Trippeln 14/1 – Torsdagens trippeltips!

Dagens Trippel

Ärtsoppans dag firas genom att vi haffar frön från flera olika fronter för att göda den jord som kallas plånbok. Målspel är i fokus både i den holländska högstaligan och i italienska cupen. Kvällens största match utspelar sig på Iberiska halvön där maränger möter basker.

Spelstopp: 19:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Twente – Ajax: Över 3,5 mål @ 1,76

Fler odds på Twente – Ajax

Det är tämligen tight i toppen av tulpanrikets högsta serie. 15 omgångar är avverkade i Eredivisie när Ajax leder tabellen med ett koppel i hasorna, bland annat Twente. Värdföreningen har haft enorm nytta av lånet från gästerna, brassestjärnan Danilo har varit direkt inblandad i 16 av Twentes 30 strutar.

Påläggskalven från Sydamerika lär ta en tröja i Amsterdam framöver men man kan knappast påstå att det går någon nöd på plantskolan i nuläget. 54 sagolika strutar finns noterade hos serieledarna där härföraren Tadic samt sommarförvärvet Antony lyst allra starkast.

Att lira överspel i Holland är inte särskilt våghalsigt men när vi nu får vettigt betalt är det tacksamt att trycka av pickadollen. Twente kommer närmast från en 4-1-triumf borta mot FC Emmen och när de bjöd hem Ajax förra säsongen slutade kalaset 2-5. Gästerna från huvudstaden kommer från en 2-2-historia mot PSV och åtta av Ajax senaste elva inhemska kamper har innehållit minst fyra baljor.

Fler odds på Twente – Ajax

Spel: Över 3,5 mål @ 1,76
Tävling: Eredivisie
Plats: De Grolsch Veste
Tid: 20.00
TV: Viaplay

Real Madrid – Athletic Bilbao: Athletic Bilbao +0,5 @ 2,22

Fler odds på Real Madrid – Athletic Bilbao

Supercupen i Spanien är framme vid semifinalstadiet när La Rosaleda är neutral mark i Málaga. Athletic Bilbao har just gjort ett tränarskifte från Gaizka Garitano till Marcelino García Toral. Baskernas 1-0-triumf mot Elche följdes upp med en redig holmgång mot Barcelona senast där Messi till sist drog 3-2-strået till den katalanska stacken.

Real Madrid får finna sig i att lira andrafiolen denna säsong, både vad gäller riket i stort och hemstaden i synnerhet. Marängerna har fyra poäng upp till Atlético Madrid som toppar La Liga, till saken hör att Madrassmakarna har två matcher mindre spelade. Real är naturligtvis numret större än Athletic Bilbao i grund och botten men här överdrivs de vitkläddas favoritskap.

Zinedine Zidanes bataljon har gått på ett par minor i närtid, att mästarlaget fått nöja sig med kryss mot både Elche och Osasuna vittnar om att Real Madrid är ett mänsklig sällskap. Athletic Bilbao har plockat poäng i fyra av sina senaste sju duster mot detta luftiga bakverk och på neutral plan ska det finnas toppchans för baskerna att åtminstone spela jämnt.

Fler odds på Real Madrid – Athletic Bilbao

Spel: Athletic Bilbao +0,5 @ 2,22
Tävling: Spanska Supercupen
Plats: Estadio La Rosaleda
Tid: 21.00
TV: Kanal 9, Discovery+, Eurosport Player

Atalanta – Cagliari: Över 3,5 mål @ 1,79

Fler odds på Atalanta – Cagliari

Torsdagens färd genom Europa tar sin ände nere i den italienska stöveln. I Coppa Italia är det ingen neutralitetsprincip utan Atalanta tar emot Cagliari hemma i Bergamo. Här har de blåsvarta gott gry efter fyra raka tydliga triumfer. 4-1 mot Serie A-trean Roma är inget som vilket ängagäng som helst mäktar med.

Cagliari har inte klackarna i taket på samma vis som värdlaget, besökarna från Sardinien har åkt på fyra raka näsbrännor i seriespelet. Eusebio Di Francescos blåröda herrskap segrade mot Torino i Turin i oktober, annars har gästerna inte vunnit någon bortamatch denna säsong.

Atalanta är som vanligt ett av de mest målglada gängen i det italienska finrummet. 40 baljor har Bergamos blåsvarta boys bombat in denna säsong, endast Inter trumfar den siffran. Cagliari besökte Gewiss Stadium i oktober och då utspelade sig en hejdundrande holmgång. 5-2 vann Atalanta med när Pasalic samt Palomino visade framfötterna. Åtminstone fyra kassar bör det bli återigen till gott pröjs.

Spel: Över 3,5 mål @ 1,79
Tävling: Coppa Italia
Plats: Gewiss Stadium
Tid: 21.15
TV: –

Trippeln

Twente – Ajax: Över 3,5 mål @ 1,76
Real Madrid – Athletic Bilbao: Athletic Bilbao +0,5 @ 2,22
Atalanta – Cagliari: Över 3,5 mål @ 1,79

Totalt odds: 6,99

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100