Trippeln 28/2 – Svensk cuptrippel!

Dagens Trippel

Vårtecknet framför alla andra för oss blågula fotbollslovers är när lädret rullas ut i Svenska Cupen. Bollen sätts i rullning från Tele2 Arena till lummiga Lunnevi på schlätta. När vi karvar fram söndagens bästa bong är det trippelt blågult cupkampande på menyn.

Spelstopp: 14:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Falkenbergs FF – Degerfors: Falkenbergs FF +0,5 @ 2,01

Fler odds på Falenbergs FF – Degerfors

Vad gäller arenor med anrika och läckra namn är det inte fel att starta helgen på Falcon Alkoholfri Arena. Här huserar ett Falkenbergs FF som börjat om på ny kula efter degraderingen från det blågula finrummet. Årets första tävlingsmatch gick inte av för hackor, i synnerhet inte när det gäller Adam Bergmark-Wiberg. Nyförvärvet presenterade sig för Hasse Eklund genom ett sagolikt hattrick när Utsikten bortabesegrades med 3-1 i första cupkampen.

Även för Degerfors del var det ett nyförvärv som bärgade trepoängaren när Svenska Cupens premiäromgång gick av stapeln förra helgen. Hemvändaren Sargon Abraham som hade det blytungt i Blåvitt satte en klinisk kasse på Borås Arena där gruppfavoriten Elfsborg fick se sig besegrade av det färska allsvenska gänget från Värmland.

FFF och Degen har alltså just bytt plats i seriesystemet men det är knappast tal om någon klasskillnad. Att värmlänningarna favoriseras tydligt på alkoarenan i Halland förefaller direkt felaktigt. När dessa klubbar möttes här i cupspelet 2019 vann Hasse Eklunds herrar och visst ska de gulvita kunna hålla stången återigen. Bergmark-Wiberg håller minst lika hög klass som Sargon Abraham. Dubbeldegen på halländskt poängplock är taget.

Fler odds på Falenbergs FF – Degerfors

Spel: Falkenbergs FF +0,5 @ 2,01
Tävling: Svenska Cupen
Plats: Falcon Alkoholfri Arena
Tid: 15.00
TV: CMore, CMore Live

Oskarshamns AIK – Hammarby: Över 3,5 mål @ 2,03

Fler odds på Oskarshamns AIK – Hammarby

Näst på tur i det blågula cupkampandet är smålänningar och stockholmare. Oskarshamns AIK inledde här hemma föregående helg med att ta emot ett annat herrskap från huvudstaden. AIK segrade med 2-1 mot OAIK när ex-kalmariten Malte Persson agerade olycksfågel genom att sätta en boll i fel bur.

Hammarbys premiär såg ut precis som vi är vana vid att Stefan Billborns boy agerar. Full sula, öppna spjäll, raggarvurre med mycket mos och extra räksallad. 4-1 slutade showen mot AFC Eskilstuna efter att Billborn fått se fyra olika målskyttar där det var särskilt glädjande att fjolårets skyttekung från Varberg Astrit Seljmani målade direkt för de grönvita.

Oskarshamns AIK är inte heller blyga när det gäller målkalas, smålänningarna avslutade föregående säsong med fem raka matcher som innehöll minst fyra mål styck. Fyra av Hammarbys senaste fem tävlingsmatcher på bortabana har också levt upp till lördagens förväntningar. Vi litar på att Billborn och Seljmani serverar raggarvurre i Småland.

Fler odds på Oskarshamns AIK – Hammarby

Spel: Över 3,5 mål @ 2,03
Tävling: Svenska Cupen
Plats: Arena Oskarshamn
Tid: 15.00
TV: CMore, CMore Fotboll

Utsiktens BK – Elfsborg: Elfsborg -1,5 @ 1,83

Fler odds på Utsiktens BK – Elfsborg

Ett västkustderby tar fotbollsfärden i mål när ett lag från Division 1 Södra ska ställas mot fjolårets näst bästa lag i Svea Rike. Elfsborg inledde gruppspelet i Svenska Cupen med ett oväntat nederlag mot Degerfors där boråsarna spelmässigt kom undan med hedern i behåll. Jimmy Thelin mönstrade ett slagkraftigt lag där spännande dansken Jeppe Okkels fick plats i kedjan sedan Jesper Karlsson dragit till Holland.

Utsiktens BK gjorde en desto sämre premiärmatch, dessutom i en på förhand jämn match. UBK tog emot Falkenbergs FF där det blev uppenbart varför inte göteborgarna lyckades kliva upp i Superettan förra säsongen. Bosko Orovic boys stod sig slätt när hallänningarna vred upp tempot, något som bådar illa inför finbesöket i omgång 2.

Utsiktarna är ett hopkok av gubbar som inte lyckats när de försökt sig på spel i de högre serierna. Ratade Blåvitt-burväktaren Tom Amos och gamle gaisaren Alexander Angelin ärä exempel på den saken. I truppen har Bosko även Martin Smedberg-Dalence som fyller 37 bast i maj och närmast kommer från den obskyra klubben Always Ready. Elfsborg är både en och tre storlekar starkare och ska vinna västkustderbyt utan darr på ribban. Thelins trojka var Allsvenskans bästa bortalag 2020.

Fler odds på Utsiktens BK – Elfsborg

Spel: Elfsborg -1,5 @ 1,83
Tävling: Svenska Cupen
Plats: Bravida Arena
Tid: 17.00
TV: CMore, CMore Fotboll

Trippeln

Falkenbergs FF – Degerfors: Falkenbergs FF +0,5 @ 2,01
Oskarshamns AIK – Hammarby: Över 3,5 mål @ 2,03
Utsiktens BK – Elfsborg: Elfsborg -1,5 @ 1,83

Totalt odds: 7,46

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100