Trippeln 28/3 – Sverige på söndagstrippeln!

Dagens Trippel

Med blågula ögon blir det oerhört intressant att följa söndagens VM-kvalspel. Sverige kom undan med blott förskräckelsen mot Georgien på Friends Arena, hur ska det då gå borta mot Kosovo? Övriga matcher som synas är Ukraina mot Finland samt San Marino mot Ungern.

Spelstopp: 20.44

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Kosovo – Sverige: Över 2,5 mål @ 2,03

Janne Andersson var allt annat än nöjd med sina blågula adepters prestation i VM-kvalpremiären under torsdagskvällen. 1-0 mot Georgien skedde tack vare ett moment av zlatanistisk briljans, i övrigt hängde inte det svenska bygget samman för fem öre. Nu ska Janne och gänget åka till Pristina för att ta revansch på sig själva.

Kosovo vilade i premiäromgången och lirade istället träningsmatch mot Litauen där de blåklädda joggade hem en 4-0-vinst. Den gamle elfsborgaren Arber Zeneli satte dubbla kassar i onsdags och Reims yrväder lär utgöra ett stort hot mot den svajiga svenska backlinjen. Mikael Lustig såg inte supersnabb ut på Friends Arena och inte heller Lindelöf var pålitlig.

Sverige har överlag varit väldigt frejdiga på resande fot under sina senaste kvalspel. Jannes gäng har lirat målglada bortamatcher vid sju av sina senaste åtta resor, alltså minst tre mål på tavlan. Kosovo bangar sällan på att utbyta chanser med sina opponenter, Muriqi, Zeneli och Rashica kommer bjuda upp till dans med Zlatan och Claesson.

Fler odds på Kosovo – Sverige

Spel: Över 2,5 mål @ 2,03
Tävling: VM-kval
Plats: Stadiumi Fadil Vokrri
Tid: 20.45
TV: CMore, CMore Fotboll, TV4

Ukraina – Finland: Hemmaseger @ 1,68

Nästa skandinaviska sällskap som ska ut på söndagsresa är Finland som beger sig österut. Båda kombattanterna på Olympiastaadion i Kiev kommer från oavgjort resultat i premiäromgången. 2-2 hemma mot Bosnien smäller dock inte särskilt högt intill 1-1 mot Frankrike i Paris.

Ukraina svarade för en urstark prestation i kärlekens stad där Yaremchuk och Zinchenko gjorde livet svårt för Didier Deschamps. De blågula har tagit steg efter steg framåt sedan nationens ikon Shevchenko tog över som förbundskapten. I höstas vann Ukraina mot Spanien, det säger en hel del.

Ukraina har vunnit nio av sina senaste tio matcher på blågult gräs. Portugal, Schweiz och Spanien har fått smaka öststatskaka. Finland torskade här i senaste VM-kvalet och Kanerva har stora problem med skador i sitt stall denna landslagssamling. De blåvita besökarna räddades av Pukki hemma mot Bosnien, kanariefågeln i kedjan räcker inte ensam mot Shevchenkos kärnkraftverk.

Fler odds på Ukraina – Finland

Spel: Hemmaseger @ 1,68
Tävling: VM-kval
Plats: Olympiastadion
Tid: 20.45
TV: CMore

San Marino – Ungern: Ungern -3,5 @ 1,99

Premiäromgången erbjöd skilda upplevelser för söndagens stridstuppar i Serravalle. Som väntat. Ungern utkämpade ett stenhårt sjöslag här hemma mot Polen där 1-0 i halvtid övergick till 3-3 vid full tid. San Marino hade inte lika roligt i torsdags kväll då upplevelsen av Wembley Stadium slutade med 5-0 i brakan.

San Marino tillhör kontinentens mindre bemedlade fotbollsnationer och enda matchen de blåvita har chans att hävda sig är när de ställs mot gruppens andra slagpåse, Andorra. San Marino fick inte iväg ett enda skott mot den engelska buren i premiären och lär inte få iväg många mot den ungerska heller.

Åtta raka landskamper utan nätkänning är svagt även med San Marinos mått mätt med tanke på att man mött Liechtenstein två gånger och Gibraltar två gånger. I EM-kvalet vann både Cypern, Belgien och Skottland med minst fyra bollar på Stadio Olimpico. När Ungern besökt Apenninska halvön tidigare i historien har gästerna vunnit med 5-0 och 3-0. Med tanke på hur firma Szalai/Sallai sårade Polens försvar finns alla förutsättningar till stora siffror i mikrostaten.

Fler odds på San Marino – Ungern

Spel: Ungern -3,5 @ 1,99
Tävling: VM-kval
Plats: Stadio Olimpico
Tid: 20.45
TV: CMore

Trippeln

Kosovo – Sverige: Över 2,5 mål @ 2,03
Ukraina – Finland: Hemmaseger @ 1,68
San Marino – Ungern: Ungern -3,5 @ 1,99

Totalt odds: 6,78

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100