Trippeln 17/5 – Måndagstrippeln!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Ingen svensk fotbollsälskare klagar på utbudet under måndagen då vår finaste liga slår ut i full blom. Jumbon Häcken har det oerhört tungt för närvarande, nu ska den avgående coachen Andreas Alm ta med sig sina getingar ner till Listerlandet för att stångas med besten Jacob Bergström. Kvällens trippel ser riktigt fin ut.

Spelstopp: 18:29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Mjällby – Häcken: Mjällby +0,5 @ 1,62

Fler odds på Mjällby – Häcken

Kungen av Listerlandet är på väg att bli kungen av Sverige. Jacob Bergström har charmat brallorna av hela rikets fotbollsfans genom kombinationen av magnifika mål, stenhårt arbete samt bjussiga intervjuer. Brunkaren Bergström är hittills den ende som målat för Mjällby men det gör ju inte så mycket när sölvesborgarnas defensiv är tight.

Tight är mer än vad man kan påstå om Andreas Alms bortabygge. Häcken har släppt in mål i samtliga av Allsvenskans sex matcher och Getingarna har ännu inte vunnit en enda match. Närmast kommer göteborgarna från ett sanslöst 3-2-nederlag mot svaga Örebro i en match där Alms armé tappade sin tvåmålsledning sista 20 minuterna.

Alm är klar för flytt till Danmark i sommar där stockholmaren ska basa över Odense. Frågan är hur relationen mellan avgående Alm och de gamnackade getingarna är för närvarande, det luktar inte precis succé under de avslutande två allsvenska rundorna tillsammans. Mjällby är obesegrade på eget gräs denna säsong och vann motsvarande möte mot Häcken med 3-1 förra säsongen. Att det blir minst en hemmapinne denna afton är extremt troligt.

Fler odds på Mjällby – Häcken

Spel: Mjällby +0,5  @ 1,62
Tävling: Allsvenskan
Plats: Strandvallen
Tid: 18.30
TV: Discovery+

IF Elfsborg – Halmstad: Halmstad Under 0,5 mål @ 2,47

Fler odds på IF Elfsborg – Halmstad

Derbi della Haglund! Den färgstarka chefstränaren Magnus återvänder till sin gamla guldklubb Elfsborg med sitt Halmstad i allsvenskans sjunde omgång. Hallänningarna som vann Superettan förra säsongen har haft en snårig start vid återkomsten till det blågula finrummet.

Att HBK segrade i premiären mot Häcken verkade som en stor skalp eftersom göteborgarna var topptippade men med tanke på att Getingarna ligger sist i serien nu får den trepoängaren omvärderas. I synnerhet med tanke på att Haglunds herrar gått segerlösa i de fem efterföljande fighterna.

Att lira på konstgräs är ingen höjdare för Micke Boman och grabbarna i Haglunds bullriga bygge. Elfsborg som nollade gräslaget Mjällby på Borås Arena kommer närmast från en finfin 2-0-triumf borta mot Sirius och Jimmy Thelins trojka lär inte bjuda på mycket åt de trögfotade hallänningarna. Halmstad har gjort ett mål totalt på sina tre bortamatcher i Allsvenskan.

Fler odds på IF Elfsborg – Halmstad

Spel: Halmstad Under 0,5 mål @ 2,47
Tävling: Allsvenskan
Plats: Borås Arena
Tid: 18.30
TV: Discovery+

Östersunds FK – AIK: Under 2,5 mål @ 1,74

Fler odds på Östersunds FK – AIK

Högsta divisionens nordligaste stadion stänger måndagens fotbollsbutik på Jämtkraft Arena. Östersunds FK startade serien med fem poäng på de första omgångarna efter en 5-0-kross mot Örebro samt starka bortapinnar mot både Kalmar FF och Malmö FF. Därefter har norrlänningarna kommit ner på jorden med trippla nederlag.

AIK har flackat ännu mer mellan himmelriket och jordelivet. Gnaget dansade bland molnen efter den dominanta premiärinsatsen mot ett räddhågset Degerfors. Därefter blev det gulsvart stryk med samma siffror borta mot Blåvitt och då var solnaiterna plötsligt varningsflaggade. En derbyseger mot Bajen och en tydlig torsk mot Norrköping senare är gnagarna fortsatt osäkra på sin tabellmässiga hemvist.

Målkalas ska ingen förvänta sig i Jämtland med tanke på att båda dessa herrskap är påfallande bakåtlutade. Fyra av Östersunds FK:s sex allsvenska strider har hållit sig under den aktuella linan. Sex av sex matcher har varit tillräckligt målsnåla när det gäller gästerna från Solna. Denna kraftmätning har stora förutsättningar att ticka 0-0 väldigt länge.

Fler odds på Östersunds FK – AIK

Spel: Under 2,5 mål @ 1,74
Tävling: Allsvenskan
Plats: Jämtkraft Arena
Tid: 18.30
TV: Discovery+

Trippeln

Mjällby – Häcken: Mjällby +0,5 @ 1,62
IF Elfsborg – Halmstad: Halmstad Under 0,5 mål @ 2,47
Östersunds FK – AIK: Under 2,5 mål @ 1,74

Totalt odds: 6,96

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 17 maj, 2021