Trippeln 19/12 – Målglad söndag!

Dagens Trippel

Fjärde advent står för dörren och vi ska försöka knåpa ihop ett trippeltips för att få lite guldkant på julklapparna. Vid jakten efter spelvärda matcher blir det till att lägga ankare i tre olika länder. Holland, Tyskland och Spanien ligger under luppen där målglädjen är ett tema.

Spelstopp: 14.29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Feyenoord – Ajax: Över 3,5 mål @ 2,30

Söndagens eftermiddag inleds i tulpanernas rike där det står klassikermöte på agendan. Det är ruskigt tight i toppen av Eredivisie, inom blott en poäng återfinns de tre starkaste trojkorna. PSV Eindhoven har tagit minsta möjliga ledning och följs hack i häl av kombattanterna på De Kuip som står noterade för lika många pinnar.

Feyenoord har varit sanslöst solida hemma i Rotterdam, de rödvita värdarna toppar faktiskt hemmatabellen i det holländska finrummet. 7-1-0 är ett fantastiskt facit som ackompanjeras av den dominanta målskillnaden 24-7. Även i Conference League vann Feyenoord alla hemmamatcher och slutade som gruppsegrare.

Ajax tillhör den udda skara som presterar bättre på bortabana än hemma i Amsterdam. Plantskolan har högst poängsnitt av samtliga i serien vad gäller leveransen på främmande gräs. Formen talar också för gästerna som segrat i sex av sina senaste sju tävlingsmatcher, exempelvis mot Sporting och Besiktas i Champions League. Senaste tre motsvarande möten mellan Feyenoord och Ajax har slutat 0-3, 6-2, 1-4. Oddset på ett nytt målkalas lockar rejält.

Spel: Över 3,5 mål @ 2,30
Tävling: Eredivisie
Plats: De Kuip
Tid: 14.30
TV: Viaplay

Freiburg – Leverkusen: Över 2,5 mål @ 1,69

Från tulpaner till bratwurst men likvärdigt upplägg med två vassa klubbar i toppen av ett finrum. Att Bayern München skopar hem serien med Dortmund som god tvåa var mer eller mindre klubbat på förhand och de inledande 16 omgångarna har inte förändrat spelplanen. Övriga två platser i Champions League är up for grabs och trojkorna som möts på Europa-Park Stadion verkar synnerligen sugna.

Leverkusen är så att säga best of the rest med sina 28 poäng. 39 fullträffar innebär att Kusen är lika målfarliga som självaste Borussia Dortmund. Framför allt beror detta på Patrick Schick som tagit med sig sin formidabla form från Tjeckiens landslag under sommarens EM-slutspel. 16 kassar på 13 framträdanden är rena Lewandowski-klassen.

Tjeckens formtopp skojas inte bort heller, senaste tre bataljerna i Bundesliga har inneburit åtta(!) baljor från Herr Schick. Med andra ord kan Putte i Leverkusens kedja täcka den aktuella linan på egen hand. Femteplacerade Freiburg har spets i Holer och Grifo. Motsvarande möte förra säsongen slutade 2-4 trots att Schick saknades.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,69
Tävling: Bundesliga
Plats: Europa-Park Stadion
Tid: 15.30
TV: Viaplay

Athletic Bilbao – Real Betis: Under 2,5 mål @ 1,72

Ståndaktig sorti sker i det spanska riket där samma målkalas som på föregående destinationer ej kan utlovas. Det kan man aldrig när Athletic Bilbao är i farten. De rödvitrandiga värdarna är makalöst kryssbenägna, Club Athletic är ensamma i La Liga om att snitta oavgjort resultat oftare än i varannan match.

Baskerna i hemmalägret står noterade för nio delade potter efter 17 omgångar. 13-12 i målskillnad säger det mesta om hur stor flytväst Marcelino har prackat på sina lydiga adepter. Athletic Bilbao är Spaniens målsnålaste sällskap och har redan spelat fyra(!) mållösa matcher denna säsong.

Real Betis återfinns högre i tabellen och är desto mer gladlynta men det gäller främst hemma i Sevilla. 29 mål har de grönvita varit inblandade i hemmavid, siffran på utflykt lyder 19. Vårens inbördes möte på Estadio Benito Villamarín slutade, trumvirvel, 0-0. Vad talar för någonting annat på Estadio San Mamés?

Spel: Under 2,5 mål @ 1,72
Tävling: La Liga
Plats: Estadio San Mamés
Tid: 16.15
TV: CMore, CMore Fotboll

Trippeln

Feyenoord – Ajax: Över 3,5 mål @ 2,30
Freiburg – Leverkusen: Över 2,5 mål @ 1,69
Athletic Bilbao – Real Betis: Under 2,5 mål @ 1,72

Totalt odds: 6,68

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100