Trippeln 21/5 – Fredagstrippeln

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Helgens första lass från fotbollsfabriken innehåller spel i Schweiz samt Spanien. Det är dags för den sista omgången i Super League där Young Boys defilerar hem ännu en ligatitel. På den spanska fronten är det också den sista rundan som ligger under luppen på kvällskvisten.

Spelstopp: 20.29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Lausanne – Young Boys: Young Boys(-1) @ 2,74

Schweiz högsta serie ska stängas för säsongen med ett möte mellan femman och ettan. Lausanne kommer inte kunna slå sig in på någon av Europaplatserna, den saken står klar efter förnedringen senast mot St. Gallen. 5-0 i brakan var ord och inga visor för Contini och company.

Young Boys förlorar aldrig med 5-0, seriesegrarna förlorat i princip aldrig överhuvudtaget. Två gånger har de gulsvarta strukit på foten när 35 omgångar är lagda till handlingarna i Super League. 24 triumfer ligger till grund för den förkrossande marginalen på 26 poäng ner till tvåan Basel.

70-27 är en målskillnad som säger det mesta om att Young Boys icke slår av på takten i ledning. Grabbarna från Bern kommer till Lausanne efter tre raka vinster med minst två bollars marginal och inbördes möten mellan fredagens kombattanter är lika tydlig. Höstmötet här slutade 3-0 till gästerna, även gången innan dess skilde tre bollar.

Spel: Young Boys(-1) @ 2,74
Tävling: Super League
Plats: Stade de la Tuiliere
Tid: 20.30
TV:

Servette Genéve – Sankt Gallen: Båda lagen gör mål @ 1,41

Klockrikets näst största stad arrangerar också ett möte av akademisk betydelse. St. Gallen segrade som sagt med sanslösa 5-0 hemma mot Lausanne förra helgen och säkrade därmed fortsatt existens i Super League. Gästerna har varit desto sämre på resande tass även om de grönklädda brukar vara framgångsrika just här på Stade de Genéve.

Faktum är att Sankt Gallen inte blivit lagda på rygg hemma hos Servette sedan 2004. Dagens upplaga av värdföreningen är med det sagt ståndaktig. Förra säsongen slutade dessa kombattanter fyra respektive tvåa men nu är rollerna omvända. Servette Genéve ligger trea och kommer att sluta på denna plats som ger spel i Europa Conference League.

Grejohn Kyei har en ruggigt fin säsong i ryggen, baljan mot Lausanne i senaste hemmamatchen var fransosens tolfte och därmed har spjutspetsen nått karriärbästa. 25-åringen sopade samtidigt på sig en kostsam ostskiva och tvingades sitta på botbänken när hans Servette ändå kunde veva hem en 3-1-triumf borta mot Vaduz senast. Med Kyei åter i leken utropas målgaranti mellan dessa klubbar som kan lira avslappnat utan att tänka på tabellen. Åtta raka motsvarande möten har innehållit mål i båda burar.

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,41
Tävling: Super League
Plats: Stade de Genéve
Tid: 20.30
TV:

Levante – Cádiz: Båda lagen gör mål @ 1,64

Sista anhalt på fredagens fotbollstripp är Valencia där La Liga ska begå bokslut. Endast ära och evig berömmelse står vid regnbågens slut mellan dessa herrskap som lagt sig tillrätta i tabellens trygga mittenskikt. Levante har sju raka matcher utan smak av segerns sötma men ska aldrig räknas bort på Estadi Ciutat de Valéncia.

Senast i raden att bli snuvade på konfekten på denna blåröda matta var självaste Barcelona. 3-3 slutade holmgången när de så kallade Grodorna förvägrade Leo Messi sin hjälteroll. Tidigare under säsongen har värdarna hållit stången här hemma mot bland andra serieledande Atlético Madrid.

Cádiz är inte att leka med när de är ute på resande fot, 1-1 mot Barcelona på Camp Nou var ett styrkebesked, för att inte tala om triumfen mot Real i Madrid. Nykomlingen i blågult ställ har lirat “båda lagen gör mål” i fyra av sina senaste fem bortamatcher. Höstmötet mellan Levante och Cádiz levde också upp till de förväntningar som nu finns, 2-2 slutade mötet i Andalusien.

Fler odds på Levante – Cádiz

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,64
Tävling: La Liga
Plats: Estadi Ciutat de Valéncia
Tid: 21.00
TV: CMore

Trippeln

Lausanne – Young Boys: Young Boys(-1) @ 2,74
Servette Genéve – Sankt Gallen: Båda lagen gör mål @ 1,41
Levante – Cádiz: Båda lagen gör mål @ 1,64

Totalt odds: 6,33

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 20 maj, 2021