bet365

Vem vinner British Open 2024?

  • 500 kr i gratisspel
  • Omsättningskrav: 1x, minst odds 1.80
  • Läs mer om Leo Vegas
  • Kom igång snabbt med Bankidentifikation.
  • Experter på betting i mobilen.
  • Stort utbud av streamade matcher.
18+ år – Spela ansvarsfullt, Stödlinjen, Spelpaus, Läs fullständiga regler och villkor här. Erbjudandet gäller nya spelare från 17 januari 2024 och framåt. Min. insättning 100 kr. Inget omsättningskrav.
Vem vinner British Open 2024 - odds, datum & favoriterna

Som en av årets höjdpunkter inom golfen är förväntningarna stora inför British Open på anrika Royal Troon i South Ayrshire. Det här är den sista av totalt fyra majortävlingar och datum för The Open (som tävlingen också kallas) är den 15 till 21 juli.

Gillar du att betta på golf får du inte missa att tippa på vem som vinner British Open 2024. Hos LeoVegas hittar du ett bra utbud av vinnarodds på den sista majortävlingen för året. Just nu är Masters-vinnaren Scottie Scheffler favorit till oddset 5.00 med Rory McIlroy som andra favorit till 9.00.

Ludvig Åberg är fortfarande en kandidat att räkna med även om oddset för att svensken vinner är höga i jämförelse med de nämnda spelarna. Häng med för att ta reda på mer om oddsen på vem som vinner årets British Open!

Kort om British Open (The Open)

I år är det 164 år sedan den första tävlingen ägde rum på Prestwick Golf Club i Skottland. Sedan dess har The Open haft stor betydelse för golfsporten och är än idag en av de mest ansedda turneringarna. Nu när den 152:a upplagan ska spelas är det Royal Troon som fått äran att arrangera Majortävlingen.

Vår svenska golfstjärna Henrik Stenson stod för den största svenska framgången i British Open när han tog hem titeln 2016. Inför årets tävling är det istället Ludvig Åberg som är vårt största blågula hopp.

I fjol vann Brian Harman tävlingen på Royal Liverpool, men den regerande mästaren är ingen favorit att vinna British Open 2024 på Royal Troon.

Vem vinner British Open 2024?

Det stora namnet detta golfår är utan tvekan Scottie Scheffler som tog hem Masters på Augusta tidigare i år. Han rankas just nu etta i världen och är en extremt skicklig spelare som mycket väl kan vinna ytterligare en major. Att han blev arresterad inför US Open är en historia vi lämnar åt sidan.

Xander Schauffele är ett annat namn som mycket väl kan vinna British Open om han får allt att stämma. Han tog bland annat hen Scottish Open 2022 och amerikanen är trea på Official World Golf Ranking.

Rory McIlroy är andra favorit hos LeoVegas och nog tillhör britten golftoppen, men han slarvade bort segern senast i US Open där han missade två korta puttar.

Vinnaren av US Open, Bryson DeChambeau, tillhör även han favoriterna inför British Open. Sett till årets samtliga Majors har han faktiskt spelat bättre än någon. Däremot brukar han ha svårt att hitta rätt när det är dags för The Open.

Med tanke på Viktor Hovlands tredjeplats i PGA-mästerskapet skulle även han kunna utmana i British Open. Det som talar emot norsken är dock ojämna resultat, inte minst i US Open där Hovland missade kvalgränsen.

Sist men inte minst måste vi såklart nämna vår egen golfstjärna Ludvig Åberg. Efter Masters-succén på Augusta har det gått lite fram och tillbaka för Åberg som gör British Open-debut i år. Men får Åberg till spelet runt greenerna och är i god fysisk form kan han definitivt utmana om British Open-titeln 2024.

Aktuella odds British Open 2024 (LeoVegas)

Spelare Odds
Scottie Scheffler 5.00
Rory McIlroy 9.00
Bryson DeChambeau 13.00
Xander Schauffele 13.00
Viktor Hovland 19.00
Collin Morikawa 19.00
Ludvig Åberg 19.00
Vem vinner British Open 2024? Se oddsen ovan från LeoVegas

Till LeoVegas

Reflektion inför British Open

Som känt kan mycket hända inom golfen och en favorit är aldrig ett självklart kort när det gäller vem som vinner British Open eller andra stora turneringar. När det gäller McIIroy får vi se huruvida han ens ställer upp, med tanke på det stora nederlaget senast. Scheffler kan absolut vinna ytterligare en Major i år, men det är ändå jämnt i favoritledet och mycket handlar om dagsformen hos varje spelare.

Kan Ludvig Åberg vinna British Open? Absolut kan han det, kvaliteten finns, men frågan är om inte svensken behöver lite mer rutin för att vinna årets sista major. Nästa år däremot, då kan vi med stor sannolikhet se en ännu starkare Åberg.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 5 juli, 2024