Trippeln 30/6 – Onsdagstrippeln!

Dagens Trippel

Lillelördagen kommer lastad med fullt påställ i vårt västra grannland. Norska Eliteserien håller inte på med EM-uppehåll utan kör vidare med sitt finrum där det finns stort utbud under onsdagen. Trondheim, Molde samt Sandefjord är destinationer när vi jagar bästa spelvärdet.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Rosenborg – Haugesund FK: Hemmaseger @ 1,63

Fler odds på Rosenborg – Haugesund FK

Läckra Lerkendal öppnar onsdagens joxande med ett storsatsande Rosenborg. Åge Hareide försöker låta bli att blicka med avund mot Danmarks framfart i EM-slutspelet då ex-förbundskaptenen nu basar för Norges genom tiderna mest framgångsrika förening.

Åge som tidigare basat för både Malmö FF, Örgryte IS och Helsingborgs IF har ett synnerligen gott öga för svenska fotbollsspelare. Augustinsson, Andersson, Molins, Vecchia samt halvsvenske Islamovic finns i Trondheim, dessvärre är Vecchia ryggskadad för närvarande. Rosenborg klev på en mina i Oslo senast då Lilleström stod för motståndet men på Lerkendal har de svartvita vunnit lejonparten av säsongens strider.

Haugesund är precis som värdlaget ett utpräglat hemmagäng, de så kallade Måsarna har blott inkasserat en pinne på främmande gräs hittills. Gästernas sex senaste tävlingsmatcher utanför den egna borgen bär facit 1-2-3. RBK vann motsvarande möte förra säsongen fullt rättvist och Kristoffer Zachariassen bör tillintetgöra Måsarna i trollboet.

Fler odds på Rosenborg – Haugesund FK

Spel: Hemmaseger @ 1,63
Tävling: Eliteserien
Plats: Lerkendal
Tid: 18.00
TV: Discovery+

Molde – Strömsgodset: Molde -1,5 @ 1,86

Fler odds på Molde – Strömsgodset

Nästa arena till rakning är Ole Gunnar Solskjaer och Erling Braut Hålands gamla vardagsrum vid namn Aker Stadion. Här huserar mästarna från 2019, efter fjolårets mellansäsong visar de blåvita värdarna åter gott gry. Molde FK har lika många poäng som serieledande Bodö/Glimt, trots att MFK lirat en match mindre.

Strömsgodset gjorde processen kort med Sandefjord på hemmabana i förra veckans fight men Martin Ödegaards gamla gäng trivs betydligt sämre på resande tass. Godset har endast plockat en pinne i denna spelform, mot Mjöndalen. 3-0 i brakan mot Brann och 7-2 i brakan mot Bodö bådar inte gott inför onsdagen. 

Efter ett par halvdana resultat har Molde FK växlat upp under sommaren. Fyra raka triumfer är ett faktum för Erling Moes mannar som närmast kommer från en viktoria modell moralhöjande. 2-0 i seriefinalen borta mot Bodö lär ha gett vingar på det blåvita vattnet. Visst ska det skilja ett par bollar även hemma mot Godset, det har det gjort i tre av de senaste fyra inbördes.

Fler odds på Molde – Strömsgodset

Spel: Molde -1,5 @ 1,86
Tävling: Eliteserien
Plats: Aker Stadion
Tid: 18.00
TV: Discovery+

Sandefjord Fb – Bodö/Glimt: Båda lagen gör mål & Över 2,5 @ 1,90

Fler odds på Sandefjord Fb – Bodö/Glimt

Vi stänger fotbollsbutiken i valfångstens mecka där det vankas finbesök denna afton. Bodö/Glimt fick som sagt sina fiskar varma mot Molde men därefter studsade fjolårets succélag tillbaka omgående. Närmast kommer de gulsvarta gästerna från en 4-1-triumf mot Stabaek där trotjänaren Ulrik Saltnes var snuskigt solid i båda riktningar.

Sandefjord Fb har blandat höga hajas med långa mörtar hela säsongen. Andreas Augustssons gamla armé befinner sig i skrivande stund på en negativ nedflyttningsplats i en ytterst haltande tabellräkning. Hemmalaget i blåröd skrud vann senaste matchen på eget gräs med 3-0 då Viking var på besök, 4-0 i ändalykten mot Strömsgodset smakade inte lika gott därefter.

Både Sandefjord och Bodö/Glimt är kända för att inte vila på hanen, här handlar det inte om att backa hem i ledning och bromsa sig ur utförsbacken. Båda fjolårets inbördes möten innehåll baljor i bägge burar och totalt minst tre strutar på tavlan. Värdarnas båda två övriga finbesök denna säsong, mot Rosenborg och Molde, har likaledes levt upp till dessa förväntningar.

Fler odds på Sandefjord Fb – Bodö/Glimt

Spel: Båda lagen gör mål & Över 2,5 mål @ 1,90
Tävling: Eliteserien
Plats: Sandefjord Arena
Tid: 18.00
TV: Discovery+

Trippeln

Rosenborg – Haugesund FK: Hemmaseger @ 1,63
Molde – Strömsgodset: Molde -1,5 @ 1,86
Sandefjord Fb – Bodö/Glimt: Båda lagen gör mål & Över 2,5 @ 1,90

Totalt odds: 5,76

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100