Trippeln 7/11 – Allsvensk trippel

Dagens Trippel

Vi tittar till vår kära Allsvenska under söndagen och plockar samtliga tre drag därifrån. Hammarby tar en hemmaseger mot usla Örebro och ettan på Tele2 Arena får agera virke. Dessutom löser Degerfors poäng på Bravida Arena medan Kalmar FF passerar IFK Norrköping i tabellen när de båda lagen drabbar samman. Dags att slå sig till bords, trippeln är serverad!

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Hammarby – Örebro: Hemmaseger @ 1,21

Fler odds på Hammarby – Örebro

Örebro har gjort en genomusel säsong och det allra mesta pekar mot att degraderingen blir ett faktum redan under söndagen. Närkingarna räcker inte till, speciellt inte på bortaplan där tio av 13 matcher har slutat med förlust. Lantz är årets tredje tränare i ÖSK och han har inte lyckats lyfta laget. De vitsvarta har bara spelat in en poäng på sina sex senaste matcher och känns håglösa.

Hammarby åkte på en tung smäll borta mot Mjällby och har fem poäng upp till Elfsborg på tredjeplatsen inför helgens matcher. Ska det finnas någon chans alls att nå Europa har de grönvita inte råd att snubbla. Som vanligt kommer de bäras fram av sin månghövdade publik och även fast Jeahze är avstängd kan Bajen ställa en vass elva på benen. Amoo, Ludwigson och Bojanic kommer skapa gott om målchanser mot ÖSK:s minst sagt generösa försvar.

Det blir kattens lek med råttan på Tele2 när ett uppgivet Örebro får en rejäl åktur av ett mycket bättre Hammarby. Den raka ettan står så lågt som 1,21, men det är okej att använda som virke i trippeln som i övrigt innehåller två högoddsare. 

Fler odds på Hammarby – Örebro

Spel: Hemmaseger @ 1,21
Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Häcken – Degerfors: Degerfors +1 @ 2,34

Fler odds på Häcken – Degerfors

Degerfors hade problem med fasta situationer mot Blåvitt och kunde släppt in mer än ett mål i den första halvleken. I den andra akten tog de rödvita tag i taktpinnen och kunde mycket väl fått in minst en kvittering. Det blev dock förlust för värmlänningarna som därmed ligger på kvalplats. Med Djurdjic, Saidi, Edvardsen och Bertilsson i laget finns en grym offensiv ändå som bör kunna skjuta upp Degerfors på säker mark.

Häcken läcker som ett såll för tillfället. 1-4 mot Kalmar i den förra omgången var pinsamma siffror och dessförinnan spelade de 1-1 mot Östersund och torskade hemma mot bottenlaget Halmstad med 2-3. Skadeläget är allt annat än bra och här får de gulsvarta dessutom klara sig utan Berggren och Hammar som är avstängda. Skulle Getingarna torska här skiljer det bara en poäng mellan lagen.

Häcken är ett bräckligt lagbygge och mot ett i grunden spelskickligt Degerfors kommer de får problem. Här känns oddssättningen, som målar upp Häcken till solklar favorit, lite skev. Degerfors +1, som är samma sak som att spela X2, klickas istället i.

Fler odds på Häcken – Degerfors

Spel: Degerfors +1 @ 2,34
Tävling: Allsvenskan
Plats: Bravida Arena
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Kalmar – IFK Norrköping: Hemmaseger @ 2,54

Fler odds på Kalmar – IFK Norrköping

IFK Norrköping såg ut att vara på väg att blanda sig i guldstriden, men endast en seger på de fyra senaste omgångarna har gjort att Peking har hamnat en bit efter. Den enda segern under den perioden plockades mot Elfsborg och då fick IFK god hjälp av en tidig utvisning på Strand. Adegbenro, Levi och Nyman är ständigt farliga framåt, men Norling har inte fått försvaret att stämma fullt ut. 33 insläppta är några mål för mycket.

Kalmar har gjort en makalös säsong och kliver faktiskt förbi Norrköping vid seger här. Bröderna Ring, Jonathan och Sebastian, skänker den spets som behövs och de trivs bra tillsammans med Oliver Berg och Nils Fröling. Närmast kommer KFF från en 4-1-seger borta mot Häcken där även smålänningarna fick hjälp av en utvisning på en motståndare. Hemma på Guldfågeln har de rödvita plockat poäng i tio av 13 matcher under säsongen.

Peking trivs inget vidare på naturgräs och är ett ihåligt lag som inte riktigt hänger ihop. Visst finns det individualism av hög klass, men som lag betraktat håller det inte riktigt. Kalmar ska kunna straffa Norlings bygge och 2,54 på den raka ettan är riktigt bra betalt. Den tar vi.

Fler odds på Kalmar – IFK Norrköping

Spel: Hemmaseger @ 2,54
Tävling: Allsvenskan
Plats: Guldfågeln Arena
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Trippeln

Hammarby – Örebro: Hemmaseger @ 1,21
Häcken – Degerfors: Degerfors +1 @ 2,34
Kalmar – IFK Norrköping: Hemmaseger @ 2,54

Totalt odds: 7,19

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100