Trippeln 27/9 – Allsvensk söndag!

Dagens Trippel

Allsvenska söndagen serverar stilig trippel!

Säsongen i vår inhemska högstaserie är nu inne på upploppet. Fem fighter går av stapeln under söndagen där vi plockat fram de tre bästa russinen ur den blågula kakan!

Spelstopp: 14:29

Falkenbergs FF – Hammarby: Falkenbergs FF +0,5 @ 2,32

Falkenbergs FF slåss som väntat för fortsatt existens i botten av den allsvenska tabellen medan Hammarby placerar sig i ett ingenmanslandet kring mitten av serien. Stockholmarna är en av de största besvikelserna i år, de guldtippade gästerna har inte varit i närheten av att leva upp till förväntningarna efter sitt suveräna fjolår.

Bajen har radat upp svaga insatser under hösten, 2-2 hemma mot Helsingborg i seriespelet följdes upp med 3-0 i baken mot Lech i kvalet till Europa League. Närmast kommer Stefan Billborns sällskap från en tung torsk i derbyt mot AIK, även där lades de grönvita på rygg med 3-0.

Falkenbergs FF behöver jaga ikapp fyra poäng gentemot IFK Göteborg för att nå åtminstone kvalspel. Hallänningarna vann sin senaste strid på Falcon Alkoholfri Arena med 2-0 när mittenlaget Varberg kom på besök. Hasse Eklunds herrar har plockat poäng i hälften av sina hemmamatcher denna säsong och bärgade dessutom ett kryss borta mot Hammarby på Tele2 Arena. Nytt halländskt poängplock betalar för bra för att inte liras.

Fler odds Falkenbergs FF – Hammarby

Spel: Falkenbergs FF +0,5 @ 2,32
Tävling: Allsvenskan
Plats: Falcon Alkoholfri Arena
Tid: 14.30
TV: Dplay

Malmö FF – Häcken: Hemmaseger @ 1,88

Malmö FF har levt upp till förväntningarna denna säsong, därom råder ingen tvekan. Vid de tillfällen spelet råkar hacka för Jon Dahl Tomassons trojka finns individuell internationell klass som kliver fram och avgör på egen hand. Mesta mästarna toppar Allsvenskan med god marginal och gör samtidigt succé på kontinenten.

MFF kommer närmast från en formidabel prestation i kvalet till Europa League. Lokomotiva Zagreb hade inte en suck här på Stadion i torsdags, 5-0 på tavlan bärgades genom Sören Rieks finess där dansken assisterade till Thelins två kassar och själv satte spiken i den kroatiska kistan.

Häcken ligger tvåa med sex pinnar upp till skåningarna, till saken hör att göteborgarna har lirat en match mindre. Det är dock på Bravida Arena som Getingarna levererar toppfotboll, sett till resande tass ligger gästerna i mitten av bortatabellen. Nu väntar besök hos de hemmastarka himmelsblå herrarna som står noterade för 7-4-0 i den egna borgen. MFF har fem raka inbördes utan förlust, med dagens förutsättningar ska den statistiken utökas med en ny seger.

Fler odds på Malmö FF – Häcken

Spel: Hemmaseger @ 1,88
Tävling: Allsvenskan
Plats: Eleda Stadion
Tid: 14.30
TV: Dplay

Djurgårdens IF – IFK Norrköping: IFK Norrköping +0,5 @ 1,60

I likhet med den statistik Malmö FF stoltserar med inbördes mot Häcken kan IFK Norrköping skryta om i relation till Djurgården. Fem raka poängplock varav det senaste mötet var allra starkast med blåvita ögon. 3-0 vann östgötarna med i somras när stockholmarna besökte Östgötaporten, Haksabanovic och Lauritsen gick i bräschen den gången.

Djurgården är regerande mästare men det märks inte. Kim Bergstrands boys har bara vunnit en av sina senaste sju tävlingsmatcher. Den segern var faktiskt den sämsta av säsongens samtliga prestationer. Att bara vinna med uddamålet i en torftig historia mot ett dänggäng från Gibraltar, det är långt från godkänd nivå. 

Djurgården har tappat poäng i lejonparten av säsongens strider på Tele2 Arena. IFK Norrköping har plockat poäng i lejonparten av sina kamper på resande tass denna säsong. Gästerna har tre raka poängplock i bagageluckan, närmast kommer Jens Gustafssons grabbar mot en stark pinne borta mot serieledande Malmö FF. Här ter sig hemmalagets favoritskap snedvridet.

Fler odds på Djurgårdens IF – IFK Norrköping

Spel: IFK Norrköping +0,5 @ 1,60
Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 17.30
TV: Dplay

Trippeln

Falkenbergs FF – Hammarby: Falkenbergs FF +0,5 @ 2,32
Malmö FF – Häcken: Hemmaseger @ 1,88
Djurgårdens IF – IFK Norrköping: IFK Norrköping +0,5 @ 1,60

Totalt odds: 6,98

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100