Trippeln 12/8 – Torsdagstrippeln!

Dagens Trippel

Malmö FF försvarade den blågula fanan på bästa möjliga vis. Under torsdagen är det dags för nya svenska klubbar att strida på den internationella fronten. Elfsborg har 1-1 att gå på från första mötet med Velez Mostar. Köpenhamn och Glasgow är övriga destinationer.

Spelstopp: 19.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

FC Köpenhamn – Lokomotiv Plovdiv: FC Köpenhamn(-1) @ 1,61

Fler odds på FC Köpenhamn – Lokomotiv Plovdiv

Torsdagens tripp genom den europeiska fotbollen tar sin början i vårt södra grannland. Förra veckans uppgörelse mellan dessa kombattanter i Bulgarien slutade överraskande nog oavgjort sedan FC Köpenhamns storskytt Kamil Wilczek missat den gyllene möjligheten att skapa ett övertag från elva meter.

Lokomotiv Plovdiv gillar uppenbarligen straffsparkar, redan i föregående runda var bulgarerna på vippen att åka ur kvalet till Europa Conference League men Aleksandar Tunchevs armé segrade vid avgörandet från elva meter. På resan till Danmark tvingas Tunchev avvara sin flåbuse Ayvan Angelov som visades ut när FC Köpenhamn besökte Stadion Lokomotiv.

I förra veckans fight fick lagen varsin straff, att bulgarerna målade genom Iliev medan danskarnas polack brände sin möjlighet var givetvis utslagsgivande. FCK har inte förlorat på Parken på hela kalenderåret 2021. Vid normal utdelning hemmavid råder ingen tvekan om att Jens Thorups trojka ska avancera på ett bekvämt vis. 

Fler odds på FC Köpenhamn – Lokomotiv Plovdiv

Spel: FC Köpenhamn(-1) @ 1,61
Tävling: Kval till Europa Conference League
Plats: Parken Stadium
Tid: 20.00
TV: –

Velez Mostar – IF Elfsborg: Velez Mostar +0,5 @ 1,70

Fler odds på Velez Mostar – IF Elfsborg

Det är inte varje dag Per Frick befinner sig i Sarajevo men denna torsdag är en sådan dag. Värmlänningen kvitterade Velez Mostars ledning på Borås Arena inom loppet av två dramatiska minuter i den andra delen av första halvlek. Elfsborg klev in som skyhöga favoriter i dubbelmötet i allmänhet och hemmamötet i synnerhet men den favoritkepsen kom på skam.

Västgötarna hade hälften så många målchanser som besökarna från Balkan och bosnierna var nog både mer bryska och mer offensiva än vad Jimmy Thelins trojka väntat sig på sin balkongmatta. Efter förra veckans fight hade Elfsborg inga problem med att hemmabesegra klappkassa Degerfors samtidigt som Velez Mostar nöp en bortapinne mot Radnik Bijeljina.

Returen mellan svenskarna och bosnierna går av stapeln på Stadion Grbavica där det serveras riktigt gräs. I Allsvenskan har Elfsborg lirat fyra matcher på riktigt gräs, dessa har renderat i två gulsvarta nederlag och två vinster. På hemmaplan har Velez endast förlorat en tävlingsmatch sedan november 2020. I föregående kvalrunda var grekiska AEK Aten här och inkasserade en 2-1-torsk. Sett till hur det såg ut i Borås ska inte Thelin och Frick hoppas på mer än en krigarpinne vid full tid.

Fler odds på Velez Mostar – IF Elfsborg

Spel: Velez Mostar +0,5 @ 1,70
Tävling: Kval till Europa Conference League
Plats: Stadion Grbavica
Tid: 20.00
TV: –

Celtic – Jablonec: Över 3,5 mål @ 2,24

Fler odds på Celtic – Jablonec

Sista hållplatsen återfinns en våning upp från föregående fighter, på skotsk mark anbelangar det nämligen kvalet till Europa League. Första dusten i förra veckan var rena rama sjöslaget, 4-2 slutade striden i Celtics favör när nyförvärvet Liel Abada visade att han kan bli värd sin vikt i guld med både mål och assist.

Jablonec var inte på något sätt oävna på Stadion Strelnice även om tjeckerna behövde hjälp av ett självmål för att komma upp i två fullträffar på sina 15 kvalificerade målchanser. Petr Radas rävar följde upp förlusten mot Celtic genom att spela 2-2 i ligaliret mot Bohemians 1905 när Vaclav Pilar satte sin tredje strut på säsongens fyra tävlingsmatcher.

Även Celtic kommer från en ny målglad historia då andra omgången i Premiership slutade i en 6-0-slakt när Glasgows grönvita grabbar gjorde processen kort med Dundee FC. På tal om nyförvärv som visar framfötterna. Japanen Kyogo Furuhashi smackade in ett hattrick här i söndags. Samtliga av skottarnas hemmamatcher i Europa League förra säsongen var tillräckligt målglada för att passera denna generösa lina.

Fler odds på Celtic – Jablonec

Spel: Över 3,5 mål @ 2,24
Tävling: Kval till Europa League
Plats: Celtic Park
Tid: 20.45
TV: –

Trippeln

FC Köpenhamn – Lokomotiv Plovdiv: FC Köpenhamn(-1) @ 1,61
Velez Mostar – IF Elfsborg: Velez Mostar +0,5 @ 1,70
Celtic – Jablonec: Över 3,5 mål @ 2,24

Totalt odds: 6,13

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100