Usa – Tyskland i rekordmatch i Hockey VM

Ikväll inleder värdnationen Tyskland sitt deltagande i Hockey VM. Usa står för motståndet och det blir högst troligt en mycket svår match för tyskarna. Fokus på matchen har dock varit på den rekordpublik som väntas till fotbollsstadion (!).

Inledningsmatchen i Hockey VM i Tyskland kommer att spelas på FC Schalke 04´s hemmaarena i den tyska högstaligan i fotboll. Alla de 76 152 biljetterna är slutsålda och en otrolig stämning väntas. Det tidigare rekordet på 74 554 åskådare väntas att raderas ut. Den matchen spelades mellan Michigan State University och University of Michigan 2001.

En svensk delegation finns på plats för att se hur eventet fungerar eftersom man själva ser en möjlighet till ett liknande event under Hockey VM 2012 och 2013 som skall hållas tillsammans med Finland. Dock lär inte världsrekordet slås eftersom vi inte har några arenor det med den publikkapaciteten. Arenan har tak över hela planen och räknas inte som en utomhusmatch i den bemärkelsen.

Matchen sänds på Visat Hockey så det är bara att slå på digitalboxen eller köpa matchen på Viasat Ondemand. Oddsen för matchen kan ses nedan och det går väl att konstatera att även om hemmanationen bjuder på en ordentlig publikfest så lär resultatet knappast gå i USA´s favör.