Vem blir nästa språkrör för Miljöpartiet?

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Vem tar över som språkrör för MP 2024 efter Märta Stenevi

Märta Stenevi har tackt för sig som språkrör för Miljöpartiet (MP). Kikar vi på oddsen från Unibet så är det ovisst om vem som tar över som språkrör efter Stenevi.

I Miljöpartiet så har det stormat rejält de senaste månaderna. Det blev en hård strid om vem som skulle ta över efter Per Bolund i höstas. Till slut blev det Daniel Helldén som blev vald med minsta möjliga marginal, trots att det dåvarande språkröret Märta Stenevi inte var med på noterna. Stenevi fick därmed svälja stoltheten och acceptera utfallet.

Men kring Märta Stenevi hade det sedan tidigare storma, med anklagelser om arbetsmiljöproblem på kansliet. Senare, efter att Helldén blev vald som språkrör, så sjukskrev sig Märta Stenevi för att hon behövde en paus. Istället slutade det med att Stenevi avgick som språkrör, och nu är frågan vem som kommer att ta över den kvinnliga posten.

Vem blir nästa språkrör? – så säger oddsen

Alice Bah Kuhnke var först en het kandidat, men hon tackade nej. De två hetaste kandidaterna är just nu är istället Miljöpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Janine Alm Ericson och den tidigare kulturministern Amanda Lind.

Hos Unibet spelas Ericson till oddset 2.20 och Amanda Lind till 3.00 gånger pengarna. Så även i detta utnämnande verkar det bli ovisst. Annika Hirvonen är outsider i spelbolagets vinnarlista till oddset 5.00. Och skulle Alice Bah Kuhnke ändra sitt beslut så ger det oddset 8.00.

Miljöpartiet kommer att vilja tillsätta denna post så snart som möjligt, och i god tid före EU-valet. En extrainsatt E-kongress kommer att hållas den 28 april. Kanske får vi då reda på vem som blir vald som nästa språkrör.

Nästa språkrör för miljöpartiet efter Märta Stenevi - Nästa permanenta partiledare

Spel Vinstchans Odds
Spelstopp: 24-12-01 08:00
Janine Alm Ericsson
34.40% 2.20 Spela
Amanda Lind
25.23% 3.00 Spela
Annika Hirvonen
15.14% 5.00 Spela
Alice Bah Kuhnke
9.46% 8.00 Spela
Åsa Lindhagen
9.46% 8.00 Spela
Elin Söderberg
6.31% 12.00 Spela
Fler odds Färre odds

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 20 februari, 2024