Trippeln 18/9 – SHL-trippel!

Dagens Trippel

SHL har äntligen studsat igång, under lördagen kliver de flesta lagen in i den tredje omgången. Djurgården brukar ha lätt för Brynäs hemma på Hovet och till närmare 1,90 på Järnkaminerna är den raka ettan ett trevligt spel att bygga trippeln runt. Övriga lir hämtas från Göteborg och Skellefteå. Nu gasar vi mot tre gröna bockar!

Spelstopp: 15:14

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Djurgården – Brynäs: Hemmaseger @ 1,87

Den svenska expertkåren är rörande överens om att båda dessa aktörer kommer kriga på den nedre delen av tabellen under årets säsong i SHL. Mycket nytt har hänt i Djurgården sedan i fjol – Barry Smith har tagit över rodret efter Robban Ohlsson som nu huserar uppe i Västerbotten med Skellefteå. Ungtupparna Alex Holz och William Eklund befinner sig på andra sidan Atlanten och kämpar för att slå sig in i New Jerseys respektive San Joses NHL-trupp. Kalle Östman, Michael Haga, Jesper Pettersson och Dick Axelsson (slutat) är några andra tapp.

Stockholmarnas backsida är utan tvekan den svagaste lagdelen. Det ska bli intressant att följa Rasmus Bengtsson – som i fjol gjorde stor succé med Tingsryd i Hockeyallsvenskan – men annars är det egentligen bara Marcus Högström som känns riktigt stabil. Framåt är Sörensen, Videll och Rensfelt tre blytunga nyförvärv. Den sistnämnda sköt ett av målen när Djurgården slog Linköping på bortais i torsdags. Skönt för DIF att studsa tillbaka omgående efter nederlaget mot SAIK.

Brynäs inledde piggt borta mot Frölunda och fick med sig en högst oväntad trepoängare med sig hem till Gästrikland. I hemmapremiären mot Timrå svarade Tigrarna sedan för en medioker insats och gästernas 4-2-seger var helt klart rättvis. Gävlelaget har inte tagit en enda poäng sedan 2018 på Hovet mot just Djurgården och känslan är att Mikko Manners mannar återigen får lämna huvudstaden med svansen mellan benen. Den raka ettan smakar fågel till närmare 1,90 gånger såsen.

Fler odds Djurgården – Brynäs >

Spel: Hemmaseger @ 1,87
Tävling: SHL
Plats: Hovet
Tid: 15:15
TV: C More Live 3, C More

Frölunda – Luleå: Över 4,5 mål @ 1,69

Efter förlusten mot Brynäs – där målvakten Niklas Rubin gång efter annan lämnades ensam med en Brynässpelare i skottsektorn – hade Roger Rönnberg uppenbarligen lagt väldigt mycket tid på försvarsspelet inför trippen till Västerbotten. Det lönade sig onekligen då Matt Tomkins och hans FHC höll nollan i Skellefteå Kraft Arena. Jacobs Nilssons 1-0-mål i början av tredje perioden visade sig bli matchavgörande. Mursak stängde sedan matchen med ett mål i tom kasse.

Luleå har kunnat lägga fullt fokus på träningen i veckan då deras tilltänkta match i torsdags sköts fram i tiden. Norrbottningarna slog tillbaka Linköping i premiären med klara 5-2 sedan nyförvärvet Konstantin Komarek stulit showen i hemvändande Linus Omark stora comeback. Österrikaren noterades för två mål och dubbla passningspoäng och Luleå bjöd stundtals på ett härligt anfallsspel – framförallt i den sista perioden då Bulans björnar svarade för tre pytsar.

På pappret är deras respektive forwardssida bland de bästa i hela SHL. Färjestad är kanske det enda laget som bräcker dessa kombattanter i den främre leden. Luleå har många fler vapen att tillgå jämfört med i fjol, likaså Frölunda där spelare som Ryan Lasch och Michael Spacek inte riktigt har kommit till ännu. Som alltid finns det en risk att dessa klubbar tar ut varandra, men här är oddset på över 4,5 mål på tok för högt. Allt över 1,60 är definitivt spelbart.

Fler odds på Frölunda – Luleå >

Spel: Över 4,5 mål @ 1,69
Tävling: SHL
Plats: Scandinavium
Tid: 18:00
TV: C More Hockey, C More

Skellefteå – Leksand: Leksand Moneyline @ 2,59

Leksand har övertygat i klubbens allra första gruppspel i Champions Hockey League. Efter fyra raka segrar är masarna redan klara för slutspelet som drar igång senare i höst. I SHL har det emellertid inte gått riktigt lika bra för Björn Hellkvist lagbygge. Den snöpliga förlusten mot Malmö i premiären följdes upp av ett nytt nederlag mot ett skånskt gäng. Denna gång vann Rögle med hela 5-1 i Tegera Arena.

Framåt har Leksand skapat tillräckligt med chanser för att åtminstone få med sig poäng. Det är i de bakre leden problemen finns – nya målvakten Kasimir Kaskisuo har inte lyckats fylla Janne Juvonens målvaktskskydd, men det största problemet finns på backsidan där Johan Franssons stabila och resoluta spel saknas enormt. Ben Thomas hade ingen lyckad debut, men det syntes ändå att transatlanten besitter ett stort spel. Med både Kaskisuo och Thomas behöver klubben ha tålamod.

Mot Skellefteå ska dock de blåvita från knäckebrödsmeckat ses med hygglig chans. Västerbottningarna kom inte alls upp i nivå hemma mot Frölunda och även om de vann bort mot DIF i den första omgången så är det i grund och botten två jämna lag som drabbar samman i Skellefteå Kraft Arena. Noterbart är att Leksand vann fjolårets två duster här med 3-1 och 6-3. LIF Moneyline till närmare 2,60 känns för högt och rundar av trippeln på ett fint sätt. Let’s go!

Fler odds på Skellefteå – Leksand >

Spel: Leksand Moneyline @ 2,59
Tävling: SHL
Plats: Skellefteå Kraft Arena
Tid: 18:00
TV: C More Live 4, C More 

Trippeln

Djurgården – Brynäs: Hemmaseger @ 1,87
Frölunda – Luleå: Över 4,5 mål @ 1,69
Skellefteå – Leksand: Leksand Moneyline @ 2,59

Totalt odds: 8,18

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100