Trippeln 4/7 – Söndagstrippeln!

Dagens Trippel

Under EM-uppehållet mellan kvartarna och semifinalerna ägnas söndagen åt skandinavisk fotboll för hela pengen. Dubbla duster från Allsvenskan ligger under luppen, kan Hammarbys nye tränare fixa en trea direkt i omstarten mot Halmstad?

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Varbergs BoIS – Kalmar FF: Bortaseger @ 2.46

Ståndaktigt startskott sker på Påskbergsvallen där hallänningar tar emot smålänningar i den nionde omgången av Allsvenskan. Varbergs BoIS som gjorde en kanonsäsong som nykomling 2020 har haft ett klassiskt andra år. Sju pinnar på hemmakontot innebär att värdarna befinner sig på negativ kvalplats inför återstarten av serien.

Som lök på den grönsvarta laxen tvingas Joakim Persson laborera ordentligt i sin startelva denna söndag med anledning av dubbla avstängningar. Le Roux och De Brito gör gemensam sak på botbänken, knappast ett ultimat läge för Varbergs BoIS att ta emot 2021 års stora positiva överraskning.

Kalmar FF har varit oerhört spirituella under våren, det småländska liret av idag är fjärran från den brunkarfotboll som Nanne Bergstrand förespråkade. Henrik Rydström har lotsat de rödvita gästerna till poängplock i alla matcher utom en. Endast Djurgården har släppt in färre mål än KFF samtidigt som Smålands stolthet visat upp en virvlande offensiv med Berg/Ring i spetsen. En tvåa i trakterna av 2,45 är alldeles för bra.

Fler odds på Varbergs BoIS – Kalmar FF

Spel: Bortaseger @ 2.46
Tävling: Allsvenskan
Plats: Påskbergsvallen
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Hammarby – Halmstad: Halmstad +0,5 @ 2.13

Vi glider upp till den blågula huvudstaden där dagens andra halländska representant ska in i den allsvenska elden. Halmstads BK har gjort en stark comeback efter ett par år av harvande i Superettan. De blåvita besökarna gick på ledighet med god känsla efter trippla poängplock, bland annat en fullpoängare på Borås Arena.

Hammarby gick på ledighet med en tränare och kom tillbaka efter semestern med en annan chef. Känslan hos de grönvita bör ha varit relativt god med tanke på guldpengen i Svenska Cupen men det räckte inte för att Stefan Billborn skulle få stanna på Söder. Bajens kräftgång i seriespelet låg den gamla ledningen i fatet, sista matchen i Allsvenskan under våren slutade med förlust mot Kalmar där stockholmarna var komplett utspelade.

Ny chef i det grönvita hemmabygget är Milos Milojevic med ett förflutet i bland annat Mjällby. I sin första fight som boss för Bajen ställs Milojevic mot två av de mest erfarna tränarna i det blågula riket. Magnus Haglund och Pelle Olsson vet hur en slipsten ska dras, milt uttryckt. Halmstad vann senast det besökte Hammarby, minst en blåvit pinne bör det bli igen när Bajen befinner sig i en ombyggnation.

Fler odds på Hammarby – Halmstad

Spel: Halmstad +0,5 @ 2,13
Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Sarpsborg 08 – Molde: Bortaseger @ 1,71

Sista serenaden sjungs från vårt västra grannland där Eliteserien arrangerar ett möte mellan botten och toppen. Visserligen har Sarpsborg lirat två matcher mindre än Molde men differensen i räkneverket är slående. Det blåvita hemmagänget har tappat Mikael Stahre till IFK Göteborg och ersatt stockholmaren med Lars Bohinen.

Skrällsegern för sarpsborgarna mot Rosenborg var inte så mycket värd när den följdes av ett återfall i gamla synder. Närmast kommer Bohinens boys från en 4-1-smäll mot Vålerenga och nu nalkas återseende med en bekantskap som vann med just 4-1 vid det inbördes mötet för drygt två veckor sedan.

Molde har fortsatt på inslagen väg efter hemmamötet med Sarpsborg i mitten av juni. Ole Gunnar Solskjaers gamla gäng har vunnit fem raka fighter, senaste bortamatchen slutade 2-0 borta mot regerande mästarna Bodö/Glimt. Värdföreningen har åtta raka tävlingsmatcher på hemmaplan utan smak av segerns sötma. Tvåan på Sarpsborg Stadion är en munsbit.

Fler odds på Sarpsborg 08 – Molde

Spel: Bortaseger @ 1,71
Tävling: Eliteserien
Plats: Sarpsborg Stadion
Tid: 18.00
TV: Discovery+

Trippeln

Varbergs BoIS – Kalmar FF: Bortaseger @ 2,46
Hammarby – Halmstad: Halmstad +0,5 @ 2,13
Sarpsborg 08 – Molde: Bortaseger @ 1,71

Totalt odds: 8,96

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100