United och Lyon oddsfavoriter

Åtta lag, fyra dubbelmöten. Fyra lag ska så småningom ta sig vidare till semifinal. Ikväll är det dags för akt nummer ett i CL-kvartsfinalerna. Först ut är Bayern München-Manchester United och Lyon-Bordeaux.

I samma stund som lottningen av kvartarna var klar kunde vi konstatera att vi kommer bjudas på fyra högst spännande bataljer men i helt olika kontexter.

Kvällens två matcher är bägge riktigt intressanta hur helt olika perspektiv. Vi börjar med mötet på Allianz Arena i München där hemmalaget Bayern normalt är mycket svårspelade.

Den tysk-engelska rivaliteten sitter djupt rotad och att just ländernas mest framgångsrika klubbar i modern tid drabbar samman gör det hela än mer njutbart att följa. Prestigen går att ta på.

Spelbolagen håller gästande United som knappa oddsfavoriter men Glenn Strömberg, oddsexpert på :expekt: varnar för att spela på engelsmännen i det första mötet.

– I kvällens Champions League-match i Tyskland, som jag bevakar på plats, är United favorit och det tycker jag är fel. Jag tippar att United tar sig vidare från den här kvartsfinalen men att laget är oddsfavorit till att besegra Bayern München, som är starka hemma, på bortaplan känns inte rätt. Jag spelar inte United som segrare till det här oddset i kvällens match.

Skador/Avstängningar
Bayern München: Mario Gómez (tveksam), Arjen Robben (tveksam), Bastian Schweinsteiger (avstängd)
Manchester United: Anderson, Wes Brown, John O’Shea, Michael Owen

Franskt uppgörelse i Lyon

I den andra tisdagskvarten möts de båda franska storklubbarna Lyon och Bordeaux. Hemmalaget, som dominerat fransk fotboll under så många år, vill absolut inte förlora en kvartsfinal mot ett annat fransk lag medan utmanarna Bordeaux förstås skulle älska att knäppa Lyon på näsan och gå vidare.

Räkna med att det kommer smälla ordentligt på Stade de Gerland ikväll.

Strömberg spelar Lyon i kvällens möte.
– I den helfranska kvartsfinalen i Champions League spelar jag Lyon i kväll. Jag gillar lagets offensiv, de slog ut självaste Real Madrid och dessutom är Lyon storebror i det här mötet. Över två gånger pengarna är bra och jag tror att Lyon vinner på hemmaplan.

Skador/Avstängningar
Lyon: François Clerc, Jean-Alain Boumsong, Joan Hartock
Bordeaux: Marc Planus, Abdou Traoré, Grégory Sertic, Alou Diarra (avstängd)

Odds på tisdagens kvartsfinaler