Trippeln 11/9 – SHL-trippel!

Dagens Trippel

Denna lördag släpps pucken i SHL och på oddsmarknaden finns ett par intressanta spel. Frölunda har tagit ett rejält omtag efter fjolårets svaga säsong i SHL och ser superintressanta ut. Brynäs ser inte mycket bättre ut än ifjol och känslan är att gästrikarna inte har en suck i Göteborg. En klar Frölunda-seger kompletteras med hemmavinster i Luleå och Växjö på dagens trippel. Väl mött!

Spelstopp: 15:14

Växjö – Färjestad: Hemmaseger @ 2,22

Fler odds på Växjö – Färjestad

Färjestad är det mest uppsnackade laget inför SHL-säsongen, och det är inte så konstigt med tanke på truppen tränare Johan Pennerborn förfogar över. I fjol blev Daniel Viksten lagets främsta målskytt, den gode Viksten i all ära, men att han kommer få konkurrens kommande säsong. De la Rose, Nygård, Nilsson och Johansson har samtliga anslutit till FBK och dessutom återfinns sedan tidigare en viss Michael Lindqvist i laget.

På pappret kan inte något annat SHL-lag mäta sig med Färjestad, åtminstone inte på forwardssidan. Sedan ska Pennerborn med assistenter lyckas få alla stjärnor att dra åt samma håll, vilket inte alltid är så enkelt. Under försäsongen har Vargarna haft stora problem i egen zon och det går även att sätta frågetecken för målvakterna Jesper Eliasson och Henrik Haukeland.

Växjö är regerande svenska mästare och även fast lagbygget kanske inte är lika vasst i år lär Lakejerna finnas med och hugga om en plats i toppen. Emil Pettersson, lagets främsta målskytt i fjol, huserar numera i Ryssland medan Viktor Fasth lagt plockhandsken på hyllan. Av försäsongen att döma är Janis Kalnins en vass ersättare till Fasth, det ska även bli intressant att se vad den forne FBK-forwarden Olle Lycksell kan uträtta i Kronoberg.

Känslan är att det dröjer en handfull omgångar innan Färjestad kommer igång medan Växjö kan falla tillbaka på ett gediget grundspel med och krymp ytorna. Smålänningarna är dessutom oerhört svårslagna i Vida Arena. Hemmasegern ligger närmast till hands och till 2,22 gånger pengarna är det taget. 

Fler odds på Växjö – Färjestad

Spel: Hemmaseger @ 2,22
Tävling: SHL
Plats: Vida Arena
Tid: 15:15
TV: Cmore

Frölunda – Brynäs: Frölunda – 1,5 @ Odds

Fler odds på Frölunda – Brynäs

Efter kaoset i fjol, med sparkad tränare, häktade spelare och uteblivna resultat som sedermera innebar negativt kvar för att hänga kvar, siktar Brynäs på att åter bli ett stabilt lag i SHL. Övriga opponenter blir antagligen inte livrädda när de ögnar igenom Tigrarnas trupp. Visst, Anton Rödin är en av ligans bästa spelare, men centern är skadebenägen och bakom är det rätt tunt.

Frölundas fjolår var inte i närheten av lika katastrofalt som Brynäs, en CHL-titel är inte illa pinkat, men med göteborgarnas mått mätt är ett uttåg ur SM-kvarten mot ett överlägset Rögle inte godkänt. En hel har hänt i klubben sedan dess – den stora nyheten är såklart att Ryan Lasch är tillbaka i rikets näst största stad och den amerikanske snidaren lär i vanlig ordning pumpa på med poäng.

Roger Rönnbergs manskap har sett pigga ut under försäsongen och bland annat vunnit tre av fyra matcher i CHL. Det enda som oroar i hemmalaget är målvaktssidan. Håller firma Rubin/Tomkins i ett långt och tufft slutspel? Oavsett så talar mycket för att spelare som nämnda Lasch, Spacek, Mursak och Lundqvist kommer styra och ställa hemma i Scandinavium. Frölunda -1,5 gillas skarpt!

Fler odds på Frölunda – Brynäs

Spel: Frölunda -1,5 @ 2,02
Tävling: SHL
Plats: Scandinavium
Tid: 15:15
TV: Cmore

Luleå – Linköping: Hemmaseger @ 1,63

Fler odds på Luleå – Linköping

Linköping hade nog önskat sig en lättare öppning på säsongen än att behöva flyga upp till Norrbotten och möta Luleå, av flera anledningar. Östgötarna trivs inte i Coop Norrbotten Arena, något sju raka nederlag vittnar om. LHC har dessutom inte tagit en trepoängare på denna is sedan 2016. I fjol tog Luleå full pott mot Lejonen och det mesta tyder på att Bulans björnar monterar ner gästerna ännu en gång.

Majoriteten av experterna har Luleå som favorit till att bärga Le Mat för första gången sedan 1995 och det är svårt att argumentera mot. Norrbottningarna har duktigt med spets i spelare som Erik Gustavsson, Linus Omark, Konstantin Komarek, Linus Fröberg och Joonas Rask. Den nya backen Julius Honka ser även han intressant ut kan möjligen fylla ena skridskon efter Nisse Lundkvist.

Linköping kommer från två tunga säsonger där man klarat sig undan negativt kval med nöd och näppe. Klas Östman har tagit över som huvudtränare och är omtyckt i klubben sedan hans sejour som juniortränare och assisterade i A-laget. Det blir säkert ett lyft på sikt med Klas i båset. Målvaktssidan är lagets starkaste del med Högberg tillbaka och Rautio som solid backup. LHC får ändå svårt att räcka till mot topplagen i ligan och den raka ettan känns bankad och klar i Norrbotten. 

Fler odds på Luleå – Linköping

Spel: Hemmaseger @ 1,63
Tävling: SHL
Plats: Coop Norrbotten Arena
Tid: 18:00
TV: Cmore

Trippeln

Växjö – Färjestad: Hemmaseger @ 2,22
Frölunda – Brynäs: Frölunda – 1,5 @ 2.02
Luleå – Linköping: Hemmaseger @ 1,63

Totalt odds: 7,30

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100