Trippeln 22/5 – Lördagstrippeln!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Med ett efterlängtat EM-slutspel i antågande är det dags för vårt blågula finrum att stänga sin vårsäsong. Inför uppehållet ska AIK ta sig an Mjällby medan Sirius reser till Allsvenskans nordligaste arena. Komplett blir trippelbygget genom sista omgången i La Liga.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

AIK – Mjällby: Hemmaseger @ 1,83

Bartosz Grzelak lär vara glad att Allsvenskan gör uppehåll under EM eftersom han har dubbla blågula mästerskapsmän i sitt gulsvarta hemmabygge. Sebastian Larsson var avstängd senast mot Östersund där Lustig och company klarade sig bra ändå och lämnade Jämtland med tre nya pinnar i bagageluckan.

Mjällby har ett desto mer anonymt gäng där Jacob Bergström sticker ut genom att busa i tv-intervjuerna samt hoppa in i stolpar när han gör mål. Sillastrybarna kommer närmast från ett 1-1-möte hemma mot jumbon Häcken och kryssade innan dess med samma siffror mot Halmstad på Örjans Vall.

Mjällby är alltjämt segerlösa på främmande territorium, endast ett mål och en pinne finns noterad inför trippen till nationalarenan. AIK är obesegrade på Friends Arena och har endast tappat poäng vid ett av fyra tillfällen här, mot Malmö FF då Janosevic släppte in den hittills enda bollen på eget gräs. Gnaget slog Sillastrybarna i Solna förra säsongen och ska göra det igen med Larsson tillbaka på fältet.

Fler odds på AIK – Mjällby

Spel: Hemmaseger @ 1,83
Tävling: Allsvenskan
Plats: Friends Arena
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Östersunds FK – Sirius: Bortaseger @ 2,31

Det blev som sagt torsk för Östersunds FK hemma mot AIK i måndags, därmed har torskarna staplats på rad efter den fina starten. Falkarna från Jämtland står noterade för fyra raka förluster och även om säsongen är ung lär Amir Azrafshan få lite ångest av en tabelltitt där ÖFK ligger näst sist.

Norrlänningen Daniel Bäckström har absolut ingen tabellångest och det har inte heller hans spjutspets Christian Kouakou. Den forna AIK-talangen som huserade i IFK Göteborg en sväng under fjolåret återvände till Götet i måndags och klappade in två fullträffar åt Sirius som bäddade för 2-2 på tavlan.

Sirius lirar precis lika frejdigt och iögonfallande i år som de gjorde 2020 med Rydström och Vecchia. Trots att Uppsalas blåsvarta stolthets samtliga fyra bortamatcher skett på stentuffa arenor mot topp 8-rankade lag har de endast förlorat en gång, mot Hammarby med uddamålet. Sirius segrade på Jämtkraft Arena med 2-0 förra säsongen och om vi får 2,30 på tvåan nu finns inget att tveka över.

Fler odds på Östersunds FK – Sirius

Spel: Bortaseger @ 2,31
Tävling: Allsvenskan
Plats: Jämtkraft Arena
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Valladolid – Atlético Madrid: Valladolid Under 0,5 mål @ 1,9

Wow, wow, wow. La Liga har nått fram till sin sista omgång och det hade inte kunnat vara mer rafflande på Estadio José Zorrilla. Valladolid som ligger näst sist måste vinna under lördagen samtidigt som resultaten studsar de violettkläddas väg även i matcherna som innefattar Elche samt Huesca.

Atlético Madrid måste hålla ett öga på hur det går för sin rival Real såvida inte Madrassmakarna själva har ledningen i sin batalj. Serieledarna var halvt uträknade ett tag men Diego Simeone har gjutit nytt mod i sina adepter. 0-0-pinnen mot Barcelona har följts upp med dubbla trepoängare i huvudstaden mot Real Sociedad samt Osasuna.

Som alltid när det gäller Atlético Madrid är det defensiven som ligger till grund för framgången. Madrassmakarna har blott släppt in 24 bollar på 37 omgångar, en spansk toppnotering. Valladolid snittar under en balja per strid. Atlético har hållit nollan i fyra raka möten med dessa violettklädda värdar.

Fler odds på Valladolid – Atlético Madrid

Spel: Valladolid Under 0,5 mål @ 1,9
Tävling: La Liga
Plats: Estadio José Zorrilla
Tid: 18.00
TV: CMore, Unibet

Trippeln

AIK – Mjällby: Hemmaseger @ 1,83
Östersunds FK – Sirius: Bortaseger @ 2,31
Valladolid – Atlético Madrid: Valladolid Under 0,5 mål @ 1,90

Totalt odds: 8,03

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 21 maj, 2021