Utnyttjar HV 71 hemmafavören igen?

Dags för den tredje matchen i semifinalrundan mellan HV 71 och Frölunda samt Skellefteå och Färjestad. I Jönköping hoppas HV 71 dra fördel av hemmaplan i kväll, medan Skellefteå måste vinna för att hålla liv i serien mot Färjestad.

Frölunda kvitterade till 1-1 i matcher senast vilket innebär att de båda lagen nu vunnit varsin hemmamatch. I kvällens möte har HV frågetecken för rutinerade duon Johan Davidsson och Per Gustafsson.

Gästande Frölunda saknar långtidsskadade Andreas Karlsson och Jonas Nordqvist. I övrigt är laget intakt.

Nyckeln för HV ligger enligt assisterande tränaren Thomas Ljungberg i att spela tajt försvarsspel och undvika utvisningar.

– Vi måste upp ett snäpp och vara lite hetare att trycka dit puckarna när vi får chansen. Vi ska visa att det är vår hemmaplan, spela rejälare och fortsätta spela ett bra försvarsspel och hjälpa Stefan (Liv) att hålla rent framför kassen. Dessutom måste vi hålla oss på banan så att vi inte ger dem några övertag och ger oss själva chansen att vinna matchen säger Ljungbergh på klubbens hemsida.

I Frölunda är tongångarna positiva inför den tredje matchen och tränaren Ulf Dahlén säger enligt hockeyligan.se följande med matchen senast i färskt minne.

– Hela laget tog sig samman och åkte mer skridskor. Med högre fart kommer bättre intensitet och vi kommer närmare deras spelare. Vi har en positiv känsla och åker till match med vetskap att vi kan störa dem på bortaplan.

Spelbolagen håller HV 71 som favorit i matchen. Betway ger 2,10 på småländsk seger, medan :expekt: ger 2,85 på göteborgarna.

I den andra semin är Färjestad stor favorit att ta sig vidare efter sitt 2-0 överläge. Ett spel på värmlänningarna ikväll ger 2,00 hos :centrebet:. Skellefteå betalar strax över tre gånger pengarna.

Se oddsen på HV 71 – Frölunda
Se oddsen på Skellefteå – Färjestad