Trippeln 27/2 – Lördagens bästa speltips!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Vi är äntligen framme vid den sista vinterveckan, våren nalkas och med den kommer full sula i den inhemska fotbollen. Svenska Cupens gruppspel har dragit igång och två blågula bataljer finns med på lördagens bästa trippelkupong. Komplett blir dagen tack vare stabila tyska tjurar.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

IK Gauthiod – Häcken: IK Gauthiod +2,5 @ 1,86

Föga förvånande har BK Häcken tagit befälet i sin grupp i Svenska Cupen, mot lag från lägre divisioner gick Getingarna från Hisingen in i tävlingen som solklara favoriter. Första fighten var ingen större värdemätare då klena Dalkurd stod på andra sidan, 2-0 hemma på ön signerades gamle Bengtsson och hemvändaren Jeremejeff.

Andreas Alms armé ska nu bege sig en bit in på schlätta där uppstickaren från Division 2 Norra Götaland väntar. Öppningsmatchen var ett styrkebesked från de blåröda underhundarna som luggade ex-allsvenska Helsingborg på en poäng när tidigare hässleholmaren Jonathan Nilsson visade stålhättan för sina skånska kusiner.

IK Gauthiod har gång på gång visat sisu och överraskat högdjur som besökt Lunnevi. I höstas kom Superettan-laget Ljungskile till Grästorp och fick sina fiskar varma i cupkvalet. Häcken som trivs klart bäst hemma på konstgräset bör trots allt vinna under lördagen men knappast med några tennissiffror. Göteborgarna vann inte en enda av den gångna säsongens bortamatcher i seriespelet med mer än två bollar.

Fler odds på IK Gauthiod – Häcken

Spel: IK Gauthiod +2,5 @ 1,86

Tävling: Svenska Cupen

Plats: Lunnevi

Tid: 15.00

TV: CMore

Helsingborg – Dalkurd: Hemmaseger @ 1,47

I samma grupp som ovanstående herrskap ska de tidigare nämnda gängen göra upp om att inte sågas av nere i botten. Dalkurd har redan en och en halv fot utanför slutspelet efter sin slätstrukna nollpoängare i första rundan. Helsingborgs IF har däremot alla möjligheter om de sköter sina kort rätt från och med nu.

Skåningarna bjöd inte på klang och jubel i Grästorp men kliver in som supertydliga favoriter hemma på Olympia när degraderade grabbar gästar. Helsingborgs IF avslutade sin sejour i finrummet på bästa sätt genom att triumfera mot IFK Norrköping på Parken i Östergötland. Sedan dess har meriterade Jörgen Lennartsson kommit in på tränarbänken och smålänningen har tillgång till Superettans starkaste trupp. Ledda av kapten Van den Hurk har skåningarna kvar tidigare United-keepern Lindegaard i buren samt nyförvärvet Lundberg från Häcken och så småningom även landslagsmannen Granqvist.

Dalkurd är inte i närheten av den nivå Helsingborg håller. Gästerna hade en blytung säsong under fjolåret där det till slut blev kvalspel mot Landskrona och sedermera nedflyttning till tredjedivisionen. Under vintern har truppen kastrerats för Paul Olausson som bland annat fått se stjärnan Offia kliva iväg till Trelleborg. Dalkurd har torskat och dessutom gått mållösa från sina senaste fyra tävlingsmatcher på resande fot.

Fler odds på Helsingborg – Dalkurd

Spel: Hemmaseger @ 1,47

Tävling: Svenska Cupen

Plats: Olympia

Tid: 15.00

TV: CMore

RB Leipzig – Mönchengladbach: Mönchengladbach Under 0,5 mål @ 2,47

Bundesliga avrundar hela härligheten med en kvällsmacka från tjurrusningen på Red Bull Arena. Båda dessa kombattanter har just skapat uppförsbacke i slutspelet av Champions League. Britterna blev för tuffa, 2-0 i brakan mot Liverpool för värdarna ackompanjeras av samma siffror i brakan för Mönchengladbach mot Man City.

RB Leipzig följde upp nederlaget i CL med att ta ytterligare en komfortabel trepoängare i det inhemska seriespelet. 3-0 mot Hertha Berlin i huvudstaden var frukten av österrikaren Sabitzers briljans och det trygga fortet i bakre ledet där ungrarna Orban och Gulacsi sällan släpper någon förbi.

Efter 22 omgångar har RB Leipzig häng på Bayern München högst upp medan Mönchengladbach i princip tappat möjligheten till en ny CL-biljett inom topp 4. De åttondeplacerade gästerna trivs särskilt illa på främmande territorium. Tjurarna har hållit nollan i fem av de senaste sju inhemska matcherna på eget gräs och bör bärga en ny nolla mot dessa gästande gamnackar.

Fler odds på RB Leipzig – Mönchengladbach

Spel: Mönchengladbach Under 0,5 mål @ 2,47

Tävling: Bundesliga

Plats: Red Bull Arena

Tid: 18.30

TV: Viaplay, V Sport Ultra, V Sport Fotboll

Trippeln

IK Gauthiod – Häcken: IK Gauthiod +2,5 @ 1,86

Helsingborg – Dalkurd: Hemmaseger @ 1,47

RB Leipzig – Mönchengladbach: Mönchengladbach Under 0,5 mål @ 2,47

Totalt odds: 6,75

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 26 februari, 2021