Tung svensk fotbollsonsdag

Onsdagen blev ingen rolig svenskdag sett ur ett fotbollsperspektiv. Damlandslaget föll i OS-premiären mot Kina med 2-1 trots att man hade matchen i sin hand och IFK Göteborg åkte ur Champions Leaguekvalet efter att domaren hamnat i fokus.

Gårdagens båda viktiga fotbollsmatcher såg länge ut att bli svensksuccéer men när nittio minuter hade gått stod både damlandslaget och IFK Göteborg där som bittra förlorare. Damlandslaget hamnade i ett tidigt underläge i OS-premiären men efter att Lotta Schelin kvitterat tog man över matchen.

Trots att de heta målchanserna uteblev hade Sverige kontroll på tillställningen. Då, som en blixt från klar himmel, avgjorde Kina matchen. Sverige orkade inte resa sig och nu väntar gruppens svagaste lag, Argentina, på lördag.

Domaren fällde IFK Göteborg
Även IFK Göteborg upplevde en tung dag, detta trots att man ledde matchen med 2-1 efter Robin Söders mål en bit in i den andra halvleken. En försvarsmiss gav Basel 2-2 och en horribel domarmiss med sju minuter kvar ordnade straff och avancemang för schweizarna med förre Malmöspelaren Behrang Safari i laget.

Skribent: Johan