Trippeln 5/3 – Fredagens trippel!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Vid en botanisering i fredagens fotbollsdjungel fastnar blicken på tre av de största länderna inom detta gebit. Spanska La Liga slår till med ett derby dagen till ära, i Tyskland är Bundesliga på tapeten medan britterna kör The Championship.

Spelstopp: 20:29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Schalke – Mainz: Mainz Över 1,5 mål @ 2,07

Fler odds på Schalke 04 – FSV Mainz 05

Bratwurstens rike är första anhalt där det står gruvlig ångest på menyn. Jumbon välkomnar, nåja, nästjumbon när Bundesliga avverkat 23 omgångar. Mainz med Robin Quaison i rehabrummet har trots allt lyft sig på ett imponerande vis senaste tiden. Fyra poäng på två möten med storlagen Leverkusen och Mönchengladbach skänker stort hopp.

Hoppet hos Schalke är dessvärre dött och begravet. Frågan är om det ens funnit någon tanke på att stanna i finrummet för grabbarna i Gelsenkirchen. En(!) enda vinst finns noterad för de blåvita värdarna som hade behövt dubbla sin poängskörd för att finna en plats på rätt sida nedflyttningsstrecket.

Mest frapperande är Schalkes obefintliga defensiv, 61 kassar har redan landat i den blåvita buren. Värdföreningen har släppt in minst två mål i fyra raka hemmamatcher, närmast kommer Schalke från en 5-1-förlust borta mot Stuttgart. Mainz satte dubbla strutar i det vändande mötet och har även levt upp till dessa förväntningar i 2021 års bortamatcher mot Bayern, Kusen och Gladbach.

Fler odds på Schalke 04 – FSV Mainz 05

Spel: Mainz Över 1,5 mål @ 2,07
Tävling: Bundesliga
Plats: Veltins Arena
Tid: 20.30
TV: Viaplay, V Sport Premium

Huddersfield Town – Cardiff City: Cardiff City Över 1,5 mål @ 2,15

Fler odds på Huddersfield Town – Cardiff City

Benbräckarnas egen serie vid namn The Championship har nått fram till omgång 35. På temat klena bottengäng passar Huddersfield Town in med blott fem pinnar ner till League One trots två matcher mer spelade än Rotherham. The Terriers löste med nöd och näppe en pinne hemma mot Birmingham i tisdags, innan dess inkasserades två tydliga torskmåltider.

Cardiff City är 16 pinnar rikare än hemmalaget i kraft av sin flygande formkurva. Walesarna kommer svävande till Kirklees med tio raka poängplock varav sju stycken rena trepoängare. The Seagulls ägnade sin tisdagskväll åt att göra slarvsylta av Rooneys Derby, 4-0 signerades firma Bacuna/Vaulks.

Det mest talande för säsongens upplaga av Cardiff City är det starka bortaspelet. Endast serieledande Norwich har kammat in fler poäng i denna spelform. Walesarna har gjort minst två kassar vid fem av de senaste sex utflykterna. Motsvarande möte förra säsongen slutade 0-3. Höstens inbördes möte slutade också 3-0 till Cardiff.

Fler odds på Huddersfield Town – Cardiff City

Spel: Cardiff Över 1,5 mål @ 2,15
Tävling: The Championship
Plats: Kirklees Stadium
Tid: 20.45
TV: Viaplay, V Sport Xtra

Valencia – Villarreal: Bortaseger @ 2,04

Fler odds på Valencia – Villarreal

Sist men absolut inte minst är det Iberiska halvön som gäller när det stundar derby i Valencia. De så kallade Fladdermössen på Mestalla är placerade på den nedre halvan av La Liga och kommer närmast från en redig lavett i huvudstaden där Getafe segrade med 3-0. Som lök på hemmalagets lax är bjässen Diakhaby försatt på botbänken.

Villarreal har visat sig vara stadens bästa lag efter att fjolårets femteplats övergått i en ny framskjuten placering. “Den gula ubåten” har tuffat upp till striden om platserna i nästa säsongs Europaspel samtidigt som det går bra på kontinenten just nu. Salzburg besegrades både borta och hemma, hädanefter nalkas åttondel i Europa League.

Gerard Moreno är i pangform och de 18 strutarna från förra säsongen lär trumfas nu när 28-åringen redan nått upp till 14 fullträffar. Valencia förlorade båda 2020 års inbördes möten med lokalrivalen Villarreal och föga talar för ett trendbrott denna fredagsafton. Kring dubbeldegen smakar bortasegern mumma.

Fler odds på Valencia – Villarreal

Spel: Bortaseger @ 2,04
Tävling: La Liga
Plats: Mestalla
Tid: 21.00
TV: CMore, CMore Fotboll

Trippeln

Schalke – Mainz: Mainz Över 1,5 mål @ 2,07
Huddersfield Town – Cardiff City: Cardiff City Över 1,5 mål @ 2,15
Valencia – Villarreal: Bortaseger @ 2,04

Totalt odds: 9,07

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 4 mars, 2021