Tung inledning av Kalmar FF

Det som skulle bli en trevlig kväll för Kalmar FF och deras debut i Champions League-kvalet blev en pärs i 33 graders värme och två mål i fel mål som nu sätter höga krav på smålänningarna i returmötet.

Det ungerska laget Debrecen hade inledningsmatchen på sin hemmaplan vilket med facit i hand nog var en riktig lyckoträff. Med en temperatur som beskrevs med orden ”Som att spela i en bastu” hade nog både en och annan effekt på kalmariterna. Rent spel- och lagmässigt var Kalmar inte underlägsna över huvudtaget och Kalmar FF hade ett par tunga målchanser som lika väl kunde gått in i maskorna.

1 – 0 målet blev omdiskuterat då Kalmar FF menade på att det var klar offise på målgöraren. Domartrion valde dock att fria och målet blev ett faktum. Eftersom antalet mål är viktigt i Champions League så var det viktigt att hålla tätt bakåt för att inte få en ordentlig uppförsbacke i returmötet. Kalmar orkade nästan hela vägen men när bara fyra minuter återstod fick Debrecens lagkapten Zoltán Kiss på ett dunderskott som passerade in i mål. Tungt för Kalmar som du har en jobbig uppgift framför sig.

Det var en påtaglig besvikelse bland spelarna efter matchen som givetvis kunde haft en betydligt roligare uppgift framför sig. ”Ett pissigt reslutat” sa kapten Rydström efter matchen.