Trippeln 18/8 – Onsdagstrippeln!

Dagens Trippel

Efter tisdagens duster i kvalet till Champions League rullar samma visa vidare under onsdagen med en högre grad av intresse för svenska folket. Malmö FF ska upp i ringen mot Ludogorets Razgrad i det första av två möten med en biljett till huvudrundan i potten. Även i Portugal och Schweiz ska ställning tas på vägen mot trippelträff.

Spelstopp: 20.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Benfica – PSV Eindhoven: Hemmaseger @ 2,04

Fler odds på Benfica – PSV Eindhoven

Lissabon är första anhalt på onsdagens färd mot Champions League. PSV Eindhoven reser till Portugal efter två smidiga och övertygande segrar i de två föregående kvalrundorna. Galatasaray hade inte en suck mot de flygande holländarna och detsamma gällde danska Midtjylland.

Benfica behövde inte kliva in i handlingarna förrän på semifinalstadiet och där svarade portugiserna för en maktdemonstration. Örnarna från Lisboa avgjorde dubbelmötet med Spartak Moskva på bortabana med 2-0 och segrade därefter med samma siffror här hemma på Estádio da Luz.

Benficas värvning av Joao Mário har varit magnifik sedan han nyligen värvades från italienska Inter, varifrån teknikern var på lån till seriesegradnde Sporting Lissabon förra säsongen. Att Örnarna uppges sakna Vertonghen och Seferovic är så att säga inprisat i oddssättningen, jag tror inte det ska sabotera möjligheterna för Benfica att segra på rödgrönt gräs. Vid förra säsongens Europaspel förlorade PSV mot Olympiakos och PAOK med fyra insläppta i båda dessa duster. Benfica gick obesegrade på eget gräs i fjolårets Europaspel. Dubbeldegen på ettan lockar.

Fler odds på Benfica – PSV Eindhoven

Spel: Hemmaseger @ 2,04
Tävling: Kval till Champions League
Plats: Estádio da Luz
Tid: 21.00
TV: –

Young Boys – Ferencvaros: Hemmaseger @ 1,50

Fler odds på Young Boys – Ferencvaros

Kombattanterna på Stadion Wankdorf i Bern har inte haft en lika smidig väg till sista bossen på CL-stigen som Benfica och PSV. Ferencvaros möten med blåbären Prishtina från Kosovo och Zalgiris från Litauen var visserligen munsbitar men mot Slavia Prag fick ungrarna svettas ymnigt.

Ferencvaros 2-0-skrällseger hemma mot Slavia var frukten av ett självmål samt en straff i en strid där tjeckerna hade dubbelt så många målchanser. Returen i schnitzelns näste slutade 1-0 till Slavia och borde i sanningens namn ha slutat 2/3/4-0. 21-2 i målchanser säger det mesta om bataljen i Prag där ungrarnas bryske back Civic drog på sig en utvisning i slutet av föreställningen.

Intill Civic återfinns även Young Boys mittfältsgnuggare Aebischer på botbänken efter dubbla ostskivor. Schweizarna kryssade borta i båda de föregående rundorna och slog in segerspiken här hemma mot först Slovan Bratislava och därefter CFR Cluj. Båda gångerna var det den flyfotade forwarden Jordan Siebatcheu som fällde avgörandet. Amerikanen lär löpa amok mot Ferencvaros när inte flåbusen Civic finns på banan med sina öppna sulor. Förra säsongen vann Young Boys 14 av 18 hemmamatcher i Super League samt slog Bayer Leverkusen i slutspelet av Europa League. Ferencvaros torskade alla bortamatcher i fjolårets Europaspel.

Fler odds på Young Boys – Ferencvaros

Spel: Hemmaseger @ 1,50
Tävling: Kval till Champions League
Plats: Stadion Wankdorf 
Tid: 21.00
TV: –

Malmö FF – Ludogorets Razgrad: Hemmaseger @ 1,91

Fler odds på Malmö FF – Ludogorets Razgrad

Sista budet hämtas från Svedala där Malmö FF har den bästa möjligheten på oerhört länge för ett svenskt lag att slå sig in i den ädlaste av huvudturneringar. Efter att ha varit rejäla underhundar i semifinalkvalet mot Rangers är de regerande blågula mästarna faktiskt favoriter i sista stadiet med bulgariskt motstånd.

Malmö FF tog sig förbi Riga och Helsingfors utan att imponera, det tog Jon Dahl Tomassons trojka igen med råge mot Rangers. 2-1 hemma var ett styrkebesked som skulle överskuggas med eftertrygg på ikoniska Ibrox där skåningarna stod emot 50.000 fanatiska skottar samt ett 1-0-underläge plus ett numerärt underläge. Och vann även bortamatchen tack vare Antonio Colaks makalösa målnäsa.

Ludogorets skrällde nästan lika mycket mot Olympiakos men imponerade inte lika mycket då båda bataljerna slutade oavgjort innan straffar avgjorde. Smolk i den bulgariska bägaren kom då lagets stjärna och grekmålare Despodov drog på sig en avstängning inför trippen till Sverige. Å andra sidan saknar skåningarna den gode Bonke av samma anledning. Ludogorets förlorade alla bortamatcher under förra säsongens Europaspel och bulgarerna får nog försöka vända på detta dubbelmöte i Razgrad. Både hjärtat, hjärnan och plånboken säger att kvällens tema med hemmasegrar ska fullbordas på Eleda Stadion.

Fler odds på Malmö FF – Ludogorets Razgrad

Spel: Hemmaseger @ 1,91
Tävling: Kval till Champions League
Plats: Eleda Stadion
Tid: 21.00
TV: Sportkanalen, CMore

Trippeln

Benfica – PSV Eindhoven: Hemmaseger @ 2,04
Young Boys – Ferencvaros: Hemmaseger @ 1,50
Malmö FF – Ludogorets Razgrad: Hemmaseger @ 1,91

Totalt odds: 5,84

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100