United mästare efter straffar

Målvakten Edwin van der Saar blev stor matchvinnare för sitt Manchester United när han i den sjunde straffrundan räddade Nicolas Anelkas straff och ordnade klubbens tredje titel i Europas främsta klubblagsturnering. Inför ett elektriskt Luzhniki Stadion i Moskva gjorde de båda engelska lagen upp om titeln i en match som innehöll det mesta. Intensitet, kamp, tekniska nummer, ramträffar, förlängning, utvisning och så småningom straffar. Efter full tid var ställningen 1-1. Christiano Ronaldo gjorde matchens första mål på nick innan Frank Lampard kvitterade lite turligt strax innan paus. I den andra halvleken var Chelsea och Drogba, som i slutskedet fick rött kort efter en dispyt med Nemjana Vidic, närmast med ett skott i stolpen. I förlängningen träffade även Lampard virket när han placerade bollen i ribban, men några mål blev det inte. I straffavgörandet brände Ronaldo och Terry varsin straff innan van der Saar tog över huvudrollen.

Skribent: Johan