Trippeln 8/1 – Fredagens fotbollstips!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Helgerna avlöser varandra i parti och minut just nu. Så även fotbollsgodiset som levereras i europeisk skrud under fredagen. Mötet mellan Mönchengladbach och Bayern München är kvällens största karamell, vi kompletterar trippeln i Lissabon och Vigo.

Spelstopp: 19:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Benfica – Tondela: Benfica -1,5 @ 1,55

Det är Portugals huvudstad som öppnar aftonen på mäktiga Estádio da Luz. Tondela tog en efterlängtad viktoria hemma mot Famalicao i söndags när de fick hjälp av motståndarna med både straffmiss och utvisning. De gulgröna gästerna tillhör den övre halvan av bortatabellen men agerar jumbo i bortaditon.

Benfica ligger trea i såväl totalen som borta- och hemmatabellen. Örnarna har gått förlustfria i Primeira Liga de senaste tre månaderna. Victor Lindelöfs gamla gäng har samtidigt levererat på en hög nivå även utrikes där de avancerat till vårens slutspel i Europa League.

Hemmaspelet har alltid varit en styrka för Benfica som denna säsong vunnit alla ligastrider utom en här i örnnästet. Tondela vantrivs samtidigt på resande tass där de endast plockat en pinne och läckt som ett såll. 2-0 i den gröngula baken mot Nacional på senaste utflykten löper en överhängande risk att upprepas i Lissabon.

Spel: Benfica -1,5 @ 1,55
Tävling: Primeira Liga
Plats: Estádio da Luz
Tid: 20.00
TV: –

Mönchengladbach – Bayern München: Mönchengladbach +0,5 @ 2,46

Fler odds på Mönchengladbach – Bayern München

Bratwurstens näste tar vid med en stormatch ur den högre skolan. Bayern München behöver knappast någon närmare presentation, mesta mästarna tillika regerande mästarna tillika regerande CL-mästarna toppar Bundesliga efter 14 omgångar. Hansi Flicks herrar är dock inte överlägsna, RB Leipzig hänger i hasorna och Bayern visade sig mycket mänskliga senast mot Mainz.

Mönchengladbach har gjort en suverän säsong sett till att de avancerade till slutspelet i Champions League. Att gå vidare från dödsgruppen som innehöll Real Madrid och Inter gör första säsongshalvan mer än väl godkänd. I ligaspelet ligger Oscar Wendt och hans vänner på gränsen till en ny Europabiljett.

Bayern München kliver in på Borussia Park som favoriter, det gör de ju i princip jämt och ständigt. Till saken hör att Mönchengladbach är ruggiga på eget gräs, här har de bara förlorat en ligamatch hittills. Serietvåan RB Leipzig fick stryka på foten här och Real Madrid kom undan med blotta förskräckelsen i den oavgjorda dusten. Wendt och vännerna har vunnit två av de senaste tre matcherna hemma mot Bayern och ska spelas med handikapp.

Fler odds på Mönchengladbach – Bayern München

Spel: Mönchengladbach +0,5 @ 2,46
Tävling: Bundesliga
Plats: Borussia Park
Tid: 20.30
TV: Viaplay, V Sport Fotboll

Celta Vigo – Villarreal: Villarreal -0,5 @ 2,24

Fler odds på Celta Vigo – Villarreal

Lars Lagerbäcks mardrömsstad avrundar fredagsmyset med ett möte mellan två gäng på den övre halvan av La Liga. Villarreal ligger sex poäng före hemmalaget efter 17 omgångar. “Den gula ubåten” har magisk form med blott en förlust sedan september månad, att gå obesegrad genom Europa Leagues gruppspel smakar inte illa.

Celta Vigo har dippat mot slutet i takt med att skadorna hopat sig. De båda anfallsessen Nolito och Aspas saknades senast och rapporteras nu ytterst osäkra till spel, utan dem är de himmelsblå värdarna ett högst modest manskap. 2-0-förlusten i ligan mot Real Madrid var inte så farlig men fem bollar i baken mot Ibiza i ligan var snudd på skamligt.

Villarreal har både bättre form och en starkare situation i sin trupp. “Den gula ubåten” har dessutom goda minnen från Vigo då de segrade här förra säsongen när trotjänaren Trigueros iklädde sig hjälterollen. Tre av de senaste fyra motsvarande mötena har slutat med knallgul viktoria, det fina odds på att trenden stärks måste vi haffa.

Fler odds på Celta Vigo – Villarreal

Spel: Villarreal -0,5 @ 2,24
Tävling: La Liga
Plats: Estadio de Balaídos
Tid: 21.00
TV: CMore

Trippeln

Benfica – Tondela: Benfica -1,5 @ 1,55
Mönchengladbach – Bayern München: Mönchengladbach +0,5 @ 2,46
Celta Vigo – Villarreal: Villarreal -0,5 @ 2,24

Totalt odds: 8,54

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 7 januari, 2021