Vem vinner Engelska ligacupen & finalen 2024

  • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
  • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
  • Läs mer om Bet365
  • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
  • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
  • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.
Vem vinner Engelska Ligacupen 2024 - final

Den 25 februari spelar Liverpool och Chelsea finalen i den engelska ligacupen 2024 och som alltid äger matchen rum på Wembley i London. Liverpool, med sina tidigare nio titlar, är favorit att vinna mot Chelsea som vunnit Carabao Cup fem gånger. Senast lagen möttes i cupfinalen var 2022 i en match som slutade med att Liverpool vann på straffar.

Ganska nyligen tog Liverpool mot Chelsea på Anfield i seriespelet, en match där hemmalaget spelade offensivt och hade totalt 13 skott på mål i jämförelse med Chelseas blyga 3 skott. Slutresultatet blev klar vinst med 4-1 för Liverpool.

Vem vinner Engelska ligacupen 2024?

Det lag som vinner den 64:e finalen i EFL Cup på söndag får inte bara prispengar utan blir även direktkvalificerade till Europa League 2024/2025. Hos bet365 kan du just nu betta på Liverpool till oddset 1.53. Tror du däremot att Chelsea klarar av utmaningen att besegra Premier League-ettan är oddset 2.50 hos samma spelbolag.

Se fler matchodds här >

Till bet365

Liverpool jagar tionde EFL-cuptiteln

Liverpool har tagit sig till säsongens cupfinal genom ett tämligen övertygande spel. Det blev i och för sig oavgjort i returmötet mot Fulham i semin, men att The Reds är ett av Englands bästa lag just nu är det ingen tvekan om. Av 25 spelade Premier League-matcher har Liverpool vunnit 17, spelat sex oavgjorda och förlorat två. Ser vi till målstatistiken på Liverpools senaste fem matcher är den riktigt bra, 17 gjorda mål och bara 5 insläppta.

Senast The Reds fick höja ligacupens pokal var 2022 då man vann mot just Chelsea och nu är det alltså dags för en finalrepris. Vinner Liverpool söndagens final är det tionde gången gillt och slutar det dessutom med Premier League-seger senare i vår är framgången ett faktum. I Premier League leder Liverpool just nu på 57 poäng, två poäng före tvåan Arsenal tätt följt av Man City på 53.

Kan Chelsea räcka till mot Liverpool i finalen?

Chelseas säsongsinledning var allt annat än lyckad och trots en upphämtning efter årsskiftet är poängglappet allt för stort. Man kommer helt enkelt inte ha något att göra med toppstriden och därför gläds så klart Chelsea-fansen åt en finalplats i ligacupen!

Vinner Chelsea på söndagen mot Liverpool i den engelska ligacupen är biljetten säkrad till Europa League-spel nästa år. Och vi kan ana att klubben är sugen på att komma tillbaka till Europaspel. Men det enda lilla bekymret är att man måste vinna mot Premier League-ettan Liverpool, vilket blir en tuff utmaning.

Inför den senaste ligamatchen mot Manchester United gick Chelsea in med två raka segrar i bagaget och man lyckades spela 0-0 mot topplaget. Alltså går London-laget in med ett ganska fint matchfacit när det är dags att spela ligacupfinal mot Liverpool. Men även om Chelsea gör fler mål nu än tidigare i säsongen, är målstatistiken inte på Liverpools nivå. The Blues har på sina senaste fem spelade matcher gjort 10 mål och släppt in 5.

Odds på finalen i Engelska ligacupen 2024

Vi behöver inte tvivla på att det blir underhållning på Wembley den 25 februari och om Chelsea glänser kan matchen bli skapligt jämn. Men en vinnare ska koras och om oddsen stämmer blir det Liverpool som kammar hem ligacupen 2024.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 20 februari, 2024