Tyson vs Paul: Oddsen, datum & svensk tid

  • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
  • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
  • Läs mer om Bet365
  • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
  • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
  • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.
Tyson vs Paul odds, datum, svensk tid, stream, tv

Natten till den 21 juli, svensk tid, är det dags för årets stora fight mellan Mike Tyson och Jake Paul. Duellen äger rum på AT&T Stadium i Texas och just nu är den 27-åriga “YouTubern favorit att vinna matchen.

Med tanke på att Tyson inte boxats officiellt på 20 år är det här en match på alla läppar. Och en färgstark karaktär (hans smeknamn är “The Problem Child”) som Jake Paul till motståndare gör knappast intresset mindre för duellen. Prispengarna i den här fighten är dessutom på riktigt hisnande höjder.

Gillar du att betta på boxning är det här ett utmärkt tillfälle och i den här artikeln guidar vi dig till aktuella odds på Tyson – Paul. Vi tipsar även om hur du kan se matchen på TV eller via stream i Sverige.

Inför Tyson vs Paul – årets mest uppmärksammaste tungviktsfight

Mike Tyson, en av världens mest kända boxare genom tiderna, ska upp i ringen för första gången på 20 år. Som en av två boxare i en mycket omtalad uppvisningsmatch där han möter YouTubern, tillika fightern, Jake Paul. Med över 20 miljoner följare på YouTube.

Så ser du Tyson vs Paul live stream

För dig som inte tar flyget till Texas för att se Tyson – Paul live på plats är det bara att luta dig tillbaka i soffläget. Du kommer nämligen att kunna se Tyson vs Paul online på Netflix. Men kom ihåg att ställa larmet, för du måste upp i arla morgon för att se fighten på TV. Matchen förväntas starta runt klockan 21.00 lokal tid, vilket innebär 04.00 svensk tid!

Prispengar

Som alltid när det gäller stora boxningsgalor är prispengar alltid ett centralt tema. Det finns ännu inga bekräftade uppgifter på prispengar inför Tyson – Paul matchen, men Mike Tyson förväntas tjäna närmare 20 miljoner dollar på fighten. Det sägs att Jake Paul drog omkring 30 miljoner dollar i fjolårets fight mot Tommy Fury (som YouTubern för övrigt förlorade).

Betta på Tyson vs Paul oddsen

När Mike Tyson går in i ringen mot Jake Paul har boxningslegenden hunnit fylla 58 år. Åldersskillnaden mellan dessa fighters kommer alltså att vara 30 år när matchen äger rum.

Efter en snabb titt på boxarnas fysik kan vi konstatera att Paul nästan är 10 cm längre än Tyson, men den sistnämnde kommer med stor sannolikhet vara den tyngsta i ringen. Under Mike Tysons proffskarriär var hans matchvikt omkring 100 kg, vilket kan jämföras med Jake Paul som väger strax över 90 kg.

Mike Tyson har vunnit alla sina proffsmatcher förutom sex och han har avgjort 44 av fighterna på KO. Motståndaren har även han ett mer än godkänt matchfacit med 9 vinster varav sex på KO. Pauls enda förlust skedde förra året när han förlorade mot Tommy Fury (lillebror till världsmästaren Tyson Fury).

Aktuella odds Tyson vs Paul 20/7 (bet365)

Inför fighten kan du spela på traditionella vinnarodds, det vill säga vem av Jake Paul eller Mike Tyson som kommer att vinna matchen. Därutöver hittar du odds på hur matchen avgörs, det vill säga på KO (knockout), diskvalifikation eller teknisk KO samt domslut eller tekniskt domslut.

Till bet365

Vinnare:

Jake Paul – 1.47

Mike Tyson – 2.65

Odds KO, TKO, diskvalifikation:

Jake Paul – 2.75

Mike Tyson – 3.50

Odds D, TD:

Jake Paul – 3.65

Mike Tyson – 11.00

Regler för matchen

Mötet mellan Tyson och Paul kommer att räknas som en officiell match, i enlighet med Texas Department of Licensing and Regulations (TDLR). Därmed kommer förluster och vinster att räknas in i det officiella statistiken, vilket gör denna match extra viktig.

Knockout kommer att tillåtas under de åtta tvåminutersrundorna.

Inget huvudskydd är tillåtet samt att 14 oz handskar kommer att användas.

Personliga tankar och reflektion inför Tyson vs Jake Paul

Så, vem kommer att vinna den stora tungviktsduellen i sommar och på vilket sätt slutar matchen? I skrivande stund ser vi att den 30 år yngre Jake Paul är favorit, men å andra sidan är det fortfarande långt kvar tills fighten äger rum. Vi vet ju sedan tidigare att Tyson är en mästare på att träna sig i form och hans disciplin har alltid nämnts som legendens styrka.

Oavsett hur förberedd Tyson är den 20 juli när han kliver in i ringen bör vi komma ihåg åldersskillnaden. Erfarenheten spelar alltid en viktig roll, men jag har svårt att se Mike Tyson dansa lika lätt på fötterna som en vältrimmad 27-årig som dessutom lyckats sänka Tommy Fury i en rond. Ska jag ge mig på en gissning, tror jag att det blir Paul-seger på domslut eller tekniskt domslut. Ett spel som just nu spelas hos bet365 till oddset 3.65.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 30 maj, 2024