Ukraina bästa VM-kvalspel

:expekt-logo:Ikväll ska det avgöras. Returerna i VM-kvalet playoffspel spelas och fyra europeiska nationer ska tillsammans med Uruguay eller Costa Rica kvalificera dig för VM. Vi lockas främst av ettan på Ukraina.

Men den mest dramatiska matchen spelas ändå på neutral mark i Sudan mellan Egypten och Algeriet. Efter att Egypten vann hemmamötet i gruppspelets sista match med 2-0, efter mål på övertid, tvingade man fram en direkt avgörande match om VM-platsen i Sydafrika.

Och ikväll ska ett av lagen boka den platsen. Vi tror det blir Egypten till 2,00 gånger pengarna hos :Expekt:.

Om vi istället fokuserar på de fyra playoffmatcherna i Europa är vi säkra på att Ryssland grejar avancemang. Tvåan lockar men vi avstår då det räcker med oavgjort för Guus Hiddink och hans Ryssland.

Odds Slovenien – Ryssland

Då sätter vi hellre pengarna på Rysslands grannar i Ukraina. Grekland var mycket blekt i det första mötet och Ukraina är starka hemma. Bli inte förvånade om en viss Andrei Schevchenko skjuter sitt land till VM.

Odds Ukraina – Grekland

Kvällens intressantaste match spelas i Zenica Bosnien & Hercegovina tar emot Portugal. Gästerna har fördel efter 1-0 i Lissabon men det slutresultatet var inte helt rättvist. Räkna med att Bosnien satsar allt framåt ikväll. Det troliga är dock att Portugal reder ut stormen, precis som man gjorde i gruppen.

Odds Bosnien & Hercegovina – Portugal

Den fjärde och sista Europakvalmatchen spelas i Paris mellan Frankrike och Irland. Hårt kritiserade Frankrike vann med 1-0 i Dublin och ordnar avancemanget här. Målsnålt lär det bli, kanske till och med 0-0.

Odds Frankrike – Irland

Vi avslutar VM-kvalkollen med returen i Montevideo mellan Uruguay och Costa Rica. Hemmalaget lyckades få med sig 1-0 efter stora bekymmer i det första mötet men på hemmaplan fixar man avancemang.

Odds Uruguay – Costa Rica

Skribent: Johan

Skriven den 18 november, 2009