odds på Piteå – AIK

Spel: Hemmaseger @ 1,61
Tävling: Damallsvenskan
Plats: LF Arena
Tid: 19.00
TV: Sportbladet TV

Vålerenga – Sarpsborg: Hemmaseger @ 1,51

Fler odds på Vålerenga – Sarpsborg

Åter till baggarnas rike och huvudstadens tämligen nybyggda stadion Intility Arena som stod spelklar 2017. Vålerenga trivs oerhört gott här i sin fräscha borg, Oslos blårödvita stolthet tillhör landets vassaste värdlag och har dessutom presterat ännu bättre på bortabana denna säsong. Enga kommer närmast från en 2-0-seger i bortaderbyt mot Stabaek och är med i slaget om medaljerna.

Sarpsborg är å sin sida inte i något vidare slag, det har varit en hel del ruljans i både spelartruppen och i ledartrojkan senaste halvåret. De blåvita besökarna har nyligen blivit av med Mikael Stahre till IFK Göteborg och leds nu av Lars Bohinen. Sarpsborgarna kommer närmast från ett nederlag hemma mot Viking och står noterade för nio pinnar på åtta omgångar.

Vålerenga har endast förlorat en(!) match i seriesammanhang sedan 2019. Detta vittnar om en snuskig styrka på eget gräs där bland andra Bodö/Glimt och Rosenborg hållits stången denna säsong. Enga tog fyra poäng på fjolårets två inbördes bataljer mot Sarpsborg och kommer de tu kombattanterna upp i sedvanlig nivå ska det inte vara tu tal i huvudstaden. Jonatan Tollas skallar in hemmasegern.

Fler odds på Vålerenga – Sarpsborg

Spel: Hemmaseger @ 1,51
Tävling: Eliteserien
Plats: Intility Arena
Tid: 20.00
TV: Discovery+

Trippeln

Mjöndalen – Odds BK: Bortaseger @ 2,72
Piteå(D) – AIK(D): Hemmaseger @ 1,61
Vålerenga – Sarpsborg: Hemmaseger @ 1,51

Totalt odds: 6,61

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100