U17-VM: Sverige – Nigeria

Sverige gjorde vad man skulle mot Honduras och är nu vidare till semifinal i U17-VM och kommer att möta Nigeria senare idag. I gruppspelet blev det ett oavgjort resultat men inför dagens semifinal är Sverige stor favorit.

Matchstart: 17:00
TV: Tv4, EuroSport
Odds (1-X-2): 5,50 – 4,00 – 1,44 (William Hill)

När lagen möttes i gruppspelet så var det Sverige som tog tag i taktpinnen och ledde med 2-0 efter 19 minuters spel. Men Nigeria kom tillbaka och utjämnade och matchen slutade tillslut 3-3. Ett meriterande resultat för Sveriges del med tanke på att Nigeria endast har tappat poäng mot Sverige under turneringens gång.

Nigeria är en rutinerad VM-nation med tre vunna titlar genom åren och en rad mästerskapsfinaler att luta sig tillbaka på. Sverige gör däremot sin debut i detta mästerskap och har överraskat alla när man har tagit sig så här långt i turneringen.

Sverige slår därmed i underläge i dagens semifinal som drar igång vid klockan 17:00. Tittar man på oddsen från spelbolagen så är Nigeria klar favorit och bland annat ger spelbolaget William Hill låga 1,44 gånger pengarna om för en nigerisk seger. Ett spel på Sverige som vinnare under ordinarie matchtid ger hela 5,50 gånger pengarna.

Det är en tufft möte Sverige har framför sig och är du intresserad av att följa matchen så kommer den att sändas i Tv4 samt hos EuroSport.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 5 november, 2013