Trippeln 13/6 – Söndagstrippeln!

Dagens Trippel

Landslagslirarna är varma i kläderna, både Grupp A och B har hunnit premiärspela när vi riktar blickarna mot två nya grupper. Söndagens sång sjungs från London, Bukarest samt Amsterdam. Först ut är reprisen på VM-semifinalen 2018, kommer fotbollen hem nu?

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

England – Kroatien: Kroatien +0,5 @ 2,33

Football is coming home, orden myntades som en dröm och en tro men är numera mest ett skämt. Lejonen i England har gapat alldeles för många gånger om sin egen förträfflighet för att vi ska tro på det, de stupar ju oavsett om Svennis och Beckham styr skutan eller om det är Lineker eller Kane.

Hos Svenska Spel är The Three Lions andrarankade inför EM 2021, endast regerande världsmästarna från Frankrike har lägre guldodds. Kvalet gick som en dans för engelsmännen som vann sju av åtta fighter, förvisso i en förmånlig konkurrens. Nu saknar Southgate Trent Alexander-Arnold, Harry Maguire och Jordan Henderson på grund av skador.

Kroatien saknar Mandzukic och Rakitic från sitt silverlag i världsmästerskapet för tre år sedan. Mycket är upp till Modric som ändå har finfina kumpaner på mittfältet i form av nybakade Serie A-mästaren Brozovic och nybakade CL-guldmedaljören Kovacic. De rödvita gästerna från Balkan vann sin kvalgrupp i klart tuffare konkurrens än vad England hade, alla lag därifrån utom ett har tagit sig till slutspelet. Kroaterna drog längsta strået i VM-semin och jag tror Modric drar fram minst en premiärpinne.

Spel: Kroatien +0,5 @ 2,33
Tävling: EM
Plats: Wembley Stadium
Tid: 15.00
TV: SVT, SVTplay

Österrike – Nordmakedonien: Båda lagen gör mål @ 2,33

Sex! Är inte det första man tänker på vid en genomgång av EM-schemat och blicken fastnar på mötet mellan Österrike och Nordmakedonien. Att matchen går av stapeln i Bukarest, Rumänien, är inte någon temperaturhöjare heller. Men skitsamma, matchen kan bli kul ändå och spelvärde ska kunna täljas fram oavsett.

Nordmakedonien är inte bara jumborankade i Grupp C, mästerskapsdebutanterna är rankade sist av samtliga nationer i hela turneringen. Goran Pandev och grabbarna har således ingenting att förlora, ett ingångsvärde de rödgula visat sig älska. Jogi Löw kan intyga detta, i vårens VM-kval på tysk mark sopade nordmakedonerna hem en 2-1-seger i Duisburg.

Österrike kom tvåa i sin kvalgrupp bakom Polen och har ett par vassa pjäser från världens vassaste klubblag. Alaba har just gått från Bayern München till Real Madrid medan Sabitzer är en supersnidare i RB Leipzig. Dessutom har alpnationen en gubbe i lådan som heter Arnautovic. Lustigt nog möttes österrikarna och Nordmakedonien redan i EM-kvalet, då bådade båda lagen i båda matcherna och jag tror vi får se ett nytt sjöslag i Bukarest.

Spel: Båda lagen gör mål @ 2,33
Tävling: EM
Plats: Arena Nationala
Tid: 18.00
TV: CMore, CMore Live, TV4

Nederländerna – Ukraina: Ukraina Över 0,5 mål @ 1,83

Läckra Johan Cruijff Arena i Amsterdam är sista anhalt under EM:s andra speldag. Nederländerna har dragit lyckolotten att slippa resa till Bukarest, att istället lira samtliga gruppmatcher hemma i tulpanriket. Och med det kommer ett stort favoritskap i en väldigt blek grupp.

Österrike och Nordmakedonien lär näppeligen rå på Nederländerna men däremot ska Ukraina ha alla möjligheter att stå upp mot de orangeklädda. Frank de Boers boys är rejält reducerade sedan kvalet, försteslipsen Jasper Cillessen saknas och det gör även världens bästa försvarare Virgil van Dijk.

Ukraina har sex raka landskamper utan nederlag, fyra av dessa har slutat 1-1. Ett nytt oavgjort resultat med mål i båda burar är på intet vis otroligt i den holländska huvudstaden. I höstas målade de blågula besökarna borta mot Tyskland i Nations League och i våras målade Shevchenkos stridshingstar mot Frankrike i Paris. Visst ska Malinovsky och company kunna peta in minst en boll mot ett Nederländerna med enorma defensiva problem.

Spel: Ukraina Över 0,5 mål @ 1,83
Tävling: EM
Plats: Johan Cruijff Arena
Tid: 21.00
TV: SVT, SVTplay

Trippeln

England – Kroatien: Kroatien +0,5 @ 2,33
Österrike – Nordmakedonien: Båda lagen gör mål @ 2,33
Nederländerna – Ukraina: Ukraina Över 0,5 mål @ 1,83

Totalt odds: 9,93

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100