Trippeln 16/3 – CL på tisdagstrippeln!

Dagens Trippel

Allas vår älskade mästarturnering rullar vidare under tisdagskvällen med spel i Madrid samt Budapest. Manchester City och Real Madrid sitter i förarsätet, kan underhundarna fälla elefanterna? Trippeltipset blir komplett på turkisk mark.

Spelstopp: 18:44

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Besiktas – Basaksehir: Hemmaseger @ 2,07

Tisdagens tripp genom fotbolls-Europa tar sin början vid Bosporen där det står derby på agendan. Dessa två Istanbul-klubbar möttes så sent som i helgen, då handlade det om Süper Lig och spelplatsen var Basaksehir Fatih Terim-stadion. Ligamötet slutade 3-2 till Besiktas efter att brassen Josef agerat tunga på vågen.

Istanbul Basaksehir har haft en hemsk säsong överlag. Det tidigare Champions League-laget återfinns på nedflyttningsplats i det turkiska finrummet när 29 omgångar lagts till handlingarna. Demba Ba har varit en skugga av sitt forna jag i den blåa skruden, fjärran från sitt uppträdande under tiden i Basaksehir då senegalesen bombade in 18 baljor säsongen 14/15.

Svaret på den gamle Ba i dagens Besiktas stavas Vincent Aboubakar. Målmaskinen från Kamerun står noterad för 15 fullträffar för de svartvita örnarna, ett av dem kom i höstmötet mot Basaksehir när Besiktas segrade. Nu handlar det om semifinalen i turkiska cupen och värdarna ska vara större favoriter än vad oddsen indikerar. Basaksehir har inte vunnit på svartvitt gräs sedan 2010. Besiktas har vunnit 13 av sina senaste 14 tävlingsmatcher i hemmaborgen.

Spel: Hemmaseger @ 2,07
Tävling: Turkiska Cupen
Plats: Vodafone Park
Tid: 18.45
TV: –

Real Madrid – Atalanta: Atalanta +0,5 @ 1,80

Returen i Champions League mellan spanjorer och italienare går av stapeln på Alfredo di Stéfano-stadion. Första ronden i Bergamo präglades av den tidiga utvisningen på Atalantas mittfältare Remo Freuler. Nu är både han och Real Madrids ankare Casemiro avstängda.

Det dröjde påfallande länge innan Real lyckades peta in segerkulan på Gewiss Stadium. Marängernas avgörande 1-0-mål kom i matchminut 86 då Mendy blev hjälte. Sedan dess har Zinedine Zidanes virtuoser fortsätt att hacka hemmavid. Poängtapp i två av de efterföljande tre matcherna innebär att regerande spanska mästarna har sex poäng upp till rivalen Atlético.

Atalanta har gått segrande från tre av sina fyra efterföljande matcher och bör ha goda möjligheter med elva man på banan i 90 minuter. Att Freuler saknas för Gasperini vägs upp med råge av att Zidane saknar sin nyckelpjäs Casemiro. Av säsongens 17 tävlingsmatcher på bortaplan har Atalanta blott förlorat två gånger. Boysen från Bergamo har vunnit alla bortamatcher i Champions League, bland annat mot Liverpool på Anfield. Med handikappet täcker vi även in krysset, något som skulle falla Zidane på läppen.

Spel: Atalanta +0,5 @ 1,80
Tävling: Champions League
Plats: Alfredo di Stéfano-stadion
Tid: 21.00
TV: Viaplay, V Sport Premium

Manchester City – Mönchengladbach: Under 3,5 mål @ 1,62

När britter och tyskar ska bataljera för andra gången är det återigen neutral plan som gäller. Första uppgörelsen här på Puskás Aréna slutade med en tämligen trygg 2-0-viktoria för Manchester City. Bernardo Silva var matchens man med både mål och assist när Mönchengladbach var synnerligen bleka och blott fick iväg ett skott mot mål.

Oscar Wendt och hans grönsvarta vänner har haft en riktigt seg säsong, enda kvarvarande räddningsplankan håller nu på att rinna tyskarna ur händerna. Mönchengladbach följde upp nederlaget mot City med att åka ut inhemska cupen hemma mot Dortmund samt torska samtliga tre kamper i Bundesliga.

Manchester City har i princip redan avgjort Premier League och Guardiola kan nu koncentrera sig på att nå sin efterlängtade final i mästarturneringen. Att 2-0-segern skulle följas av någon typ av slakt är dock föga troligt. Sex av engelsmännens sju matcher i Champions League har hållit sig på max tre mål. Den väl tilltagna linan måste synas.

Spel: Under 3,5 mål @ 1,62
Tävling: Champions League
Plats: Puskás Aréna
Tid: 21.00
TV: TV6, Viaplay

Trippeln

Besiktas – Basaksehir: Hemmaseger @ 2,07
Real Madrid – Atalanta: Atalanta +0,5 @ 1,80
Manchester City – Mönchengladbach: Under 3,5 mål @ 1,62

Totalt odds: 6,03

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100