Trippeln 18/12 – Trippel från tre länder!

Dagens Trippel

Ibland är fredagarnas fotbollsutbud bleka men inte denna ljuvliga helg. La Liga, Bundesliga samt Süper Lig ska samtliga ställa till med matcher denna afton när vi lutar åt att lita på de mer namnkunniga herrskapen. Dortmunds resa till Berlin är en särskild karamell.

Spelstopp: 16.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Fatih Karagümrük SK – Galatasaray: Galatasaray -0,5 @ 1,76

Turkiets högsta serie inleder fotbollsfärden med något av ett derby i regionen av Istanbul. Fatih Karagümrük SK är en nykomling som hävdat sig väl under de inledande tolv omgångarna i Süper Lig. Värdarna ligger i mitten av tabellen men fick stryk senast då Hatayspor sprang iväg till en 3-1-vinst.

Gamla, goa Galatasaray vädrar morgonluft i tabelltoppen. Med en hängmatch i handen har Hakan Sükürs hjärtelag chansen att kliva upp i serieledning under fredagskvällen. Gala har suverän form för dagen efter bland annat segern med 3-0 mot nyss nämnda Hatayspor.

Colombianen Falcao har varit vass i fronten hos Galatasaray, att han dras med skadebekymmer har dock varit försumbart med tanke på att Diagne tagit stora steg, Hatayspor manövrerades ut utan Falcaos medverkan. Dessutom vägs gästernas luckor upp med råge av att Fatih Karagümrük saknar sina bärande pjäser Ndiaye och Sabo som båda är avstängda. Galas senaste sju tävlingsmatcher bär facit 6-1-0, då ska inte en sargad nykomling sätta käppar i det rödgula guldhjulet.

Fler odds på Fatih Karagümrük – Galatasaray

Spel: Galatasaray -0,5 @ 1,76

Tävling: Süper Lig

Plats: Vefa Stadium

Tid: 17.00

TV:

Union Berlin – Borussia Dortmund: Borussia Dortmund -0,5 @ 1,81

På tal om sargade gäng kommer vi osökt till Tysklands huvudstad där halta möter lytta. Union Berlin har Andrich avstängd medan skador och frågetecken råder på Ingvartsen, Kruse, Pohjanpalo, Ujah, Gentner, Hubner, Schlotterbeck. Borussia Dortmund ser ut att fortsatt tvingas klara sig utan kvintetten Delaney, Håland, Hazard, Meunier, Schmelzer.

Borussia har visat sig kunna vinna matcher även utan sin norska målmaskin, 2-1-triumfen borta mot Zenit signerades Piszczek/Witsel som innebar att de gulsvarta vann sin grupp i Champions League. Därefter åkte Favres flock på en knock hemma mot Stuttgart, något som utlöste att Favre avlöstes från sitt uppdrag. Guerreiro och Reus återställde ordningen senast när Dortmund bortabesegrade Werder Bremen.

Union Berlin svarade för en suverän säsongsinledning innan tappen i truppen blev för mustiga. Nu har herrarna från huvudstaden en segerlösa svit som löper över fyra omgångar, bland annat ett tungt nederlag i derbyt mot Hertha. Dortmund slog Union med 5-0 i vårens möte och bör åtminstone göra ett mål mer än de halta värdarna denna afton.

Fler odds på Union Berlin – Dortmund

Spel: Borussia Dortmund -0,5 @ 1,81

Tävling: Bundesliga

Plats: Stadion An der Alten Försterei

Tid: 20.30

TV: Viaplay, V Sport Premium

Athletic Bilbao – Huesca: Athletic Bilbao -0,5 @ 2,07

Fredagskvällen tas i hamn på baskisk mark där det ska joxas med trasan på den nedre halvan av La Ligas tabellräkning. Athletic Bilbao ligger och skvalpar i mittenbassängen när 13 omgångar är lagda till handlingarna, det skall sägas att finrummet är tight med kort avstånd både uppåt och neråt. Närmast kommer baskerna från en tripp till huvudstaden där Raúl García satte sina polare i skiten. Utvisningen i matchminut 13 innebar att Marängerna sedermera vann med 3-1.

Huesca är en nykomling som haft svårt att tampas mot de stora grabbarna denna höst. Endast en seger på 13 försök är inte bättre än att gästerna ligger näst sist i skrivande stund, med jumborisk om Osasuna plockar poäng i sin hängmatch. Till Huescas försvar skall sägas att de trots allt lirat oavgjort hela åtta gånger. Att det vankas bortamatch talar dessvärre ej till gästernas favör, även nere i andradivisionen hade Aragoniens armé stora svårigheter i denna spelform.

Huesca landade på nedre halvan i undervåningens bortatabell och är segerlösa i La Liga på främmande territorium. Athletic Bilbao bör ha höjt moralen i Madrid där baskerna lyckades komma ikapp till 1-1 mot Real trots spel med en man mindre. Den hedersamma förlusten ska räcka långt i ryggen när nästjumbon kommer på besök. Athletic Club har vunnit tre raka inbördes, strax fyra raka.

Fler odds på Athletic Bilbao – Huesca

Spel: Athletic Bilbao -0,5 @ 2,07

Tävling: La Liga

Plats: Estadio San Mamés

Tid: 21.00

TV: CMore, CMore Fotboll

Trippeln

Fatih Karagümrük SK – Galatasaray: Galatasaray -0,5 @ 1,76

Union Berlin – Borussia Dortmund: Borussia Dortmund -0,5 @ 1,81

Athletic Bilbao – Huesca: Athletic Bilbao -0,5 @ 2,07

Totalt odds: 6,59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100