Trippeln 24/10 – Allsvensk söndagstrippel

Dagens Trippel

Fem allsvenska matcher ska spelas under söndagen och vi tar en närmare titt på tre av dessa på söndagens trippelsystem. Mjällby fortsätter fira triumfer när Blåvitt kommer på besök och AIK hänger av IFK Norrköping från guldstriden. Dessutom visar Malmö FF att det är skillnad på att möta Chelsea och Varberg. Klappat och klart, dags att sätta igång.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Mjällby – IFK Göteborg: Hemmaseger @ 2,15

Fler odds på Mjällby – IFK Göteborg

Vad är det som har hänt i Blekinge egentligen? Mjällby har inte släppt in något mål på åtta raka matcher och har galna nio poäng och 9-0 i målskillnad från matcherna mot Elfsborg, Kalmar och Malmö FF. Sarr, Moro och Bergström hjälps åt i offensiven och bakåt har spelare som Watson och Kricak stängt ner fullständigt. Jesper Gustavsson är nu avstängd, men Löfquist kan kliva in bredvid Andersson utan att mittfältet försämras märkbart.

IFK Göteborg har befunnit sig i fritt fall en längre period, men fick tillfälligt stopp på blödningen genom att besegra Örebro med 2-0. Oscar Wendt noterades för båda målen då och framförallt var den första kanonen något att skriva hem om. En frispark som vänsterbacken borrade upp i krysset. Det är symptomatiskt för Blåvitt att en försvarare gjorde båda målen för de offensiva kuggarna Berg, Sana, Aiesh och Wilhelmsson har svårt att få in bollen.

Ett trubbigt Blåvitt mot seriens för tillfället bästa försvar gör att det verkligen känns som att IFK får svårt att göra mål. Mjällby har en helt annan stadga i sitt lag och plockar tre nya poäng hemma på Strandvallen. 2,15 är bra betalt för den raka ettan.

Fler odds på Mjällby – IFK Göteborg

Spel: Hemmaseger @ 2,15
Tävling: Allsvenskan
Plats: Strandvallen
Tid: 15.00
TV: Discovery+

AIK – IFK Norrköping: Hemmaseger @ 1,97

Fler odds på AIK – IFK Norrköping

AIK fick stryk av Hammarby på Tele2 Arena och det är inte mycket att säga om den saken. Gnaget var inte bra och förtjänade inga poäng. Återigen hade de svartgula väldigt svårt att skapa chanser från eget spel och då blir de lite väl beroende av fasta situationer. Nu är dock Stefanelli tillbaka från sin avstängning och kanske kan han få fart på anfallet. Bakåt ser det hur stabilt ut som helst med Larsson och Hussein som sköld framför Sotte och Milosevic.

IFK Norrköping gjorde en riktig plattmatch mot Häcken och föll med galna 0-5. En riktig stjärnsmäll för Norlings mannar som därmed har fem pinnar upp till Malmö FF, Djurgården och AIK i toppen av Allsvenskan. Förlust här också skulle innebära att östgötarna i praktiken hängs av från guldstriden och med tanke på att de bara har lyckats vinna två matcher på gräs på hela året är det ett troligt scenario.

AIK är seriens bästa hemmalag med den grymma raden 10-2-0 och påhejade av sina fans tar de tre blytunga poäng i kampen om ligatiteln. Hemmasegern finns att spela till nästan två gånger pengarna och det är för bra för att tacka nej till. Jobba, Gnaget!

Fler odds på AIK – IFK Norrköping

Spel: Hemmaseger @ 1,97
Tävling: Allsvenskan
Plats: Friends Arena
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Varberg – Malmö FF: Bortaseger @ 1,60

Fler odds på Varberg – Malmö FF

Malmö FF fick sig en fotbollslektion i västra London när de ställdes mot Chelsea. 0-4 var inte mycket att säga om, MFF var flera nummer för små. Nu väntar en betydligt enklare uppgift för Colak, Birmancevic, Christiansen och de andra som reser till västkusten. Visst fick de mesta svenska mästarna stryk med 2-3 på den här arenan för knappt ett år sedan, men det lär inte upprepa sig.

Varberg har tappat sin fina form de höll under sommaren och kommer från fem raka utan seger. Tashreeq Matthews har mattats en aning under hösten och när inte sydafrikanen är på topp har hallänningarna svårt att skapa målchanser. Spelare som Adjei, Simovic och Karlsson är fysiska och tunga att möta, men det är också en slags anfallare som Nielsen, Brorsson och Ahmedhodzic ska kunna hantera.

Malmö har vunnit tre av sina fyra senaste ligamatcher och missar inte chansen att kliva upp på 47 poäng. De himmelsblå spänner musklerna och tar tre klara poäng, något som spelas till godkända 1,60.

Fler odds på Varberg – Malmö FF

Spel: Bortaseger @ 1,60
Tävling: Allsvenskan
Plats: Påskbergsvallen
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Trippeln

Mjällby – IFK Göteborg: Hemmaseger @ 2,15
AIK – IFK Norrköping: Hemmaseger @ 1,97
Varberg – Malmö: Bortaseger @ 1,60

Totalt odds: 6,77

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag:

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100