Vem vinner Bahrains GP 2024? Allt inför loppet

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Bahrains GP - vem vinner loppet 2024 med de hetaste oddsen!

Den 2 mars kör F1-säsongen 2024 igång med Bahrains GP, som det första av totalt 24 lopp. Regerande mästare Max Verstappen (Red Bull) är favorit att vinna och oddsen visar att han dessutom tros vinna hela VM-serien i år. Verstappens vinnarodds inför Bahrains GP spelas just nu till låga 1.33 hos Unibet, följt av Charles Leclerc (Ferrari) till det betydligt högre oddset 9.00.

Bahrains GP är med sina 5,412 km en tämligen kort bana jämfört med andra GP-lopp. Men den är känd för sin utmanande design och sitt unika läge mitt i öknen. Det här är mer än bara ett lopp eftersom det är i Bahrain allt prövas och testas under försäsongen. Och i den första deltävlingen kan vi vänta oss en hel del nya bilkoncept.

Innan vi kan kora årets första GP-segrare ska 57 varv köras på banan i Sakhir i Bahrain. Om det återigen blir Red Bull och Verstappen som får fira med rosévatten återstår att se, men mycket talar för att den belgiska föraren kommer ta hem många av GP-loppen 2024.

Tidigare års segrare i Bahrains GP

Förra året var det en förare som dominerade F1-säsongen, Max Verstappen, och han inledde direkt med seger i Bahrains GP 2023. Red Bull hade dessutom sin andre förare, Sergio Pérez, på andra plats strax före trean, Ferrari-stallets Charles Leclerc.

Lewis Hamiltons hade inget lyckosamt år 2023 och det började redan i säsongens första lopp i Bahrain där han slutade sjua. Men kikar vi på flest vinster från Bahrain är det faktiskt Hamilton som toppar listan med fem segrar mellan åren 2014 och 2021.

Inte heller Lando Norris, som kör för McLaren, hade något att göra med toppstriden i förra årets Bahrain lopp. Han hamnade långt efter toppen i det inledande racet.

F1 testing i Bahrain – tre dagar av förtester

Inför en ny F1-säsong hör det till att samtliga stall får möjligheten att testa bilarna. I år genomfördes testerna under tre dagar på samma racingbana i Sakhir, som loppet äger rum på den 2 mars. Varje stall får köra en bil och det är totalt tillåtet med tio bilar samtidigt på banan. Testen utförs av förare med så kallad superlicens, men i regel är det samma F1-förare som kör loppen.

Efter den här säsongens förtester kunde vi bland annat se att Red Bull går in med en något tuffare design än tidigare år. Ferrari är också ett stall som utmärkt sig i förtesterna och experterna menar att de gjort störst förändring på bilkonceptet inför årets F1-säsong. Man har bytt ut så mycket som 95 % av sina komponenter och det är ett tecken på att Ferrari satsar stort på att Leclerc bakom ratten kommer att vara med och fightas om F1-titeln 2024.

Ett annat utropstecken från testerna var Lewis Hamilton och Mercedes som presenterade en helt ny bil. Det är framför allt bilens bakparti som förändrats, vilket sägs vara något Hamilton själv efterfrågat en längre tid. Kan det vara den där “lilla” detaljen som tar britten tillbaka till podiet i Bahrains GP?

Vem vinner Bahrains GP 2024? – så säger oddsen

Inför söndagens F1-lopp i Bahrain är det ingen tvekan om att regerande VM-mästaren Max Verstappen är favorit. Vinnarodds på Verstappen erbjuds till 1.33 hos Unibet, vilket kan jämföras med nästa förtippade favorit, Charles Leclerc, som spelas till höga oddset 9.00.

Sergio Perez kom in på andra plats i förra årets Bahrain-lopp och inför årets race är han tredje favorit till oddset 13.00. Carlos Sainz Jr. lyckades ta en GP-seger förra året och slutade på sjunde plats i förarmästerskapet. Inför årets GP i Bahrain hör han till topp fyra förare att vinna loppet och spelas till oddset 17.00.

Lewis Hamilton dominerade F1-världen under många år och har totalt vunnit fem VM-titlar. Sedan 2021 har det dock inte gått lika bra för britten som inte lyckats nå podium, men å andra sidan är han fortfarande den förare som vunnit flest GP-lopp, 103 stycken. Unibet erbjuder just nu oddset 21.00 på att Hamilton vinner söndagens race i Bahrain.

Fernando Alonso är still standing strong trots sina 23 år som professionell F1-förare. I år tillhör han inte favoriterna att vinna Bahrains GP och spelas till oddset 26.00 hos Unibet. Men spanjoren kan överraska med en förbättrad version av fjolårets bilkoncept. Bättre hastighet i downforce i snabba kurvor är några inslag som Aston Martin utlovar inför Bahrain och F1 2024.

Aktuella vinnarodds Bahrains GP

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 26 februari, 2024