Trippeln 24/9 – Final i Supercupen

Dagens Trippel

Internationell trippel med blågul touch!

De bästa av de bästa ska göra upp om pokalen i Supercupen, alltså Bayern München och Sevilla. Samtidigt rullar kvalet till Europa League vidare där både Zlatan Ibrahimovic och Kevin Walker ska snöra på sig pjäxorna under torsdagskvällen. En fin trippel har bakats samman!

Spelstopp: 19:59

Till Svenska Spel

Bayern München – Sevilla: Bayern Över 2,5 mål @ 1,82

Puscás Aréna hushåller det mustiga mötet mellan guldlaget från Champions League och diton från Europa League. Att Bayern München är världens bästa lag är en ickefråga, tyskarna är till och med ett av de bästa fotbollslagen som jordklotet skådat. Maskinen från München har inte förlorat en enda match 2020. 27 tävlingskamper har mynnat ut i 26 triumfer och en oavgjord historia. Sagolika siffror, milt uttryckt.

Sevilla är också ett ruggigt svårslaget lag, februari månads möte med Celta Vigo var senaste gången de rödvita gick på en mina. Senaste tävlingsmatchen för spanjorerna var finalen i Europa League där Luuk de Jong klev fram och satte dubbla kassar när mesta EL-mästarna nöp pokalen framför näbben på Inter. Till saken hör även att EL är en avsevärd klass lägre än det CL-guldmotstånd som står på tur.

Bayern har redan dragit igång sin säsong, till skillnad mot Sevilla. Helgens premiär i Bundesliga visade med all önskvärd tydlighet att Gnabry och gänget har bibehållit sin hunger trots att de är nybakade CL-mästare. Den gode Gnabry slog till med ett hattrick när Schalke fick sina fiskar varma i ännu en i raden av Bayern-krossar som slutade 8-0. Det är allmänt känt att tyskarna aldrig vilar på hanen, i sju av sina senaste åtta strider har världens bästa lag gjort minst tre mål. Sevilla är ett gediget lag men nu ställs spanjorerna mot ett lag av högre klass än i mindre bemedlade Europa League. Bayern bombar in bollar mot alla, Sevilla är nästa lag till rakning.

Fler odds hittar du här

Spel: Bayern Över 2,5 mål @ 1,82
Tävling: Supercupen
Plats: Puskás Aréna
Tid: 21.00
TV: Viaplay

Milan – Bodö/Glimt: Milan -1,5 @ 1,72

Bodö/Glimt stormar mot guldet i norska Eliteserien, närmast kommer baggarna från Bergen där Brann avfärdades med 3-1. Thomas Grogaard överlistade Nikita Haikin vid ett tillfälle, nu återstår att se hur många gånger Zlatan Ibrahimovic lyckas med den bedriften. På San Siro kommer de gulsvarta norrmännen få smaka på internationell klass som inte Kjetil Knutsens killar är vana vid till vardags.

Milan tog sig som väntat med lätthet till denna EL-kvalsemifinal. Mot Shamrock Rovers öppnade Herr Zlatan målskyttet efter pass från Calhanoglü, turken avslutade sedan målandet på egen hand. Italienarna från modemeckat har lyft flera nivåer sedan lejonet från Rosengård återkom till den rödsvarta dräkten, inte sedan början av mars har Milan torskat. Närmast kommer Rossonieri från en 2-0-seger mot Bologna där Mr Z gjorde båda målen.

Roma, Lazio, Juventus finns bland offren som slaktats på Zlatans altare. Samtliga av dessa storlag har förlorat med minst två mål mot Milan senaste halvåret. Vad talar för att Bodö/Glimt ska lyckas hålla jämnare steg med milaneserna än vad Juventus klarade av? Inte något. Baggarna avfärdade Kauno Zalgiris i kvalets åttondel och därefter Zalgiris(inte samma lag som Kauno) i kvarten. Klubblag i Litauen ska inte förringas men de har inte jättemånga spelare av samma kaliber som varken Zlatan eller Calhanoglü. Att Milan maler ner boysen från Bodö med minst två baljor är en no-brainer.

Fler odds hittar du här

Spel: Milan -1,5 @ 1,72
Tävling: Kval till Europa League
Plats: San Siro
Tid: 20.30
TV: Sportbladet TV

Djurgården – Cluj: Under 2,5 mål @ 1,65

Rumänska Cluj kommer till Sveriges huvudstad efter stor besvikelse sedan uttåget ur kvalet till Champions League. Främlingslegionen från Transsylvanien har ett tvåsiffrigt antal nationer representerade i laget och sammanhållningen var inte den bästa mot Dinamo Zagreb. Trots spel med en man mer i halva matchen, på hemmaplan, slutade kvällen med straffmiss, sex ostskivor och förlust. Nu ska Cluj ta sig an Djurgården i Stockholm för att åtminstone nå Europa League.

Regerande svenska mästarna har gjort en ännu torftigare prestation än rumänerna i årets cupspel. CL-kvalet slutade i moll för Blåränderna som inte ens bjöd upp till dans i 2-0-torsken borta mot Ferencváros. Första EL-kvalkampen innebar besök från lilla Gibraltar, uddamålsvinst efter straffmiss från blåbärsgänget Europa FC räddade kvällen för Kim Bergstrand och company. 

Närmast kommer DIF från en blek insats i Allsvenskan där Östersund tilläts kvittera på stopptid. 1-1 slutade striden på Jämtkraft Arena och nu lär stockholmarna få ägna sig desto mer åt försvarsspel. Cluj är ett organiserat lag som kommer från tre raka målsnåla matcher i ligaspelet.
Samtliga fyra bortamatcher i Europa League förra säsongen slutade med färre än tre strutar på tavlan när Cluj var på vift. Räkna inte med målkalas på Tele2 Arena denna torsdag.

Fler odds hittar du här

Spel: Under 2,5 mål @ 1,65
Tävling: Kval till Europa League.
Plats: Tele2 Arena
Tid: 19.00
TV: Viaplay

Trippeln

Bayern München – Sevilla: Bayern Över 2,5 mål @ 1,82
Milan – Bodö/Glimt: Milan -1,5 @ 1,72
Djurgården – Cluj: Under 2,5 mål @ 1,65

Totalt odds: 5,17

Till Svenska Spel

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100