Trippeln 23/10 – SHL-trippel!

Dagens Trippel

Vi har en härlig lördag framför oss med flera spännande möten i den svenska hockeyligan. Geniknölarna har gnuggats och vi har hittat tre intressanta lir. Trippeln tar sin början i Östergötland där två stukade gäng drabbar samman i en förmodad jämn och chansfattig match. Vidare tror vi att Rögle fortsätter rada upp vinster i Hajtanken medan Djurgården har hygglig skrällchans mot ett tröttkört Örebro. Då åker vi!

Spelstopp: 15:14

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Linköping – Brynäs: Under 5,5 mål @ 1,70

Flera odds på Linköping – Brynäs

Viktiga poäng står på spel när Saab Arena slår upp portarna för detta rafflande bottenmöte mellan Linköping och Brynäs. Båda lagen kommer från varsin straffseger i torsdags – Brynäs tvålade dit Malmö hemmavid med 2-1 medan Linköping slutlugen lyckades besgera Timrå med 3-2 sedan nyförvärvet Robert Lantosi hittar rätt två gånger under straffläggningen.

Lantosi, som inte platsade i Rögle, har fått en stor roll i LHC och ser ut att trivas fint tillsammans med Christoffer Ehn i östgötarnas andrakedja. Duon har varit Clubens två bästa forwards sista matcherna. Även om Klas Östmans manskap huserar långt ner i tabellen är deras underliggande siffror inte så pjåkiga, framförallt är defensiven betydligt bättre än föregående säsong och i firma Högberg/Rautio har man två pålitliga målvakter. John Nyberg har i dagarna hämtats in från just Brynäs och blir viktig för Lejonen som dras med skador på både Junland och Bäckman. 

Brynäs har haft betydligt större problem med det defensiva spelet, endast jumbon Timrå har släppt in fler mål än Gävlelaget. Mot ett för stunden impotent Linköping, utan skadade forwards som Gibbons, Costmar, Maxwell, Pasic och Russell, ska dock inte BIF behöva vara alltför oroliga. Båda lagen är dessutom bedrövliga i powerplay. 

Med så viktiga poäng på spel siar spåkulan om två tillbakadragna gäng som i första hand kommer slå vakt om den poängen de har vid nedsläpp. Under 5,5 mål till 1,70 är ett bra spel att riva igång trippeln med.

Flera odds på Linköping – Brynäs

Spel: Under 5,5 mål @ 1,70
Tävling: SHL
Plats: Saab Arena
Tid: 15:15
TV: Cmore Live, Cmore

Rögle – Luleå: Hemmaseger @ 2,04

Fler odds på Rögle – Luleå

Rögle är nyligen hemkomna från en tripp till Västerbotten som slutade med en snöplig 2-3-förlust efter sudden mot ett bra Skellefteå. Skåningarna var dock bara två minuter från att få med sig samtliga poäng hem till rikets sydligaste landskap. Med tio fighter under bältet har bandyklubben plockat 21 poäng, det räcker till en femteplats i SHL. Då ska det även sägas att de grönvita spelat 1-3 matcher färre än lagen ovanför i tabellen. Lägg därtill att Abbotts manskap avhandlat åtta av fighterna på resande skridsko.

Hemma i Hajtanken ståtar RBK med dubbla trepoängare mot Malmö och Färjestad. Inga ängagäng direkt och i mötet med kaffelaget från Karlstad var det total överkörning från Rögles sida. Med publikens stöd i ryggen har Skånelaget vunnit tolv av de 13 senaste matcherna. Enda nederlaget kom efter sudden i fjolårets SM-final mot Växjö.

Luleås segersvit stannade vid fyra matcher sedan norrbottningarna tappat en 1-0-ledning till förlust 1-3 mot Leksand. “Bulan” Berglund förfogar över ett av Sveriges bästa lag, men har inte lyckats få spelet att stämma fullt ut, framförallt inte offensivt. Centersidan är för tunn i väntan på att Jack Connolly ska ansluta samt att Juhani Tyrväinen ska bli kvitt en skada. Klar fördel Rögle och kan hemmasegern fås till drygt dubbla pengarna är det bara att slå till.

Fler odds på Rögle – Luleå

Spel: Hemmaseger @ 2,04
Tävling: SHL
Plats: Catena Arena
Tid: 15:15
TV: Cmore Hockey, Cmore

Örebro – Djurgården: Djurgården eller Oavgjort @ 2,01

Fler odds på Örebro – Djurgården

Örebro fick en smakstart borta mot rivalen Färjestad i torsdags när junioren Leo Carlsson sköt sitt första SHL i den första perioden. Sedan var det emellertid slut på det roliga för närkingarna som föll med 1-3 i Löfbergs Arena. På grund av flera skador på forwardssidan tvingades Niklas Eriksson för andra andra matchen i rad gå på väldigt kort om folk. Flertalet anfallare var uppe och nosade på 20 minuters istid och både Emil Larsson samt Rodrigo Abols landade faktiskt in på över 21 minuter.

Detta blir Örebros tredje match denna vecka medan Djurgården vilade i tisdags. Ett något mer slitet ÖHC kan bli till stockholmarnas fördel när lagen drabbar samman i Behrn Arena under lördagskvällen. DIF har bara vunnit tre av de inledande tolv matcherna och sker ingen radikal förbättring tabellmässigt lär Barry Smiths dagar på Hovet vara över. På resande skridsko har trots allt Djurgården plockat tre vinster på fem försök och även gjort bra matcher mot både Färjestad och Växjö.

Det ska sägas att även Järnkaminerna dras med tunga skador. Tom Nilsson och Marcus Högström missar troligen denna match, dessutom finns frågetecken för Linus Videll och Sebastian Strandbergs medverkan. Åt det positiva hållet debuterade Gragnani mot Oskarshamn och såg riktigt bra ut trots att det var första matchen på månader för kanadicken. Känslan är att det blir jämnare än vad oddsen antyder och X2 till cirka två gånger degen är ett intressant spel.

Fler odds på Örebro – Djurgården

Spel: Djurgården eller Oavgjort @ 2,01
Tävling: SHL
Plats: Behrn Arena
Tid: 18:00
TV: Cmore Live 3, Cmore

Trippeln

Linköping – Brynäs: Under 5,5 mål @ 1,70
Rögle – Luleå: Hemmaseger @ 2,04
Örebro – Djurgården: Djurgården eller Oavgjort @ 2,01

Totalt odds: 6,97

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100