Trippeln 21/9

Blågul afton med bra pröjs!

Både Allsvenskan och Superettan rullar vidare under måndagskvällen och det finns fina spelmöjligheter i båda Sveriges två högsta serier. GAIS har hittat ett vägvinnande spel på slutet, dessa makrillar är ett av tre vassa drag veckans första fotbollskväll. Håll i hatten!

Spelstopp: 18:59

GAIS – Västerås: GAIS +0,5 @ 1,54

Efter 18 omgångar i Superettan ligger GAIS och Västerås kloss intill varandra i tabellens nedre region. Båda klubbarna har sitt på det torra men det är bara två pinnar ner till kvalplatserna. När västmanlänningarna besökte Gamla Ullevi förra säsongen slutade striden 1-1. Oavgjort var även fallet i Gurkstaden när Makrillarna var på Iver Arena i juli, 2-2 skrevs siffrorna till den gången.

Att GAIS återfinns på den nedre halvan av tabellen är ingen större överraskning men att storsatsande VSK inte lyckats bättre är en kraftig missräkning. Inför säsongen värvade de grönvita gästerna tränaren Thomas Askebrand från GAIS, samtidigt plockade tränaren med sig sina favoriter Engström och Almström. Den förstnämnda är avstängd under måndagen, detsamma gäller hemmalagets gamla IDOL-deltagare Boris Lumbana.

När Göteborg är spelplats ska alltid Makrillarna bemötas med största möjliga respekt. En enda förlust har hemmalaget inkasserat efter nio arrangemang i den egna borgen. Västerås trivs dessutom illa på resande tass, en enda seger på bortabana bådar inte gott inför Askebrands besök på sin gamla arena. När grabbarna från Gurkstaden målas upp som favoriter måste vi gå emot och lira på poäng till göteborgarna!

Spel: GAIS +0.5 @ 1,54
Tävling: Superettan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 19.00
TV: Dplay

Sirius – Falkenberg: Båda lagen gör mål @ 1,62

Målgaranti utlovas i Uppsala denna måndagskväll. Detta löfte utlovas och hålls alltid när Sirius joxar med trasan. Henrik Rydström har implementerat hela Allsvenskans vackraste och offensivt mest vägvinnande fotboll sedan smålänningen inför säsongen övertog huvudansvaret på egen hand. Coach Rydström benämnde nyligen i en intervju sin dunderduo Sugita/Vecchia som svensk fotbolls svar på Messi och Ronaldo. Japanen och stockholmaren har tillsammans smällt in 15 baljor på 19 matcher.

Falkenberg har tidigare varit kända för sin hemmastyrka men denna säsong har faktiskt hallänningarna erövrat fler pinnar borta än på Falcon Alkoholfri Arena. FFF lirar en betydligt mer öppen och sevärd fotboll denna säsong än tidigare under sina år i det blågula finrummet. Hasse Eklunds gulvita krigare kommer närmast från en vital viktoria hemma mot Varberg, därmed har Falkenberg endast två pinnar upp till kvalplats.

Lika vassa som Sirius är framåt, lika svaga är Uppsalas stolthet i de bakre leden. Åtta raka matcher på Studan har slutat med baljor i båda ändar av planen. Falkenberg är inte heller främmande för svängdörrsfotboll, åtta av gästernas nio senaste allsvenska bortamatcher har slutat med att båda lagen gjort mål. Sommarmötet i Halland slutade 2-1 till Sirius och något liknande är att vänta på blåsvart mark.

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,62
Tävling: Allsvenskan
Plats: Studenternas IP
Tid: 19.00
TV: Dplay

Elfsborg – Häcken: Under 2,5 mål @ 2,21

Sommarmötet mellan Häcken och Elfsborg på Hisingen var någonting i hästväg. Den på förhand helt jämna matchen utkristalliserade sig till rena massakern. Getingarna käkade upp Guliganerna fullständigt i slakten som slutade 6-0. Till saken hör att Elfsborg tvingades byta ut sin förstekeeper redan efter 18 minuter, vid ställningen 0-0.

Till skillnad mot säsongens första inbördes har Elfsborg nu sin målis Tim Rönning fit for tight, plus att värdarnas bästa försvarare också är tillgänglig. Joseph Okumu har utvecklats till en av Allsvenskans allra starkaste mittbackar, att han är med på Borås Arena kommer lyfta Jimmy Thelins lag flera snäpp jämfört med bataljen i juli. Samtidigt har Häcken tappat sin nyckelback Zuta som stuckit till Italien under sensommaren.

En jämn och tät tillställning är att vänta i Knalleland denna måndagsafton. Tre av Elfsborgs senaste fyra matcher har varit målsnåla och slutat med max två mål på tavlan. Häcken kommer å sin sida till Borås med tre raka underspel i ryggsäcken. Under 2010-talet har motsvarande möte slutat mållös vid tre tillfällen, samma scenario är fullt möjligt mellan dessa topplag när serien drar ihop sig. En bit över dubbeldeg är för bra för att missa!

Spel: Under 2,5 mål @ 2,21
Tävling: Allsvenskan
Plats: Borås Arena
Tid: 19.00
TV: Dplay

Trippeln

GAIS – Västerås: GAIS +0,5 @ 1,54
Sirius – Falkenberg: Båda lagen gör mål @ 1,62
Elfsborg – Häcken: Under 2,5 mål @ 2,21

Totalt odds: 5,51

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100