Trippeln 25/5 – Tisdagstrippeln!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

I glappet mellan de europeiska storligornas stängning och det kommande EM-slutspelet får vi leta bland de mindre ligorna i fotbollsvärlden. Under tisdagen står ingenting mindre än norsk bonnboll på schemat. OBOS-ligan förtjänar en djupare granskning innan vi placerar våra penningar.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Ranheim – IK Start: Båda lagen gör mål @ 1,56

Efter gårdagens show mellan Rosenborg och Molde på Lerkendal är det dags för nästa anhalt i Trondheim, EXTRA Arena. Här har lirats en match tidigare i årets seriespel, då segrade Ranheim mot Grorud efter att Rosenborg-lånet Filip Brattbakk klivit fram som räddande ängel på stopptid.

Senast fick Brattbakk börja på bänken när den blåklädda bataljonen fick sig en redig lektion borta mot Bryne. Bataljen stod 2-2 innan halvtimmen var spelad, därefter lade Bryne in en högre växel och seglade iväg till en 5-2-viktoria. Nu ska ranheimarna ladda om för möte med en nykomling från finrummet.

IK Start har inlett sin vistelse i andradivisionen på samma sätt som i Elitserien, det är full sula och öppna spjäll som gäller för de svartvita gästerna. 2-1-segern i premiären borta mot Sandnes följdes upp med 4-2 i brakan mot Jerv hemma i Kristiansand. Förra säsongen på denna arena målades det i båda burar vid tolv av 16 tillfällen. Ingenting talar för annat än broderligt nätrassel.

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,56
Tävling: OBOS-ligan
Plats: EXTRA Arena
Tid: 18.00
TV: –

Jerv – Stjordals Blink: Hemmaseger @ 1,67

Goe Grimstad tar över taktpinnen med en fight mellan klubbar som startat denna säsong bättre än de presterade under fjolåret. Stjordals Blink var tvungna att kvala sig kvar i näst högsta serien 2020 och inledningen på Tröndelagets 2021 har bjudit på ett nederlag mot Ham-Kam samt en triumf mot Sogndal.

Jerv deltog också i det snortighta getingboet på den undre halvan av OBOS-ligan under förra säsongen men värdarna har funnit en helt annan stabilitet till i år. Den blågula hemmatrojkan är obesegrad efter att ha imponerat enormt på fjolårets Elitserie-stadion Sparebanken Sör Arena.

4-2 borta mot Start vittnar om att Jerv kommer återfinnas på en helt annan plats i tabellen än vad som var fallet förra säsongen. Den stora nyckeln stavas Diego Campos som blivit varm i de blågula kläderna efter ankomsten från MLS-laget Chicago Fire. Målspottaren från Costa Rica har satt tre av värdarnas fem baljor hittills. Stjordals Blink vantrivs på främmande territorium, en seger på elva försök säger oss att det kommer bli en tung kväll för gästerna.

Spel: Hemmaseger @ 1,67
Tävling: OBOS-ligan
Plats: J.J. Ugland Stadion
Tid: 18.00
TV: –

Ham-Kam – Grorud IL: Under 2,5 mål @ 2,36

Tabellen må vara ultraung men en serieledning är en serieledning, säger Kjetil Rekdal. Legendaren från bland annat VM-94 basar sedan förra sommaren över Ham-Kam som plockat full pott på de två första omgångarna. Fem kulor framåt och noll bakåt vittnar om samma balans i bygget som Rekdal själv hade på det gröna schackbrädet.

Balans är ett nyckelord även för Grorud IL som hellre tar det säkra före det osäkra än vice versa. Gästerna höll jämna steg med starka Ranheim på bortaplan i premiären men tvingades stryka på foten i matchminut 91. Bergos boys stängde butiken i 90 plus tillägg senast när Strömmen fick smaka 1-0-kaka efter Höylands stiliga exekverande. 

Med en solid hemmadefensiv och en superförsiktig bortataktik förväntas det inte bjudas på varken champagne eller cigarrer i Hamar. Denna tillställning löper hög risk att ticka 0-0 en bra bit in i bataljen. Även om Hamarkamratene skulle måla så lär inte Grorud vilja öppna upp några bjussiga ytor. Underspelet betalar bättre än det borde.

Spel: Under 2,5 mål @ 2,36
Tävling: OBOS-ligan
Plats: Briskeby Arena
Tid: 18.00
TV: –

Trippeln

Ranheim – IK Start: Båda lagen gör mål @ 1,56
Jerv – Stjordals Blink: Hemmaseger @ 1,67
Ham-Kam – Grorud IL: Under 2,5 mål @ 2,36

Totalt odds: 6,14

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 24 maj, 2021