UFC 285: Jon Jones vs Ciryl Gane – speltips & odds

  • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
  • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
  • Läs mer om Bet365
  • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
  • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
  • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.
bet365 boxning, UFC & MMA

Natten till söndagen så har vi en riktigt spännande titelfight mellan Jon Jones och Ciryl Gane framför oss. Detta är Jones första fight sedan 2020 när han sist slogs mot Reyes, och nu ska han dessutom slåss i en högre viktklass när han gått upp till tungvikt för att vinna det bältet. Gane vann sin senaste fight mot Tuivasa förra året i september men ska nu ta sig an den bästa fightern genom tiderna enligt många, inklusive mig, Jon Jones. Speltipset blir att Jon Jones vinner fighten till 1,58 hos bet365.

Till bet365

Comeback

Det har bara varit en tidsfråga om när Jon Jones äntligen skulle göra comeback när han för ett bra tag sedan bekräftade att han ville slåss igen men denna gång i tungviktsklassen. När han tog det beslutet så hoppades de flesta, inklusive mig, att han skulle slåss mot Francis Ngannou om bältet. Men efter att Ngannou nu har lämnat UFC så blev det mot Ciryl Gane han ska slåss mot om bältet, detta blir dessutom Ganes andra chans att ta bältet efter att han förra året förlorade mot Ngannou i hans första försök.

Jon Jones har inte slagits på nästa exakt tre år nu då hans senaste fight var år 2020 den 9:e februari mot Dominick Reyes där han vann efter fem ronder och domslut. Jones som enligt många är den bästa MMA fightern genom tiderna ska nu försöka vinna tungviktsbältet mot en mycket skicklig fightern i form av Ciryl Gane.

Hans tuffaste motståndare hittills

Ciryl Gane har gjort sig förtjänt en andra chans att ta tungviktsbältet efter att han första försöker inte lyckades mot tidigare mästaren Francis Ngannou. Gane har efter det vunnit mot Tuivasa och ska nu möta sin tuffaste motståndare i hans karriär, och det säger jag även fast han mött Ngannou för i mina ögon är Jones flera nivåer över Ngannou.

Gane kommer till fighten som underdog vilket inte är konstigt men man måste också ha i åtanke att detta är Jones första fight som tungviktare vilket kan påverka honom, iallafall första ronden. Sen är det dessutom hans första fight på tre år, så trots att han är betydligt bättre än Gane så finns det några aspekter som är en fördel för Gane.

Heta odds på Jon Jones och Ciryl Gane i UFC 285

Jon Jones och Ciryl Gane odds i UFC 285
Heta odds på Jon Jones och Ciryl Gane i UFC 285

Till bet365

Speltips – Jon Jones vinner

Två skickliga fighters som ska göra upp om tungviktsbältet på natten till söndagen. Jon Jones som inte slagits på tre år ska nu försöka vinna sin 27:e fight i MMA karriären. Gane är långt ifrån lika erfaren som Jones men har varit mer aktiv än Jones på senare år och är dessutom en tungviktare till skillnad från Jones som gått upp en viktklass. Men jag tror inte att Jones kommer att påverkas av det och att han återigen kommer att visa varför han är den bästa fightern någonsin. Speltipset blir att Jones vinner till 1,58 hos bet365.

Fler matcher & odds på UFC 285

Nedanstående spelarkort och matcher kommer också att gå av stapeln under UFC-galan 285. Även här är oddsen saxade direkt från bet365.

Fler matcher och odds på UFC 285
Fler matcher & odds på UFC 285

Var kan jag se UFC 285 live stream?

Har du ett konto och ett aktivt sportpaket hos Viaplay då kan du följa UFC 285 och fler UFC-galor live stream var du än befinner dig! Galan drar igång vid cirka 04:00, natten till söndag svensk tid.

Till Viaplay

Snabba fakta

När är UFC 285 – svensk tid och datum?

Vem vinner mellan Jon Jones vs Ciryl Gane?

Var ser jag UFC 285 live stream?

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 28 februari, 2023