Trippeln 7/1 – Torsdagens bästa speltips!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Vissa dagar är utbudet på bettingmarknaden desto mer iögonfallande än andra. Denna torsdag får vi ta till den största passaren för att få snurr på grejerna. Portugals finaste fotbollsrum arrangerar flera fina matcher men allt tar sin början i ett bullrande Istanbul.

Spelstopp: 16:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Fenerbahce – Alanyaspor: Alanyaspor +0,5 @ 1,75

Fler odds på Fenerbahce – Alanyaspor

Vi inleder med en het uppgörelse i toppen av Turkiets högsta liga. Hopp om nätrassel finns i Istanbul med tanke på de öppna spjäll som tillämpas i hemmalägret. Fenerbahce kommer närmast från en 3-0-viktoria borta mot Kasimpasa, därmed är de blågula ligans mest målglada gäng.

Alanyaspor tillämpar å sin sida försiktighetsprincipen så det är två väsensskilda ideologier som drabbar samman på Ülker Stadium. Gästerna har endast släppt in tolv bollar på 16 omgångar, det är solklart bäst i klassen. Alanyaspor kommer närmast från en övertygande 3-0-triumf hemma mot CL-gänget Istanbul Basaksehir där målmannen Marafona spikade igen sin bur ännu en gång.

Att torsdagens strid avgörs i Istanbul talar märkligt nog inte till hemmalagets fördel. Fenerbahce toppar bortatabellen där de gått obesegrade men på eget gräs är de blågula betydligt blekare med facit 3-1-3. Alanyaspor är solida oavsett spelplats och plockade poäng på denna arena förra säsongen.

Fler odds på Fenerbahce – Alanyaspor

Spel: Alanyaspor +0,5 @ 1,75
Tävling: Süper Lig
Plats: Ülker Stadium
Tid: 17.00
TV: –

Nacional – Sporting Lissabon: Sporting Lissabon -1,5 @ 2,28

Vi kliver över till Iberiska halvön för att syna Primeira Liga. Madeira ståtar med ett torsdagsmöte mellan mitten och den absoluta toppen. Nacional har gjort det helt okej efter sina resurser, 13 pinnar på elva rundor innebär dock att värdföreningen har betydligt närmare till bottentrion än till toppkvintetten.

Närmast kommer Nacional från en skön 2-0-seger mot en av nedflyttningskonkurrenterna, Tondela fick sträcka vapen i en stökig historia där de drog på sig dubbla utvisningar. Nu ska dock nykomlingen ta sig an en uppgift av helt annan kaliber när segermaskinen från huvudstaden äntrar Estádio da Madeira.

Sporting Lissabon har gjort kaos med allt och alla denna säsong. Resultatraden 10-2-0 ackompanjeras av den förkrossande målskillnaden 28-8. Identiska är siffrorna på hemma- kontra bortabana. Lejonen från Lissabon har vunnit lejonparten av säsongens tävlingsmatcher på främmande mark med minst två bollar, mot lilla Nacional lär det givetvis bli samma visa när Pedro Goncalves lossar sin fruktade kanon.

Spel: Sporting Lissabon -1,5 @ 2.28
Tävling: Primeira Liga
Plats: Estádio da Madeira
Tid: 19.30
TV: –

Braga – Maritimo: Båda lagen gör mål @ 1,90

Ståndaktig sorti sker i nordligaste delen av Cristiano Ronaldos rike. Bakom de allra maffigaste föreningarna i Portugal är det Braga som håvar in mest småfisk. De så kallade Ärkebiskoparna kom trea i Primeira Liga förra säsongen, de solida värdarna hamnade topp 5 i nio av 10-talets tio tabeller.

Dagens upplaga av Braga befinner sig på fjärde plats i det tämligen unga räkneverket. Ärkebiskoparna har lirat en svängig fotboll under hösten och är ensamma om att ännu inte ha delat på poängskörden. Närmast kommer hemmalaget från en tripp till huvudstaden där Sporting blev för mustiga, på eget gräs har de inte torskat sedan Santa Clara var här och skrällde i september.

Maritimo har också gjort en solid säsong genom att lägga ankare på den övre halvan av tabellen. Särskilt imponerande av de rödgröna gästerna har varit oräddheten mot de allra största. 3-2-triumfen borta mot Porto var en fjäder i hatten av det vassare slaget. Det lär bli en frejdig fight mellan Braga och Maritimo, det brukar det bli. Förra säsongens tre uppgörelser slutade samtliga med mål i bägge burar.

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,90
Tävling: Primeira Liga
Plats: Estádio Municipal de Braga
Tid: 22.00
TV: –

Trippeln

Fenerbahce – Alanyaspor: Alanyaspor +0,5 @ 1,75
Nacional – Sporting Lissabon: Sporting Lissabon -1,5 @ 2,28
Braga – Maritimo: Båda lagen gör mål @ 1,90 

Totalt odds: 7,58

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 7 januari, 2021