Vem vinner Svenska Cupen 2024? – Inför finalerna

  • 500 kr i gratisspel
  • Omsättningskrav: 1x, minst odds 1.80
  • Läs mer om Leo Vegas
  • Kom igång snabbt med Bankidentifikation.
  • Experter på betting i mobilen.
  • Stort utbud av streamade matcher.
18+ år – Spela ansvarsfullt, Stödlinjen, Spelpaus, Läs fullständiga regler och villkor här. Erbjudandet gäller nya spelare från 17 januari 2024 och framåt. Min. insättning 100 kr. Inget omsättningskrav.
Svenska Cupen finaler 2024 oddsen, spelschema, datum, damer & herrar

Nu stundar det final i Svenska Cupen både för herrar och damer. I den förstnämnda finalen är det Malmö FF som ställs mot Djurgården och matchen spelas på Eleda Stadium, alltså hemmafördel Malmö. På damsidan är det Häcken som tar emot Piteå IF i finalen.

Svenska cupen-slutspelet är ett klassiskt vårtecken och inför årets herrfinal är det väntade lag som vi kommer att få se duellera. Malmö har på enkelt maner tagit sig hela vägen till finalen och Djurgården har visat att klubben definitivt är att räkna med i år. På damsidan spelar Häcken final för tredje året i rad medan Piteå gör finaldebut.

Förra året var det BK Häcken som vann Svenska Cupen för herrar medan Hammarby tog hem trofén på damsidan. Om du funderar på att tippa på årets finalmatcher i Svenska Cupen är det här en artikel för dig. Vi ger dig en kortfattad summering av läget inför finalerna och självklart även aktuella odds på Svenska Cupen vinnarna 2024.

Vem vinner herrarnas final?

Malmö tog sig smärtfritt hela vägen genom turneringen där man besegrade Halmstad i semifinal med bravur. Den andra semifinalen var ett hett Stockholmsderby, där Djurgården slutligen stod som segrare efter att ha slagit ut AIK på straffar, i en minst sagt nervkittlande match.

Malmö FF oddsfavorit inför herrarnas cupfinal

Det är knappast oväntat att regerande mästarna Malmö FF står i final i Svenska Cupen, den 1 maj. Sett till både papper och matchfacit är det här Sveriges just nu bästa lag. Tränaren Henrik Rydström har lyckats få till ett bra lagbygge som håller hög klass på samtliga positioner. En del experter tror faktiskt att Malmö kommer att växa som lag än mer under säsongens gång och på allvar bli ett Europalag.

Malmö är också favorit att vinna mot Djurgården i Svenska Cupen-finalen. Just nu ger LeoVegas oddset 1.67 på Malmö-seger och 4.50 på Djurgården. Ett oavgjort resultat vid fulltid ger 3.65 x pengarna hos samma spelbolag. Vi kan alltså konstatera att Malmö är solklar oddsfavorit inför finalen.

En anledning till Malmös favoritskap var den övertygande segern i semifinalen mot Halmstad där skåningarna vann med hela 4-0. Det fanns inget som kunde stoppa Malmö FF att ta sig till final i Svenska Cupen i år. Dessutom har man hemmafördel i finalen som kommer att spelas på Eleda Stadium och det är känt att Malmö har ett starkt hemmastöd, vilket kommer bli en tuff mental utmaning för Djurgården.

Djurgården till final efter derby i Solna

Bergstrand/Lagerlöf har redan kvalificerat sig till Europaspel oavsett hur finalen på Eleda Stadium slutar. Skulle DIF vinna cupen är det direktkval till Europa League, men om det blir förlust får Stockholmslaget fortfarande chansen att kvala till Europa Conference League.

Generellt sett har vi kunnat se ett förbättrat anfallsspel från DIF under turneringens gång. Man spelar en underhållande fotboll och lagbygget känns stabilt med både rutin och talang.

Odds Svenska Cupen vinnare herrar 2024

Malmö FF vinner finalen – 1.67 LeoVegas

Djurgården vinner finalen – 4.50 LeoVegas

Se fler odds här >

Till LeoVegas

Vem vinner damernas cupfinal?

På damsidan har Häcken varit favorit att vinna Svenska Cupen i stort sett hela vägen. Det skulle även visa sig att laget höll favoritskapet då de nu ska spela final mot Piteå som vann sin semifinal på Rosengård med 3-2.

Ett visst revanschsuget Häcken går att ana med tanke på att de snöpligt förlorade förra årets final i Svenska Cupen mot Hammarby. Men så fick man också slå ut just Hammarby i semifinalen i en match som blev till en riktig rysare och avslutades med straffar.

Häcken åter i final

Det är nu fjärde året i rad Hisingens fotbollstjejer spelar final i Svenska Cupen. Om man lyckas rätt mot Piteå är det femte cupsegern för klubben. De vann senast 2020/21 och har sedan dess varit i final, men inte lyckats vinna.

Nu ser dock utgångsläget riktigt ljust ut där Häcken preppat med Champions League-spel och fått med sig viktig internationell erfarenhet. Chanserna är goda att det blir triumf mot Piteå den 1 maj, inte minst med tanke på att Häcken har hemmafördel i cupfinalen.

Piteå till final efter imponerande vändning i Semin

Det såg länge ut att bli Rosengård i finalen i Svenska Cupen, men Piteå vände oväntat underläget 0-2 till förlängning och seger i 120 minuter. Hjältinna för dagen var Saga Swedman som fint rullade in segermålet i semifinalmatchen bakom Rosengårds Angel Mukasa i målburen.

Något av en skräll med andra ord och Norrbottens bästa damlag tog sig därmed till final i Svenska Cupen för första gången i historien.

Odds Svenska Cupen vinnare damer 2024

Just nu går det inte att betta på damernas final. Men vi kan räkna med att Häcken kommer att vara stor favorit. Här kommer vi att uppdatera oddsen på damernas final >

Spelschemat för Svenska Cupen-finalerna

1/4 14:00 Malmö FF – Djurgården (damer)

1/4 17:00 Häcken – Piteå (damer)

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 8 april, 2024