Trippeln 25/6 – Fredagstrippeln!

Dagens Trippel

På gott och ont är det uppehåll i EM-slutspelet under ett par dagar. Därmed får vi gräva lite djupare i fotbollens oddsgruva för att finna godbitar. Under fredagskvällen återfinns två läckra bataljer i det norska finrummet, slutstationen finns på Irland där det väntas klasskillnad.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Sarpsborg 08 – Viking: Över 2,5 mål @ 1,71

Fler odds på Sarpsborg 08 – Viking

Ståndaktigt startskott sker i Micke Stahres gamla vardagsrum när det norska finrummet rullar vidare. Sju respektive åtta omgångar har avverkats när två klassiska klubbar gör upp i Eliteserien. Sarpsborg 08 inledde ligan med ett knippe klena resultat men kommer närmast från en riktigt läcker trepoängare borta mot självaste Rosenborg.

Viking Stavanger har blandat vin med vatten hela vägen, gästerna har ännu inte inkasserat något oavgjort resultat, 4-0-4 lyder resultatraden. Vikingarna drämde till Vålerenga med eftertryck i senaste hemmamatchen, glädjen över 4-1-vinsten varade dock inte längre än till Sandefjord där Morten Jensens gäng fick dunk med 3-0.

Sarpsborg 08 har uppträtt försiktigt under våren, i sann Stahre-anda, men nu när stockholmaren lämnat den blåvita skutan till förmån för Lars Bohinen lär det bli mer avspänt förhållningssätt. Häromsistens torskade 08:orna med 4-1 mot Molde och nu vankas besök av ett synnerligen målglatt gäng. Viking Stavangers matcher snittar uppemot fyra baljor, åtta raka tävlingsmatcher på bortabana har täckt den aktuella linan. Lika tre raka motsvarande möten mellan Sarpsborg och Vikingarna.

Fler odds på Sarpsborg 08 – Viking

Spel: Över 2,5 mål @ 1,71
Tävling: Eliteserien
Plats: Sarpsborg Stadion
Tid: 18.00
TV: Discovery+

Lilleström – Rosenborg: Bortaseger @ 2,11

Fler odds på Lilleström – Rosenborg

När man talar om trollen så dyker de upp, Rosenborg med smeknamnet Trollungarna. Åge Hareide och hans storklubb reser ner till huvudstaden med viss tvekan efter uppgörelsen senast mot Sarpsborg. Nederlaget på Lerkendal var dock inte välförtjänt efter som RBK hade det mesta och det bästa i chansväg.

På tal om att chansa så är det ett fenomen som stämmer in på Lilleström. Guttene från Oslo har hittills vunnit tre fighter, torskat lika många och ännu inte delat på någon pott i den haltande tabellen. Nykomlingarna från huvudstaden kommer närmast från en uddamålsseger mot fjolårets OBOS-konkurrent Tromsö.

Det råder ingen tvekan om att det i grunden skiljer en nivå mellan Dino Islamovic och Daniel Gustavsson, mellan Hareide och Bakke, mellan Rosenborg och Lilleström. Det har visat sig även historiskt, Trollungarna har inte torskat på Åråsen Stadion sedan 2008. Dessa tolv tillställningar bär facit 0-3-9. De revanschsugna gästerna bör få mer utdelning under fredagen än i mötet mot Sarpsborg, då sitter tvåan utan snack.

Fler odds på Lilleström – Rosenborg

Spel: Bortaseger @ 2,11
Tävling: Eliteserien
Plats: Åråsen Stadion
Tid: 20.00
TV: Discovery+

Shamrock Rovers – Drogheda: Shamrock Rovers(-1) @ 2,30

Sista serenaden innehåller melankolisk folkmusik från Conor McGregors rike. Irlands högsta division har betat av 17 omgångar när tabellen utkristalliserat sig. De två bottenlagen är i princip avhängda medan topptrion skapat utrymme i medaljmatchen. Shamrock Rovers är ett av dessa tre högst upp. Drogheda ligger och skvalpar i mittenbassängen.

Värdföreningen i Dublin delar poäng med serieledande St. Patricks, endast målskillnad skiljer. Det grönvita hemmalaget har Premier Divisions mest solida defensiv samtidigt som Gaffney och Burke tillämpar målgaranti i fronten. Shamrock Rovers kommer närmast från ett nederlag med uddamålet borta mot Bohemians, nu väntar en betydligt enklare uppgift.

Drogheda har gått på flera näbbdragningar i närtid. I tisdags slutade hemmamatchen mot Dundalk i moll och på senaste bortamatchen blev det duktigt med smörj. Tidigare nämnda Bohemians körde över Drogheda med 5-0 förra helgen, något liknande kan mycket väl ske under fredagen. Shamrock Rovers senaste tre hemmamatcher mot Drogheda bär facit 4-0, 4-1, 5-3.

Spel: Shamrock Rovers(-1) @ 2,30
Tävling: Premier Division
Plats: Tallaght Stadium
Tid: 21.00
TV: –

Trippeln

Sarpsborg 08 – Viking: Över 2,5 mål @ 1,71
Lilleström – Rosenborg: Bortaseger @ 2,11
Shamrock Rovers – Drogheda: Shamrock Rovers(-1) @ 2,30

Totalt odds: 8,29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100