Trippeln 5/9 – Triss i VM-kvalet

Dagens Trippel

Reprisen på gruppspelsmatchen mellan Schweiz och Italien avslutar söndagens trippel. Dessförinnan har vi synat en förmodat målrik tillställning mellan Belgien och Tjeckien och först ut i leken är Islands kniviga strid mot Nordmakedonien. Till strax över 6 gånger pengarna är förhoppningarna höga!

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Island – Nordmakedonien: Nordmakedonien +1 @ 1,63

Islands fall från Lasse Lagerbäcks glansdagar till dagens upplaga är påtagligt. Flera tunga pjäser som bar laget för några år sedan har hunnit bli till åren och tappet av Gylfi Sigurdssons offensiva förmåga har inneburit att värdarna är oerhört tama i de främre leden. 0-2 i brakan mot Rumänien senast var rättvisa siffror och det ser onekligen inte ut som att det blir något VM för Islands del. Det slås troligen fast under söndagen då Nordmakedonien kommer på besök, ett lag som vi inte ser hur Island ska slå. 

Oddsmakarna lutar åt att Island ska vara knappa favoriter, men vi är inte benägna att hålla med. Nordmakedonien imponerade stundtals under EM och i VM-kvalet har gästerna bland annat besegrat självaste Tyskland på bortagräs med 2-1. Det är en skalp som vittnar om det höga kunnande som finns i truppen där spelare som Elmas, Alioski och Bardhi sticker ut. Trion besitter egenskaper som inte finns i den isländska truppen och här anser vi att Nordmakedonien ska ses med toppchans till åtminstone en poäng. 

1,63 på att Nordmakedonien löser en pinne är ett kanonodds i vår bok som spelas utan minsta tvekan.

Fler odds på Island – Nordmakedonien >

Spel: Nordmakedonien +1 @ 1,63
Tävling: VM-kval
Plats: 
Tid: 18:00
TV: Sportkanalen, C MORE Stream

Belgien – Tjeckien: Båda lagen gör mål @ 2,15

Belgien hade inga som helst bekymmer med att köra över Estland med 5-2 i torsdags. Lukaku, Hazard, Trossard, Vanaken och Carrasco fanns alla med i poängprotokollet och det är lirare som på egen hand kan såra Tjeckien som väntar denna söndag. Roberto Martínez har dessutom tillgång till spelare som Benteke, Lukebakio och Lokonga vilket innebär att det knappast går någon nöd på förbundskaptenens offensiva alternativ. Bakåt ser det dock mer tunnsått ut där flera spelare kommit upp i åren. Två insläppta mål mot Estland är dessutom oroande siffror. 

Tjeckien saknar sin utpräglade målskytt Patrick Schick, men även utan honom ska tjeckerna kunna såra ett framtungt Belgien. Gästerna pulveriserade Belarus spelmässigt senast och 1-0-segern var onekligen ett par siffror för liten. Supertalangen Adam Hlozek spelade då fram Antonin Barak till segermålet och det är två herrar som ska kunna göra skillnad även här. Det finns dessutom spets i namn som Soucek, Král och Jankto. Tjeckien tog en pinne av Belgien i det vändande mötet via 1-1 och att de lyckas göra mål även här är inte omöjligt.

Båda lagen gör mål finns att hämta till 2,15 och det anser vi vara något för högt. Klick!

Fler odds på Belgien – Tjeckien >

Spel: Båda lagen gör mål @ 2,15
Tävling: VM-kval
Plats: 
Tid: 20:45
TV: C MORE Stream

Schweiz – Italien: Under 2,5 mål @ 1,74

Italiens oavgjorda resultat mot Bulgarien (1-1) innebär att Gli Azzurri kan tappa förstaplatsen till Schweiz om värdarna sina två matcher de har tillgodo på den tillfälliga gruppettan. Roberto Mancinis mannar hade inga problem med att städa av schweizarna i EM, men då var det andra förutsättningar som gällde. Denna gång beger Italien till Basel och på sin hemmabana är Schweiz aldrig lätta att tas med. De regerande Europamästarna är säkerligen nöjda med ett kryss på förhand vilket borgar för en tillknäppt matchbild. 

Schweiz lär i sin tur inte heller ha något emot att aktörerna delar på poängen. Två raka segrar i VM-kvalet har inneburit en smakstart för nye förbundskaptenen Murat Yakin och lyckas han guida sina adepter till poängplock mot Italien ser framtiden i gruppen ljus ut. Med Xhaka och Freuler ur spel råder frågetecken kring det centrala mittfältet, men samtidigt är värdarna så pass samspelta och skickliga i de bakre leden att de ska kunna bjuda upp till dans mot italienarna. 

I en förmodat tillknäppt och målsnål tillställning är 1,74 på under 2,5 mål ett fullt godkänt odds. Det hugger vi!

Fler odds på Schweiz – Italien >

Spel: Under 2,5 mål @ 1,74
Tävling: VM-kval
Plats: 
Tid: 20:45
TV: Sportkanalen, C MORE Stream

Trippeln

Island – Nordmakedonien: Nordmakedonien +1 @ 1,63
Belgien – Tjeckien: Båda lagen gör mål @ 2,15
Schweiz – Italien: Under 2,5 mål @ 1,74

Totalt odds: 6,09

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100