Tyska supercupen: Dortmund – Bayern München

Den tyska klubblagssäsongen drar igång med ett hett möte mellan de två giganterna Borussia Dortmund och Bayern München i kvällens final i den Tyska supercupen.

Matchstart: 18:00
TV: EuroSport 2
Odds (1-X-2): 3,35 – 3,50 – 2,05 (NordicBet)

Bayern och Dortmund möttes även i fjolårets final av den Tyska supercupen och då var det Dortmund som gick segrande ur mötet med siffrorna 4-2. Dock har man till denna säsong tappat sin vassaste anfallare Robert Lewandowski som nu istället spelar för just Bayern, ett stort avbräck för Dortmund och ett nyttigt tillskott för Bayers anfallsspel.

Skador och bortfall i båda lagen

Båda lagen har skador att ta hänsyn till inför kvällens match som inte är högt prioriterad men som ändå är ett bra tillfälle att ladda inför premiären av Bundesliga den 22 augusti.

Dortmund är värst drabbad av skador och kommer att ställa undan viktiga nyckelspelare som den målfarlige mittfältaren Marco Reus samt mittbacksklippan Mats Hummels. Även Jakub Blaszczykowski, Nuri Sahin och Ilkay Gundogan kommer att saknas pga skador.

I Bayern München så är både Thiago Alcantara samt Rafinha skadade och det råder även en del tveksamheter kring Franck Ribery som bland annat missade Fotbolls-VM tidigare i somras. Dessutom så är det värt att påpeka att många spelare ännu inte är tillbaka i full form efter VM och ledighet.

Bayern oddsfavorit

Med många avbräck för båda lagen är det svårt att sia om utgången i kväll även om känslan är att Bayern har bättre ersättare för sina spelare än vad Dortmund har och det ska bli mycket intressant att se vad Lewandowski kan uträtta i Bayern-tröjan.

Oddsen talar också för en Bayern-seger till 2,05 gånger pengarna jämfört med ett spel på Dortmund som ger hela 3,35 gånger pengarna hos NordicBet.