Trippeln 12/4 – Måndagstrippeln!

Dagens Trippel

Vår kära allsvenska fortsätter att avverka angenäma arrangemang från första omgången på säsongen. Degerfors reser till Friends Arena för att mäta svärd med AIK medan Kalmar FF tar emot Östersunds FK i ett förmodat bottenmöte. Trippeln blir komplett i Spanien.

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

AIK – Degerfors: Under 2,5 mål @ 1,79

Fler odds på AIK – Degerfors

Vår nationalarena inleder måndagens fotbollslirande med en prekär premiär. Degerfors gjorde en suverän insats i Superettan förra säsongen och har sedan dess värvat friskt. I huvudsak har Holmberg och Solberg vinkat in gubbar från andradivisionen, som Sabetkar från Västerås och Maripuu från Akropolis.

AIK värvade friskt redan inför avslutningen av förra säsongen då storklubben var riktigt illa ute nere i det blågula bottenträsket. Gnaget plockade in Lustig, Papagiannopoulos samt Rogic som gav det gulsvarta bygget solid stadga. Inför 2021 har Bartosz Grzelak spetsat med hemvändarna Milosevic till backlinjen och Stefanelli till kedjan.

AIK avslutade förra säsongen genom att visa upp Allsvenskans mest svårforcerade försvar. Av de avslutande nio allsvenska bataljerna på Friends Arena var åtta stycken tillräckligt målsnåla för att infria premiärens förväntningar. Degerfors avrundade Superettans bortaspel med fem av sex kamper med max två mål på tavlan. Premiärer är sällan sprudlande, fråga Axel Kjäll och Roland Nilsson. 1/0-0 är ytterst troligt.

Fler odds på AIK – Degerfors

Spel: Under 2,5 mål @ 1,79
Tävling: Allsvenskan
Plats: Friends Arena
Tid: 19.00
TV: Discovery+

Kalmar FF – Östersunds FK: Östersunds FK +0,5 @ 1,63

Fler odds på Kalmar FF – Östersunds FK

Dagens andra dust från den blågula scenen går av stapeln på Guldfågeln Arena. Östersunds FK har transferförbud så demontränaren Amir Azrafshan får bolla med det material han har sedan tidigare. Det har gått bra på försäsongen, ÖFK vann sin grupp i Svenska Cupen innan det tog stopp i kvartsfinalen mot Djurgårdens.

Kalmar FF har tagit stadens store son Henrik Rydström till nåder efter att kanelkungen Nanne Bergstrand lagt kepsen på hyllan. Rydström ärver en trupp som tvingades kvala sig kvar i högsta serien under vintern. Det har inte sett något vidare ut hos smålänningarna under våren, respasset i cupgruppen kom efter bland annat nederlag här hemma mot Division 1-laget Umeå.

Efter hemmapremiären 2020 vann inte Kalmar FF en enda match inom det småländska riket. Östersunds FK hissade segerflagg på Guldfågeln och Falkarna vann även det vändande mötet i Jämtland. Azrafshans armé har plockat poäng borta mot Kalmar under de senaste tre säsongerna, att så sker även i premiären 2021 betalar bättre än det borde.

Fler odds på Kalmar FF – Östersunds FK

Spel: Östersunds FK +0,5 @ 1,63
Tävling: Allsvenskan
Plats: Guldfågeln Arena
Tid: 19.00
TV: Discovery+

Celta Vigo – Sevilla: Bortaseger @ 2,07

Fler odds på Celta Vigo – Sevilla

Bokslut för denna våriga måndagsafton sker på Iberiska halvön där La Liga avverkat 29 omgångar. Celta Vigo har gjort en betydligt bättre säsong än under fjolåret, de himmelsblå värdarna har antagit en stabil mittenplacering och kommer inte ha något att göra med dramatiken under säsongsavslutningen.

Sevilla är 19 pinnar rikare än Celta och för gästernas del handlar de sista nio omgångarna om att hålla undan för de jagande gängen under toppkvartetten. Julen Lopeteguis lag har varit snuskigt tight, 21 insläppta mål är bäst i det spanska finrummet bortsett från Simeones Atlético.

Celta Vigo har tacklat av under vårkanten, lättförståeligt med tanke på att värdarna inte har mer än äran att lira för. Endast en himmelsblå seger har det blivit 2021 på Balaidos. När Sevilla kommer på besök är dessutom Celta skadedrabbade, plus att murbräckan Murillo är avstängd. Att de högmotiverade gästerna gått obesegrade på bortaplan genom säsongens Champions League säger det mesta om Lopeteguis starka strategi.

Fler odds på Celta Vigo – Sevilla

Spel: Bortaseger @ 2,07
Tävling: La Liga
Plats: Estadio de Balaídos
Tid: 21.00
TV: CMore, CMore Fotboll

Trippeln

AIK – Degerfors: Under 2,5 mål @ 1,79
Kalmar FF – Östersunds FK: Östersunds FK +0,5 @ 1,63
Celta Vigo – Sevilla: Bortaseger @ 2,07

Totalt odds: 6,03

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100