Trippeln 24/2 – Onsdagens CL-tips!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Den här tiden på året präglas av de allra maffigaste turneringarna för klubblag. Under onsdagskvällen är det dags för två av guldkandidaterna att kliva in i Champions Leagues slutspel. Manchester City möter Mönchengladbach medan Real Madrid möter Atalanta.

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Barcelona – Elche: Elche +2,5 @ 1,86

Fler odds på Barcelona – Elche

Onsdagskvällen inleds på Iberiska halvön med ett ordinarie ligamöte i Spaniens finrum. Elche håller till i de nedre regionerna av La Liga men med tanke på att de grönvita har lirat två matcher mindre än övriga i träsket bör armén från Alicante kunna kliva upp på säker mark. Närmast kommer gästerna från en prima trepoängare mot Eibar där Dani Calvo klev fram i rampljuset.

Barcelonas rampljus har mörknat den här säsongen. Blaugrana började egentligen blekna förra säsongen när de förnedrades av Bayern München och när Messi strax därefter deklarerade sin vantrivsel i Katalonien. Barca är i princip redan körda i årets CL efter 4-1 i brakan hemma mot PSG, i ligaspelet har de blåröda åtta poäng upp till Atlético Madrid.

Närmast kommer Messi och hans vänner från en klen insats mot Cádiz där argentinarens ledningsbalja på straff övergick i ett 1-1-resultat till slut. Barca vinner sällan med stora siffror som förr i tiden. Elche har inte förlorat någon bortamatch denna säsong med mer än två mål, tros bland annat besök hos serieledarna på Wanda Metropolitano. Armén från Alicante har plockat poäng i hälften av sina bortamatcher.

Fler odds på Barcelona – Elche

Spel: Elche +2,5 @ 1,86
Tävling: La Liga
Plats: Camp Nou
Tid: 19.00
TV: CMore, CMore Fotboll

Atalanta – Real Madrid: Hemmaseger @ 2,28

Fler odds på Atalanta – Real Madrid

Som vanligt finns Real Madrid bland deltagarna i det maffigaste av slutspel. Mesta CL-mästarna är dock på dekis och rankas inte bättre än sjua i årets turnering. Marängerna har fått finna sig i att lira andrafiolen även i Spanien där rivalen Atlético svävar mot pokalen. Inför trippen till Bergamo har Zidanes adepter inkasserat ett resultat av vardera valör i det europeiska bortaspelet under gruppspelet.

Atalanta kliver in i åttondelsfinalen som underhundar i dubbelmötet men på Gewiss Stadium favoriseras italienarna med rätta. Gasperinis grabbar är erkänt starka på blåsvart matta, höstens självmord mot Liverpool undantaget. Atalantas senaste två hemmamatcher har båda gästats av respektabla Napoli, 3-1 i Coppa Italia följdes av 4-2 i Serie A.

Den stora brasklappen för Real Madrids del är den digra skadelistan. Zinedine Zidane lär förbruka ett par flaskor Turtle Wax under onsdagskvällen. Nio(!) spelare är uppskrivna som saknade/osäkra och det är inga duvungar vi talar om. Ramos, Benzema, Hazard, Carvajal osv. Med dessa ingångsvärden ska Zapata och Muriel ha pangchans att såra Marängerna.

Fler odds på Atalanta – Real Madrid

Spel: Hemmaseger @ 2,28
Tävling: Champions League
Plats: Gewiss Stadium
Tid: 21.00
TV: Viaplay, V Sport Premium, V Sport Ultra

Mönchengladbach – Manchester City: Manchester City -1,5 @ 1,85

Fler odds på Mönchengladbach – Manchester City

Framför Real Madrid och alla andra uppenbarar sig Manchester City som den stora favoriter till pokalen i Champions League. Pep Guardiolas pojkar var smått trevande under hösten men vinterns leverans från den himmelsblå slåttermaskinen är historiskt stark. Om ett par stjärnor saknas märker man ingen skillnad i prestationen, The Citizens är lika breda som spetsiga.

Inför första åttondelen på neutral plan är det endast Nathan Aké som rapporteras borta ur Guardiolas ekvation. Manchester City kommer närmast från en trygg trepoängare borta mot Arsenal i Premier League, segern var den 18:e(!) raka sett till samtliga tävlingar. 

Mönchengladbach har inte tillnärmelsevis samma självförtroende som de engelska serieledarna. Oscar Wendt och hans vänner har ägnat sin senaste tid åt att förlora på hemmaplan mot både FC Köln och Mainz. Man City har vunnit nio av sina senaste tio tävlingsmatcher på bortaplan med minst två bollar, trots hårt motstånd som Liverpool, Chelsea och Manchester United. Bataljen i Budapest lär bli kattens lek med råttan.

Fler odds på Mönchengladbach – Manchester City

Spel: Manchester City -1,5 @ 1,85
Tävling: Champions League
Plats: Puskás Aréna
Tid: 21.00
TV: Viaplay, TV6

Trippeln

Barcelona – Elche: Elche +2,5 @ 1,86
Atalanta – Real Madrid: Hemmaseger @ 2,28
Mönchengladbach – Manchester City: Manchester City -1,5 @ 1,85

Totalt odds: 7,84

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 23 februari, 2021