Trippeln 22/11 – Allsvenskt söndagstips!

Dagens Trippel

Blott tre omgångar återstår av Allsvenskan 2020, det är stenhårt i både racet om Europaplatserna och i bottenstriden. Söndagen tar sin början på Friends Arena i Solna innan botten möter toppen i både Borås och Småland. Dagens trippel är riktigt spelvärd.

Spelstopp: 14.29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

AIK – Örebro SK: Under 2,5 mål @ 1,98

Nationalarenan avtackas efter Sveriges seger mot Kroatien, nu är det AIK som återtar denna borg. Söndagens uppgörelse i Allsvenskan är ett slag om att landa på den övre halvan. AIK ligger åtta efter 27 omgångar, två pinnar före gästerna från Närke.

Gnaget har bytt skepnad totalt sedan Rikard Norling kickades till förmån för Bartosz Grzelak. Den så kallat publikfriande fotbollen är undanskuffad när polacken tillämpar gammal, hederlig riskminimering. Tio raka tävlingsmatcher utan torsk är facit för AIK inför den allsvenska slutspurten.

Örebro SK är som vanligt ambivalenta, den fina 1-0-triumfen borta mot Blåvitt följdes upp med en mindre smickrande 1-0-torsk hemma mot kassa Kalmar. Fem raka bortamatcher för ÖSK mot AIK har slutat med max två mål på tavlan. Tio av Gnagets 14 senaste tävlingsmatcher har hållit sig under aktuell mållina. När Bartosz bestämmer blir det målsnålt på Friends Arena.

Fler odds på AIK – Örebro

Spel: Under 2,5 mål @ 1,98

Tävling: Allsvenskan

Plats: Friends Arena

Tid: 14.30

TV: Dplay

Elfsborg – Helsingborgs IF: Elfsborg -0,5 @ 1,61

Att mötet i Borås sker mellan toppen och botten är knappast en överdrift. Elfsborg ligger tvåa medan Helsingborgs IF ligger allra sist. Västgötarna har tappat sin guldkalv Jesper Karlsson under hösten men det har inte påverkat nämnvärt. 2-1 hemma mot Norrköping och 3-1 borta mot Falkenberg har bärgats utan Jeppe när nya anfallstrion Okkels, Frick och Alm hittat nätet varsin gång.

Helsingborgs IF anno 2020 är en sorglig historia. Olof Mellberg har sannerligen inte haft marginalerna med sig när det gäller skador, virus och djävulskap. Kaptenen Andreas Granqvist har lirat en enda match, med den gode Granen på banan hade inte HIF agerat jumbo idag.

Formkurvan talar sitt tydliga språk, Skånes blåröda representant trillar ner i Superettan. Senaste sex seriematcherna bär facit 0-1-5, plockar man inte poäng hemma mot varken Östersund eller Blåvitt är det läge att packa väskorna. Elfsborg har förlorat en enda av 13 hemmamatcher. HIF har vunnit en enda av 13 bortamatcher. Lita på att västgötarna gör processen kort med jumbon.

Fler odds på Elfsborg – Helsingborg

Spel: Elfsborg -0,5 @ 1,61

Tävling: Allsvenskan

Plats: Borås Arena

Tid: 14.30

TV: Dplay

Kalmar FF – Djurgårdens IF: Djurgårdens IF -0,5 @ 1,86

24 poäng på 27 omgångar ska normalt sett innebära en plats under giljotinen men detta nådens år är bottenlagen sämre än vanligt. Helsingborg och Falkenberg är ännu sämre än Kalmar FF, åtminstone sett till poängplock, därmed går smålänningarna mot ett höstruskigt kvalspel i december.

Djurgårdens IF återfinns på fjärde plats vilket knappt anses godkänt för de regerande mästarna. DIF har dock bara två pinnar upp till Europaplats och skulle blåränderna nypa en medalj får säsongen anses okej med tanke på omständigheterna. För stockholmarna går det inte att få en bättre chans till en trea än vad som ligger för fötterna under söndagen. Avstängningen på Ulvestad är hanterbar för Kim och Tolle.

Kalmar FF är ett skapligt bortalag men på Guldfågeln Arena var det åratal sedan senaste allsvenska segern. Smålänningarna har gjort sitt eget hem till mardrömmarnas teater. 1-5-7 är hemmaraden för KFF, enda vinsten togs när Nanne Bergstrand tog med sina adepter på en utflykt till Fredriksskans IP. Djurgården har vunnit tre raka på Guldfågeln och här kommer en ny gratistrea till fint odds!

Fler odds på Kalmar FF – Djurgården

Spel: Djurgårdens IF -0,5 @ 1,86

Tävling: Allsvenskan

Plats: Guldfågeln Arena

Tid: 14.30

TV: Dplay

Trippeln

AIK – Örebro SK: Under 2,5 mål @ 1,98

Elfsborg – Helsingborgs IF: Elfsborg -0,5 @ 1,61

Kalmar FF – Djurgårdens IF: Djurgårdens IF -0,5 @ 1,86

Totalt odds: 5,93

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100